BAGT HAVREGRØD MED ÆBLER OG HJEMMELAVET PUMPKIN-SPICE - GARDUM

BAGT HAVREGRØD MED ÆBLER OG HJEMMELAVET PUMPKIN-SPICE

Bagt havregrød er virkelig hofretten herhjemme på rolige weekendmorgener – eller faktisk bare morgener, hvor jeg har lyst til noget lidt lækrere end min normale grønne smoothie. Min mand er også kæmpe fan af min bagte havregrød, og forlanger at få den mindst én gang hver gang, vi er sammen. Han har stadig meget svært ved at forstå, at det bare er en bagt og lidt pimpet grød og altså ikke kage; for den smager virkelig af kage!

Opskriften her tager udgangspunkt i min normale basisopskrift på bagt havregrød, og så er den pimpet op med en efterårsfavorit; nemlig hjemmelavet pumpkin spice. På denne tid er året der der pumpkin spice overalt i USA og blandt amerikanske madbloggere, så jeg besluttede mig for at finde ud af hvad al hypen gik ud på. Og jeg blev ikke skuffet!

bagt havregrød

Pumpkin spice er en krydderiblanding som primært bruges i kager, desserter og varme drikke i USA om efteråret. Hovedkomponenten er kanel blandet med andre lækre krydderier. Tilsammen bliver det til en varmende og sød blanding, der vitterligt dufter af efterår! Jeg har testet lidt forskellige bladingsforhold, og kom frem til denne, som er min egen favorit.

Hjemmelavet pumpkin spice:
2 tsk. kanel 
1 tsk. kardemomme
1/2 tsk. vanillepulver
1/4 tsk. tørret og stødt ingefær
1/4 tsk. muskatnød
1/4 tsk. stødte nelliker 

I blander dem blot og kan derefter opbevare mixet i et lille glas eller en anden lufttæt beholder. Opskriften her giver til et par omgange af denne morgengrød, men I kan også bruge den som drys på jeres normale morgengrød, tilsat kaffen/den varme kakao eller i andre kager og desserter. Jeg har lige nu en tredobbelt portion stående af mixet, så jeg ikke løber tør – for det er virkelig en favorit lige nu!

Nå, lad os komme til opskriften:

bagt havregrødBagt havregrød med pumpkin spice til 1 person: 
1 most banan
2 dl. havregryn.
2 dl. væske (jeg foretrækker havre- eller rismælk)
1 tsk. bagepulver
1 tsk. hjemmelavet pumpkin spice
1/2 æble

Topping: 
Mandler
Græskarkerner
Ahornsirup

Tænd ovnen på 180 grader almindelig ovn. Bland den moste banan grundigt med havregryn, væske, bagepulver og krydderierne og hæld det over i en ovnfast skål. Skær æblet i tynde skiver og top halvdelen af grøden med dem. Bag grøden i ovnen i 25 minutter og server den toppet med hakkede mandler, græskarkerner og en smule ahornsirup. 

hjemmelavet pumpkin spiceSom altid bliver jeg mega-glad, hvis I deler billeder af jeres kreationer, når I prøver mine opskrifter. Hvis I lægger et billede på Instagram må I endelig huske at tagge mig (@miagardum), og I må også rigtig gerne snappe mig billeder på miagardum. Screenshoter alle jeres billeder og har dem i en særlig mappe til dage, hvor jeg har brug for lidt ekstra motivation – så billederne betyder virkelig meget for mig!

Share this

Pin

By Mia

Næring og nærvær.

2 Comments

  1. Åh jeg er også helt vild med alt hvad der hedder pumpkin-spice lige nu! Jeg bor i øjeblikket i USA, og køber vitterligt kun kaffe tilsat pumpkin-spice – det er jo med at nyde det, så længe de har det 😉

    • Mia

      Åh ja, sæsonen er så kort! Heldigt man kan lave sin egen og forlænge den lidt 😀

Leave a Comment