20 julegaveideer - GARDUM

20 julegaveideer

Indlægget indeholder affiliate-links.

Glædelig 1. december! Hvor er det vildt, at vi er nået årets sidste måned. Kan I forstå det? Det kan jeg virkelig ikke, jeg synes virkelig det var I går, at jeg stod med min kogebog Plantemad i hånden for første gang – men det er altså start et år siden. Crazy!

Jeg tænkte at i dag ville være det oplagte tidspunkt til at dele en julegave-guide med jer. Jeg har fødselsdag d. 21., så jeg har nemlig selv været i seriøs tænkeboks over, hvad jeg kunne ønske mig, og undervejs fik jeg en del ideer – både til ønsker til mig selv og gaveideer til andre. Jeg tænkte derfor, at jeg ville flette det hele sammen til én julegave-guide med ideer til både egne ønskesedler og til kvinderne og mændene i vores liv.

Priserne er fra 30 kr. og op efter, og det har været et meget bevidst valg fra min side. Som I måske kan huske fra sidste år, har vi i min familie blandt os børn aftalt, at vi giver mindre gaver – og faktisk er nogle af de “små” gaver, jeg fik sidste år, også nogle af dem jeg har været gladest for! Så jeg tænkte, jeg også ville give opfordringen til mindre gaveræs med lidt billigere gaver videre til jer, udover de større gaver, der også er på listen.

Nå – det bliver en længere omgang, så lad os komme igang!


