De bedste (grønnere) hårprodukter - GARDUM

De bedste (grønnere) hårprodukter

zenz produkter anmeldelse

Tro det eller lad være – næstefter mine opskrifter er mit hår faktisk det, som folk oftest googler om mig (ja, jeg har tjekket #noshame). Og det synes jeg egentligt er lidt sjovt! Jeg har nemlig haft mine kampe med mit hår, og det er langt fra alle dage, at jeg er tilfreds. Ikke desto mindre har det lange, mørke og halvrodede hår været mit kendetegn siden 2009 (kun afbrudt af små perioder med en lidt kortere klipning), og i den tid har jeg trods alt lært en smule omkring hårpleje og styling.

Som jeg delte for en måned eller to siden, blev jeg i sommers klippet og farvet hos Zenz på Nørrebro i København. Udover at være den fineste farvning nogensinde og en af den der slags klipninger, som man ikke har “tilvænningsperioden” efter (I ved, hvad jeg mener – frisører formår altid at gøre ens hår mærkeligt!), gik jeg også fra salonen med lidt nye produkter til test. Jeg havde inden da brugt både en shampoo og en balsam fra Zenz med virkelig gode resultater, så det passede mig glimrende at få lov til at teste flere af deres produkter.

Som I ved, er jeg igang med en længere process med at skifte ud i mine beautyprodukter for at gøre plads til færre men bedre og grønnere produkter. Mange af jer har skrevet, at I har gang i det samme projekt, og derfor ville jeg dedikere et indlæg til fire af de mange produkter, jeg har testet fra Zenz, som jeg virkelig er blevet glad for, og som jeg virkelig synes er pengene værd. Alle produkterne er i øvrigt Svanemærkede og nogle af dem er også Astma- og allergimærkede – ja tak!

Shampoo & balsam

En god shampoo og balsam er byggestenene i en god hårrutine, og det er nok de eneste to hårprodukter, som vi alle bruger. Det er også den slags produkt, som jeg har mest rotation af i min egen rutine, da jeg aldrig helt har fundet “the one”. Der er altid et eller andet, som kunne være bedre.

Jeg går generelt efter shampoo’er, som er fri for SLS (Sodium Laureth/Laryl Sulfate). Der er flere grunden til at undgå SLS (I kan finde et rigtig godt blogindlæg om det her), men mest af alt undgår jeg det, da det kan være hormonforstyrrende, irritere hud/øjne/hårrødder (det optages meget let af kroppen), udtørrer håret på sigt og desuden er miljøskadeligt.

Desværre er der SLS i omkring 90% af den shampoo, som man kan købe i Danmark. Så det kræver lidt held at finde en uden, som desuden fungerer godt. Derfor er jeg så glad for at have fundet shampooen fra Zenz!

Istedet for SLS indeholder det Sodium Coco-Sulfate (udvundet fra kokosnødder), som har de samme skummende virkninger som SLS, men som ikke er skadeligt. SLS-fri shampoo’er har det med at være halvfesne at vaske hår i, fordi de ikke skummer, men sådan er det ikke med shampoo’en fra Zenz. Den føles som en helt normal shampoo. Derudover er både den og balsamen svanemærkede, begge produkter indeholder mellem 99,4 % og 99,3 % naturlige ingredienser, og så er de parfumeret med æteriske olier i stedet for syntetisk parfume. Alt i alt er de de bedste grønne shampoo og balsam, jeg endnu har fundet, som både fungerer til at rengøre og pleje mit hår. Og så dufter de virkelig godt – duftene er nemlig sammensat ud fra aromaterapeutiske principper.

Jeg testede først både shampoo og balsam i den normale størrelse over vinteren, og I sommeres opgraderede jeg til de store, så jeg ikke løber tør foreløbig.

I kan finde shampooen her normal størrelse og her i stor størrelse.
Og balsamen her i normal og her i stor.

zenz produkter anmeldelse

Styling

Jeg har testet en del forskellige produkter fra deres produktlinje, men for at være helt ærlig, er jeg ikke til styling med alt for mange produkter. Jeg foretrækker at holde det simpelt – både fordi jeg er doven, og fordi mit hår generelt hurtigt bliver fedtet og fesent, hvis der kommer for meget produkt i det.

Jeg har dog været overrasket over, hvor glad jeg har været for deres mousse. Normalt bruger jeg nærmest kun hårlak til styling af mit hår, men moussen her har faktisk næsten taget over for hårlakken, fordi der er så meget hold i den. Jeg krammer en (lille smule!) mousse ind i håret, når det er håndklædetørt, føntørrer og styler så med glattejern, som jeg plejer. Det giver et virkelig godt rodet look, og moussen holder rigtig fint på faldet, som ellers har det med at glide hurtigt ud af mit hår.

Zenz laver også en rigtig god saltvandsspray, hvis man kan lide dét look (det er for mat til min smag, men den fungerer rigtig godt til jobbet – jeg har selv testet!) og en hårpudder, hvis man vil give den fuld skrue med volume fra hårrødderne af – pudderen har jeg brugt til specielle anledninger (jeg synes nemlig ikke om følelsen af den slags produkt i mit hår), og der har den fungeret upåklageligt!


Hvilke hårprpdukter er jeres favoritter? Og er I også no-fuss mht. stylingprodukter, som jeg?

