3 podcastfavoritter til påskeferien - GARDUM

3 podcastfavoritter til påskeferien

Selvom foråret ikke rigtig har meldt sin ankomst vejrmæssigt, er der noget andet, der er ved at være over os: helligdagssæsonen. Er I vimmer, jeg elskede denne tid på året, dengang jeg gik i skole/arbejdede i butik. Gratis fridage? Ja tak!

I dag er der ikke helt noget, der hedder gratis fridage for mig. Ej heller helligdage. Det er både det skønne og det mærkelige ved at være selvstændig. Altså at der ikke rigtig er nogen, der bestemmer, hvornår man arbejder og holder fri. At jeg kan holde fri en mandag eller en onsdag, men at jeg også nogle uger arbejder i weekenden eller på helligdage (eller midt om natten, som det har været tilfældet lidt for ofte de sidste par uger).

Nå – men der er stadig noget over helligdagene, synes jeg. Tempoet bliver ligesom sat lidt ned, og folk bliver ekstra afslappede. Har mere tid. Og i dén forbindelse tænkte jeg, at jeg ville tippe om lidt nye favoritpodcasts i tilfælde af, at I mangler lidt at lytte til på en gåtur eller i en pause fra familiesammenkomsterne.


3 podcastfavoritter til påskeferien


99 % Invisible: Mit nye favoritpodcast 99 % Invisible beskæftiger sig med design og arkitektur i meget bred forstand. Emnerne handler om alt fra byplanlægning, natur, lyd- og videodesign, politik og produktdesign, og episoderne er så hamrende godt produceret og fortalt i bedste storytelling stil. Alle afsnittene har et nyt fokus, og jeg er virkelig vild med følelsen af at have lært noget nyt efter hvert eneste af dem. Altid godt at have fun facts at kunne imponere med til middagsselskabet eller under et slag Bezzerwizzer eller Trivial Pursuit!

The Nerdist: The Nerdist podcastet består af interviews, der alle på den ene eller anden måde beskæftiger sig med, hvad det vil sige at være nørd indenfor et område. Og hvis der er noget, jeg elsker, så er det altså folk, der er passionerede og nørdede om et emne! Gæsterne er altid vildt underholdende (en del af dem er stand uppere), og samtalerne kommer vidt omkring. Igen et podcast, hvor man både bliver underholdt og lærer nyt. Virkelig et lyt værd!

10 % Happier with Dan Harris: Hvis I er interesseret i meditation, mindfulness og mental sundhed, er det her podcastet for jer. Dan Harris er helt genial til at interviewe, og gæsterne er altid velvalgte og varierede. Som I måske ved, er jeg i øjeblikket igang med en 21 dages meditationsudfordring for at komme tilbage i en god meditationspraksis, og podcastet her er en virkelig god motivationsfaktor.


Hvilke podcasts lytter I til i øjeblikket? Meld endelig ind med anbefalinger i kommentarfeltet!

Share this

Pin

By Mia

Næring og nærvær.

11 Comments

 1. Min ultimative favorit er Hjernekassen med Peter Lund Madsen. Ikke nok med, at han er en virkelig intelligent mand, behandler han altid sine gæster med den dybeste respekt. Gæsterne får altid mulighed for at komme med deres besyv på emnet (enten fordi de gennemlever det eller arbejder med det) og han stiller altid velovervejede, gode og kritiske spørgsmål. Selvom jeg har hørt alle podcasts, han har lavet i forbindelse med Hjernekassen, kan jeg lytte til dem igen og igen. Der kommer altid et nyt perspektiv på tingene, selvom man har lyttet til podcastet før 🙂

  • Mia

   tak for tippet! Elsker Peter Lund Madsen og hans bror – de er helt geniale. Må straks tage et lyt! 🙂

 2. Line

  Jeg er vild med podcasts og har her forsøgt at samle nogle af dem, jeg tænker du – og dine læsere – også ville holde af.

  Strangers

  Amerikansk podcast (men værten Lea er oprindeligt fra DK), der grundlæggende handler om mennesker og følelser ud fra konceptet fremmedhed. Meget personligt og rørende, men til tider også meget amerikansk.

  F.eks. episoderne: Two Men and a Baby (der er tre-fire afsnit i alt), Lex, The Truth, Outside In, Falling Slowly

  Supertanker på P1(tidl. Eksistens, hvor der stadig er et stort arkiv)

  Et filosofisk podcast, der med eksperter og værten omhandler aktuelle emner med filosofisk perspektiv.