20 julegaveideer


 • En god te eller kaffe. Personligt elsker jeg gaver, som man kan spise eller bruge dagligt – det sparer både penge, fordi jeg ikke selv skal ud og købe det, det vil ikke fylde forevigt i min lejlighed, og jeg vil tænke på den, som har givet gaven, hver gang jeg drikken teen eller kaffen. Så fint! Jeg elsker selv de fleste teer fra Pukka og YogiTea, og så er kaffen fra La Cabra altid et hit!
 • Æteriske olier. Hvis I gerne vil snuse mere til aromaterapi, er æteriske olier et godt gaveønske! En god samling kan hurtig blive smådyr at købe ind til selv, så det er oplagt at ønske sig dem til jul.
 • Metalsugerør. Den perfekte gaveidé til folk, som elsker smoothies! Metalsugerørene kan genbruges forevigt og er plasticfri.
 • Planter. Smukke grønne planter i en flot urtepotteskjuler er måske ikke den mest traditionelle julegave, men det er ikke desto mindre en hyggelig en af slagsen!
 • Dine madfavoritter. Jeg elsker at have køkkenskabene fyldt med ting som nøddesmør, nødder, kerner, frø og masser af økochokolade, men det kan godt være en dyr affære at handle ind til. Derfor er det et oplagt gaveønske!
 • Genbrugelig kaffekop. Jeg har virkelig været glad for min genbrugelige kaffekop, som jeg næsten altid har med mig på gåture (og som jeg også tager med, hvis jeg skal have noget to-go fra en kaffebar for at spare papkoppen). Min billige udgave fra Bilka er desværre flækket, så nu ønsker jeg mig en i bedre kvalitet, der kan holde i mange år.
 • Kvalitetssoyalys. Sidste år fik jeg soyalys fra Aabyenlys af min svigerinde og bror, og det var virkelig en dejlig gave! Hvis I er på jagt efter kvalitetsduftlys baseret på soya, kan jeg anbefale lysene fra Revivo Candela – de er ultra lækre! Min favoritduft er Stories of Nopales.
 • Smukke, enkle smykker. Mht. smykker er det naturligvis vigtigt, at man kender modtagerens smag meget godt, før man køber. Jeg er vild med smykkerne fra byMARIKA (min gamle kontor-roomie!) – hun laver minimalistiske smykker og har blandt andet smykker i massiv guld til virkelig gode priser. Alle mine øreringe (de mange hoops, jeg altid har i mine ørepiercinger) er fra byMARIKA, og de har siddet der i mange år, uden at blive trætte at se på.
 • Økologisk undertøj og strømper. Så simpelt og lækkert! Woron laver super smukt undertøj til kvinder i økologiske kvaliteter, og hvis du er på udkig efter lækre underbukser og strømper til mænd, er det OrganicBasics, du skal kigge hos. De laver også lækre t-shirts i økobomuld!
 • Allergivenligt og svanemærket makeup. Jeg har efterhånden nævnt Miild makeup herinde en del gange, men I skal alligevel ikke snydes for dem i denne omgang også. Jeg elsker min makeup fra Miild (især mineralpudderen og concealeren), og synes det er en oplagt gaveidé, da priserne er til den høje side, hvis man selv skal ud og købe det det.
 • Smukt stel/keramik. Der er intet der klæder lækker mad, som et smukt stel. Herhjemme er hverdagsstellet Grød-serien fra Broste, som super smukt (og fotogent) uden at blive for vildt at se på.
 • Økologisk sengetøj. Jeg har i løbet af efteråret skiftet ud i min gamle og slidte sengetøj – det er sådan en hverdagsluksus og noget af det bedste, jeg har brugt mine penge på de sidste par måneder. Jeg kan især anbefale dette sæt. 
 • Min kogebog Plantemad er perfekt inspiration til simple plantebaserede hverdagsretter. Bogen indeholder 89 opskrifter og er inddelt efter årstiderne, så det er let at spise efter sæsonen. Man må godt promovere sig selv lidt, ikke?
 • Et par lækre hjemmesko. I år ønsker jeg mig et par hjemmesko i lammeskind, og jeg går allerede dagligt og drømmer om den dag, jeg kan stå op, og stikke fødderne i sådan et par futter!
 • Økologisk yogatøj. Jeg har skiftet gevaldigt ud i min yogagarderobe med en masse fra det danske mærke Yogamii. Deres tøj er i økologisk GOTS-certificeret bomuld, og det er virkelig lækkert! Priserne er yderst fornuftige (500 kr. for en heldragt f.eks.!), og I kan spare 15 % med rabatkoden Gardum15.
 • Gavekort til steder, hvor modtageren alligevel vil bruge penge. Det har været en fast del af min ønskeseddel i rigtig mange år. Matas, Magasin, helsekoster – you name it! Penge sparet er penge vundet, ikke?
 • Kvalitetspotter og -pander. Der er intet, der har hævet min køkkenglæde, som da jeg fik udskiftet alle mine billige gryder og pander fra Ikea med kvalitetsprodukter. Jeg er især glad for Eva Solos Nordic Kitchen serie, som både er smuk og funktionel.
 • En god blender. Jeg bruger min blender hver eneste dag – nogle gange flere gange dagligt. Jeg har en ældgammel Wilfa stående (som snart trænger til en upgrade) – og jeg kan virkelig anbefale deres blendere.
 • Brug for endnu mere inspiration? Tjek min “shop”-side, hvor jeg linker videre til en masse produkter, som jeg elsker at bruge på daglig og ugentlig plan. Mange af produkterne, jeg har nævnt på listen her, kan I også finde på shoppen.

Jeg håber, at listen kan bruges til inspiration. Og så vil jeg gerne høre: hvad er øverst på jeres ønskesedler i år? Og hvad er det allerbedste gave, I nogensinde har givet? Del endelig i kommentarfeltet 😀

Share this

Pin

By Mia

Næring og nærvær.

15 Comments

 1. katrine

  Dejligt med inspiration, også til de mere bæredygtige gaver. Øverst på min ønskeseddel står et træ. Eller et gavekort til planteskolen, så jeg selv kan vælge præcis hvilket træ. Jeg har tidligere ønsket mig det samme og fået det, og det er en fantastisk gave, der vækker glæde i mange år. I år er det et æbletræ.
  Den bedste gave jeg selv har givet en anden må være for to år siden hvor jeg forærede min søde kæreste en kattekilling. Vi tog på et dyreinternat og valgte sammen den sødeste lille killing, der nu er en stor og sød hankat. Min kæreste blev så glad, og jeg ved at det også er den bedste gave han har modtaget, so far.
  Glædelig 1.decemeber. Kh Katrine

  • Mia

   Ej hvor fin en ide med et træ! Især frugttræer 😀
   og århhhh, jeg er så katte-skruk! Sikke en dejlig gave! God 1. dacember til dig også 🙂

