De bedste podcasts om sundhed og selvudvikling - GARDUM

De bedste podcasts om sundhed og selvudvikling

Jeg ved, at en ret stor del af mine læsere er ligeså podcast-glad, som jeg er – så jeg tænkte, at jeg ville dele en lille liste over de podcasts, som jeg lige nu selv er vild med. Alle fire har været faste partnere på mine mange lange gåture den seneste tid og så elsker jeg også at lytte til dem, når jeg laver mad.

De beskæftiger sig alle med sundhed, holistisk livsstil og selvudvikling i varierende grad. Og så er de alle drevet af virkelige seje kvinder, som har gjort deres passion til deres jobs. Meget inspirerende, ja!

De bedste fire podcasts om sundhed og selvudvikling

The Balanced Blonde – Soul on Fire Podcast
Jeg stødte på Jordan, som driver Soul on Fire, da hun blev interviewet i et andet podcast – jeg tror, det var Let it Out. Hendes historie om at gå fra at være veganer med ortoreksi til at spise mere varieret fangede mig med det samme, så jeg gav hendes eget podcast et lyt. Og det er jeg glad for! Hun laver nogle virkelig fine interviews, og jeg er ret vild med at hendes podcast er begyndt at snuse lidt til spiritualitet også. Hun er meget amerikansk og taler med den vildeste Los Angeles dialekt, men så snart man kommer over det, er hendes podcast virkelig inspirerende.

Let it Out With Katie Dalebout
Jeg har nævnt dette podcast før herinde – og det er stadig en af mine favoritter. Jeg kan ret godt lide den måde, Katie interviewer sine gæster på. Det føles mest af alt som om man er med i en samtale, end det føles som et interview. Og så har hun sådan en skøn og hyggelig stemme!

The Melissa Ambrosini Show
Podcastet her er nok det mest “professionelle” podcast på listen forstået på den måde, at formatet er en meget klassisk interview-form. Melissa stiller mest spørgsmål uden rigtigt at fortælle hendes egen historie (som ellers også er meget spændende!), men til gengæld er hendes gæster også altid virkelig interessante og kommer ofte med konkret viden i bagryggen. Jeg har især lært en del om ernæring og sundhed fra hendes episoder – blandt andet fik denne episode omkring at spise kød mig virkelig til at tænke!

The Lively Show
Dette podcast er nok dét, som jeg har lyttet til allerlængst – ihvertfald i mindst to år! Gennem tiden har det ændret sig en del fra at handle om iværksætteri og kreativitet til mere at handle om sundhed, selvudvikling og spiritualitet. Jeg synes både, de ældre og nye afsnit er fantastiske, og der er virkelig mange sæsoner at tage af – så der er underholdning til maaaange timer! Jess Lively har i snart halvandet år været fuldtids solorejsende, så hvis I har rejselyst er der også masser af inspiration at hente.


Hvilke podcasts er jeres favoritter? Del endelig med os andre i kommentarfeltet!

Share this

Pin

By Mia

Næring og nærvær.

20 Comments

 1. Lika

  Morten Elsøes “Detox din hjerne” han er skarp og baserer alle sine udtalelser på baggrund af videnskabelig evidens. Jeg er en stor fan af Morten og på de nuancer han pointerer. Hvorfor “detox” er noget sludder og hvorfor noget er “unaturligt” ikke er et godt argument. (Faktisk er der en masse unaturligt, der er ganske fantastisk såsom vacciner) Jeg tror helse-verdenen kunne lære enormt meget af at lytte og læse Mortens skriv og udtalelser.

  • Mia

   Har fået det anbefalet et par gange, så må give det et lyt! Jeg er normalt ikke rigtig til danske podcasts (mærkeligt, ja!), så jeg har udskudt det lidt, men nu må jeg få lyttet med 😀

   • Lika

    Jeg kan varmt anbefale den. Jeg er selvfølgelig farvet af at jeg også er uddannet indenfor sundhedsvidenskaben og derfor kan jeg genkende til en del af den verden og undersøgelsers metode & analyse, men han formidler forskningsresultaterne på en fremragende måde og forholder sig også til virkeligheden og psykens impact anbefalelsesværdig 🙂

 2. Kahlina

  Skønt med nye Podcast idéer – glæder mig især til The Lively Show!
  Jeg er selv storlytter af Being Boss, How I Built This, A Time and a Plate with Claire Thomas, og selvfølgelig Hverdagsminimalisme 🙂

  • Mia

   Har godt lyttet til Being Boss tidligere – det kan være, jeg skal give dem et lyt mere. De andre må jeg lige tjekke ud! Og hihi, er stolt over at min bette pilot-sæson har mast sig ind på listen! 😀

 3. Louise

  De lyder virkelig spændende. Tak for inspiration😀.

 4. Mia

  Jeg har længe gerne ville gå i gang med the lively show men har lidt svært ved at overskue det, når der er så mange episoder. Har du nogle særlige favorit-episoder, du kan anbefale? 🙂

  • Mia

   Puha, jeg kan jo nærmest ikke skelne mellem dem, fordi jeg har hørt dem alle – så det er lidt svært at sige. Når man kan går ind linket, kan man vælge forskellige kategorier, som sorterer lidt ud i det. Måske det var et godt udgangspunkt. Jeg er især glad for “wellness”-kategorien. Men det kommer nok meget an på, hvad der interesserer en 🙂

 5. Mettch

  Prøv også The Model Health Show med Shawn Stevenson. MEGET amerikansk, men når man er igennem den første jingle og ugens iTunes review er der meget god viden at kommer efter 🙂

 6. Nicoline

  Åh yes – har savnet præcis sådan et indlæg! Jeg glæder mig til at give dem et lyt!

 7. Ida

  Hej! Hvorhenne lytter du til disse pod casts?

  • Mia

   Hvis du klikker på linksne kan du lytte direkte via hjemmesiderne. Ellers kan de alle findes på diverse podcast-apps, som den på iPhone. Jeg bruger selv en app der hedder Casts. Den koster vidst en lille smule, men den er virkelig brugervenlig 🙂

 8. Caroline

  Hej Mia 🙂 Har du et forslag til en bog om selvudvikling, positivitet, selvtillid og generelt indstilling til livet, som ikke er alt for “tung” i det? Har aldrig læst en sådan bog før nemlig 🙂 Tak for masser af inspiration!!

  • Mia

   Hej Caroline! Kan virkelig anbefale Mastering You Mean Girl af Melissa Ambrosini – den handler netop om alle de emner du nævner! Den er desværre ikke oversat til dansk endnu, men den er meget letlæselig på engelsk 🙂

 9. Susan

  Hej Mia.
  Du har flere af mine favoritter på listen. Pt. lytter jeg meget til Bulletproof Radio podcast. Han har også mange spændende emner og gæster!

  • Mia

   Har lyttet til interviews med ham i andre podcasts – må hellere tage en lytter 😀

Leave a Comment