3 opskrifter på iskaffe - normal, choko-banan og med bourbon - GARDUM

3 opskrifter på iskaffe – normal, choko-banan og med bourbon

Sponsoreret af Moccamaster

Det er jo umuligt ikke at blive helt glad i låget af vejret i øjeblikket! Jeg har tilbragt næsten alle vågne timer udenfor den seneste uge, og hvor har det været fantastisk. Jeg har især udnyttet mig af min opgangs tagterrasse, som har den fineste udsigt over Aarhus, og som fungerer ganske godt som udendørs kontor, når vejret tillader det. Ja, jeg er heldig!

Med mig har jeg foruden solcreme og en stor flaske vand medbragt lidt lækkert kaffe. Som I måske ved, er jeg egentlig mest til helt sort kaffe uden noget som helst hurlumhej, men når vejret er som disse dage, får jeg nogle gange lyst til iskaffe. Så jeg tænkte, at jeg ville dele opskriften på iskaffe i tre varianter med jer.

Det er sjovt, hvor meget kaffe egentlig kan varieres. Selv den helt sorte kop er jo ikke mere “bare” en kop sort kaffe. Bryggemetode, bønner, ristning og grovheden af den kværnede kaffe spiller alt sammen ind på smagsoplevelsen. Personligt er jeg mest til en helt simpelt filterkaffe – som jeg enten laver i hånden som pour over, hvis jeg er alene, eller på en Moccamaster, hvis vi er flere – brygget på en bønne med masser af dybde og ikke for meget syre. Helt basic. Men nogle gange er det sjovt at prøve noget andet, så jeg køber gerne kaffe fra forskellige mærker og eksperimenterer. Det er lidt ligesom med vin – det bliver kedeligt at købe den samme altid, synes I ikke? Hvis I vil høre lidt mere om det, har Moccamaster udgivet endnu en af deres fine små film om netop dét.

Nå – det blev et sidespring! For i dag skal det jo ikke bare handle om en basic kop filter. Eller jo på en måde – for alle iskafferne her er baseret på filterkaffe. Den skal gerne brygges ekstra stærkt (jeg dobler næsten op på mængden af kaffe ift. vand, når jeg laver dem), men den kan også erstattes af et espresso-shot (eller to, hvis man vil have den ekstra stærk), hvis man har sådan en maskine stående. Når kaffen kombineres med en cremet mandelmælk og lidt forskellige smagsgivere forvandles den til den skønneste og læskende sommerdrik. Og så har jeg smækket en ekstra opskrift ind med et lille skud bourbon, hvis I har lyst til at gøre det ekstra fancy en lun forårsaften. Haps!


Basic iskaffe: 

1 dl. mandelmælk
1 tsk. ahornsirup
Isterninger
2 dl. kold, stærk kaffe
1 nip kanel

Bland madelmælk, ahornsiup og isterninger i et glas. Tilsæt kaffen og top med kanel. 

Choko-bananiskaffe:

2 dl. mandelmælk
1 tsk. kakao
1/2 moden banan
Isterninger
2 dl. kold, stærk kaffe

Blend mandelmælk, kakao og banan til en ensartet masse. Hæld det over is i et glas, og tilsæt kaffen. 

Bourboniskaffe:

1 tsk. ahornsirup (eller efter smag) 
30 ml. bourbon
1 1/2 dl. kold, stærk kaffe
Isterninger
Mandelmælk

Mix ahornsirup, bourbon og kaffe. Tilsæt masser af isterninger og top med mandelmælk. 


Jeg håber, at I får en dejlig weekend og kommer ud i det gode vejr. Hos mig står den på masser af samvær med gode mennesker, et event (faktisk endda kaffe-relateret!), en boglancering, og så planlægger jeg at nyde en iskaffe (eller to) med bourbon på taget. Vi blogges ved!

Share this

Pin

By Mia

Næring og nærvær.

1 Comment

  1. Hvor ser de dog bare gode ud, og sikke nogle smukke billeder :).

    https://blogbykathrine.bloggerspoint.dk/

Leave a Comment