  F.eks. episoderne: “En stor sort afgrund mellem mit begær og jeg”, Trump: Fyrsteren, løgneren og tab af virkeligheden, Du behøver (ikke?) få Børn (Eksistens), Sorg – fra skønhed til sygdom (Eksistens), Jeg har min krop – jeg er min krop (Eksistens)

  The Heart

  Utrolig fint og gennemført amerikansk podcast om mennesker, følelser, sex og andet sårbart produceret af tre kvinder. Ret barskt. Udkommer en del i miniserier indenfor samme tema.

  F.eks. episoderne: Doing Time, Mariya, Silent Evidence (i fire afsnit)

  Klassikere Genfortalt

  En smule fagnørdet, men alligevel ret sommerferieegnet podcast, hvor danske forfattere genfortæller deres yndlingsroman. Man behøver bestemt ikke at have læst dem.

  F.eks. episoderne: Bølgerne, Krig og Fred, Moby Dick og Præsten fra Vejlbye

  Fries before Guys

  Personligt og hyggeligt dansk hverdagspodcast, hvor veninderne Josefine og Nanna taler om store som små emner, fjollede som vigtige og barske ting.

  F.eks. episoderne: Om at bære livet med sig, #sponsoreretindhold, Alt det, der gør én glad, Vrede

  Not by Accident

  Virkelig fint dansk/australsk podcast om at vælge at blive mor alene og alt, der medfølger. Skal næsten høres kronologisk.

  Invisibilia

  Amerikansk podcast om “usynlige” underliggende koncepter og mekanismer for vores tanker og samfundet. De starter altid ud med nogle rundt vilde historier. Dog synes jeg, det kan blive en smule rodet.

  F.eks. episoderne: Entanglement, The Personality Myth, Frame of Reference

  • Mia

   ej nej nej, hvor er du nice Line! TAK for alle anbefalingerne! Ved slet ikke hvor jeg skal starte 😀 Tror jeg lægger ud med Supertanker og Strangers! Tak igen – hav en dejlig påske <3

 3. Shay

  Som Marlene skriver er Hjernekassen simpelthen så god! Selv de “tungeste” emner bliver bare behandlet så eminent af Peter og hans gæster! Generelt synes jeg virkelig, at P1 er begyndt at producere virkelig gode, samfundsrelevante- og aktuelle podcasts!
  Og en sidste anbefaling hvis man har en indre læsehest er Anne Glads nye podcast “Bogselskabet”, hvor diverse forfattere interviewes – især første afsnit med akutelle Leonora Christina Skov er et lyt værd! God påske!

  • Mia

   Jeg har lyttet til et par afsnit fra Hjernekassen og er allerede fan! Peter er bare helt genial! God påske til dig også 🙂

 4. Tak for gode forslag 🙂
  Jeg er lige blevet færdig med den lille fine podcast: “Når fars pige er til piger” Den var ret fin 🙂
  Ellers hører jeg lidt “Morten Resen”, “Happier with Gretchen Rubin” og “Voksen ABC”.
  Når vi nu taler om podcast, aå kan jeg da ikke være den eneste som stadig går og venter på en ny “sæson” fra dig. Jeg var vild med ø”Hverdagsminimalisme” og vil meget gerne høre mere fra dig 🙂

  • Mia

   Har hørt både Morten Resen og Happier with Gretchen Rubin – virkelig fine podcasts også! 🙂
   der kommer desværre ikke en ny sæson fra mig lige foreløbig. Havde egentlig noget i støbeskeen, men må erkende, at jeg ikke har tiden til både blog og podcast og i den sammenhæng, banker mit hjerte bare mere for det skrevne ord. Men skønt at høre, at du nød Hverdagsminimalisme!

   • Hov jeg har først set dit svar nu. Det er også helt okay. Man skal gøre det man brænder for, og sommetider må man vælge. Men du skulle hvertfald vide, at det var en god podcast 😊

 5. Helle Egly Jespersen

  Her er lidt flere godter til slikbutikken:
  Reply All
  Heavyweight
  Mystery Show
  Where should we begin?(Esther Perell)
  36 questions – The podcast show
  How to be A Girl
  Equinox 1985
  S-town

Leave a Comment