Kan I have en dejlig weekend – herhjemme står den på venindesamvær, en work-shop hos YO (glæder mig til forhåbentlig at blive lidt mere sikker i min hovedstand) og lidt søndagsarbejde fra sofaen. Vi blogges!

Share this

Pin

By Mia

Næring og nærvær.

10 Comments

 1. Silje

  Hej Mia – jeg kan se du har nogle små olier stående ved siden af dit shampoo og balsam. Hvordan bruger du dem i badet?

  Derudover har jeg haft kigget på samme tørbørste fra Karmameju, men har været bange for at den sorte med kobber vil være for “grov” – hvad er din erfaring med dn, i forhold til den “normale”? 🙂

  • Mia

   Hej Silje
   Jeg bruger dem ikke i badet 🙂 Jeg kommer til at skrive mere om dem på et senere tidspunkt, når jeg har lidt mere konkret erfaring – lige nu er jeg nemlig ved at dykke lidt ned i aromaterapi igen og er ved at lære.
   Jeg har ikke prøvet tørbørsten uden kobber, så har ikke rigtig et sammenligningsgrundlag. Jeg synes den med kobber er skøn – skulle dog lige vende mig til at bruge den. Nu elsker jeg følelsen af den! 🙂

 2. Esther

  Hej Mia. Jeg synes at dit indlæg er lidt forvirrende, eller måske rettere selvmodsigende. Du skriver at du undgår SLS da det kan være irriterende imod huden, men samtidig bruger du produkter some indeholder andre stoffer som kan være irriterende og fremkalde allergi-symptomer (og enddog også et stof som kan forsage nekrose i huden). Bare fordi noget er mærket “økologisk” (hvilket desuden ikke gør det bedre for kroppen), er det ikke nødvendigvis fri for “dårlige” stoffer. Jeg håber at du vil tage disse ting op til overvejelse. Derudover ville jeg undgå både føntørrer og glattejern, hvis du har tendens til fedtet hår, da varmen stimulerer olie produktion i hovedbunden.

  • Mia

   Hej Esther,
   Tak for din kommentar – jeg har masser at lære, så det er altid fedt at nye inputs 🙂
   Jeg har tjekket produkterne via kemiluppen, og der var de enten grønne eller i mellemkategorien, hvilket virkelig er et step-up for mig ift produkter jeg tidligere har købt.
   Jeg er helt klar over at øko ikke er lig med bedre for kroppen, men det er dog stadig bedre for miljøet (i de fleste situationer), og det er også et vigtigt aspekt for mig. Det er virkelig en rejse, sådan at gennemskue de bedre valg, og for mig handler det om at finde produkter, som giver mig den effekt, jeg ønsker, samtidig med at de er mindst muligt skadelige for mig selv og miljøet. Derfor er der også stadig produkter i min rutine, som ikke er “grønne”/”bedre” – fordi jeg ikke har fundet virksomme alternativer enndu.
   Jeg kommer (nok) aldrig til at droppe føntørring og styling – livet skal også stadig være sjovt, og jeg nyder at leve livet med fylde og fald i mit hår (på trods af at være født med tyndt skandinavisk hår) 😀 jeg føntørrer kun 1-2 gange i ugen og bruger glattejern en enkelt gang, så det har jeg det egentlig fint med 🙂
   Som sagt – tak for feedback! Jeg vil researche videre men vigtigst af alt er det dog (for mig), at gøre hvad man kan og tage de bedste valg ud fra det man ved uden nødvendigvis at gå på kompromis med virkningen 🙂
   God weekend 🙂

 3. Stine cecilie

  Skønt indlæg med masse af brugbar info, måske man skulle investere i den shampoo og balsam☺️

  • Mia

   Kan kun anbefale dem – start evt. med dem i normal størrelse, så du kan prøve det af 🙂

 4. Denise

  Hej Mia.

  Var der ikke en periode, hvor du brugte produkter fra Maria Nila til håret og både roste og anbefalede dem? Hvad har fået dig til at gå fra de produkter igen?

  Jeg synes, sådanne produkter er en jungle. Nok primært pga den umiddelbart avancerede inholdsliste. Det er fedt, at du tager dig tid til at sætte dig ind i, hvad de forskellige ingredienser er, og hvad de gør, og at du deler det med os herude bag skærmene. Tak for det.

  Vh Denise

  • Mia

   Hej Denise,
   Jo, jeg har brugt Maria Nila i en længere periode og var rigtig glad for dem. Deres shampoo og balsam begyndte dog at tynge mit hår efter et lille halvt år, så jeg stoppede igen. Tror ofte det handler om, at der skal roteres lidt i ens produkter, så ikke håret vænner sig for meget til det. Sådan har jeg ihvertfald haft det. Derudover fra deres produkter med syntetisk parfume, såvidt jeg husker. Bruger dog stadig en hårlak derfra 😀

   God søndag!

 5. Ida Amalie

  Hej Mia!
  Jeg er i gang med at teste Ingredien’s stylingprodukter. De er også svanemærkede og ikke helt så dyre son Zenz’ 🙂 Kender du en god hårolie til tørt hår?
  God weekend!

  • Mia

   Hej Ida Amalie!
   Jeg har også brugt Ingredien før, men syntes ikke rigtigt, at der var nok “hold” i deres produkter – så de fedtede mere bare mit hår til :/ Har desværre ikke erfaringer med hårolier, da mit hår ikke er tørt og kun bliver mere klasket af den slags produkter.
   God søndag til dig 🙂

Leave a Comment