   • katrine

    katte-struk er jo noget, man skal gøre noget ved 😉 De gør bare noget godt ved en, sådan nogle katte. Overvej at tage forbi et Dyrernes Beskyttelse internat til kæle-dag. Alle kan komme og nusse på alle dyrene, for de trænger til kærlighed inden de får nye hjem. Det er virkelig hyggeligt. Kh Katrine

    • Mia

     Det er jo verdens bedste tip, det der! 😀 må lige tjekke deres hjemmeside. Jeg er vokset op med katte, så jeg har følt et lille hul i hjertet hver eneste dag, siden jeg flyttede hjemmefra.

 2. Ærligt, VIRKELIGT en god liste! Jeg bogmærker den lige, til når jeg skal have købt gaver 😀

 3. Cecilia

  Fantastisk liste Mia! 😉 Jeg kunne bruge hele listen som min ønskeliste haha.
  Jeg har allerede nogle af tingene på (blandt andet det fine sengetøj og duftlyset).
  Jeg har i år virkelig tænkt over hvad jeg har brug for og en del af det der er på er smågaver som fx lækker chokolade fra loving earth (som jeg har været så heldig at få i 1. decembergave sammen med et par lækre uldsokker).
  Man kan virkelig få meget godt for mindre penge, og så kan alle os yngre også være med 😉
  Jeg har fødselsdag i slut januar, så jeg genbruger også altid min ønskeliste.
  Rigtig glædelig 1. december Mia.
  Tak for en fantastisk blog, som jeg ELSKER at læse og som inspirerer mig vildt meget.
  Kh. Cecilia

  • Mia

   Skønt at høre, at den kan bruges Cecilia! og sikke en lækker 1. decembergave! Har hørt mega meget om Loving Earths chokolade, men har endnu ikke haft glæden af at smage.
   Glædelig 1. december til dig også! er glad for at høre, at du kan lide at følge med herinde <3 Klem, M

 4. Ida

  Vild med listen! Jeg er også gået i tænkeboks over, hvad jeg skal give til hvem, uden at det går udover vores gavebudget, og at det stadig bliver nogle fine og personlige gaver 🙂
  PS. Generelt synes jeg tankegangen med, at gaver skal have en værdi af minimum X antal kroner, ellers er man nærig, er så langt ud. Jeg ville da blive mega glad for en lækker kombucha og noget øko chokolade (måske 70 kr i alt?) 😀

  • Mia

   Helt enig! Min svigerinde og bror gav mig sidste år til jul forskellige krydderier fra Urtekram og soyaduftlys. Nok for 100 kr eller noget i den stil, og jeg var SÅ glad for den gave!

 5. Emma

  I år er jeg i praktik i udlandet, så det har givet rigtig god mening at ønske mig verdensgaver fra Unicef. Det vil jeg gerne lige slå et slag for, og der er gaver fra 36 kroner, så alle kan være med. 🙂 (http://shop.unicef.dk/shop/verdensgaver-67s1.html her kan man se hele udvalget)

 6. Signe

  Inspirerende liste! Jeg er helt vild med, at du også inkluderer de små ting.
  Jeg er begyndt at tænke meget over hvilke ting jeg ønsker mig, og især om det er noget jeg mangler og noget der vil bringe mig glæde i hverdagen. I år står en ny dyne, en yogamåtte og lækkert basistøj øverst på listen.
  Den bedste gave jeg nogensinde har givet, må være musicalbilletter til min mor. Hun blev SÅ glad, vi havde noget at glæde os til og vi taler stadig tit om oplevelsen. Den bedste gave jeg har fået er faktisk en adventsgave, jeg fik af min kæreste for to år siden: min skønne, skønne kat.
  Til sidst vil jeg bare lige tippe om at Normal har Pukka te til 28 kr 😀

  • Mia

   Jeg ønskede mig også nye dyner sidste år, og det var bare sådan nogle skønne gaver, som jeg stadig sætter pris på hver dag! 😀
   Musicalbilletter og kat er godt nok også nogle dejlige gaver! Og tak for tippet! Man kan aldrig få for meget Pukkate 😛

Leave a Comment