Derfor skal du vælge en grøn frisør - GARDUM

Derfor skal du vælge en grøn frisør

Sponsoreret indlæg

Da jeg i sidste uge var i København benyttede jeg muligheden for at svinge forbi Zenz’ frisørsalon på Nørrebro. Jeg var nemlig blevet inviteret til en klipning af selveste Anne-Sophie Skjødt Villumsen, som er kvinden bag både salonerne og produkterne fra Zenz, og jeg glædede mig så meget. Jeg havde ikke været i frisørstolen i et års tid, så besøgt var tiltrængt!

Efter vi var blevet enige omkring farvningen af mit hår (som uden tvivl er den bedste farvning, jeg nogensinde har prøvet – Anne-Sophie gav det nemlig den kolde undertone, som jeg har været på jagt efter i rigtig mange år!) samt klipningen gik snakken. Både om hverdagen, om aromaterapi, om coaching og spiritualitet og naturligvis om frisører og om, hvorfor det gør en kæmpe forskel at vælge en grøn en af slagsen.

Som jeg fortalte Anne-Sophie går jeg generelt op i, at være så forholdsvis naturlig i mine valg, som muligt. Derfor har jeg også de sidste par år gået hos naturlige/grønnere frisører – især fordi jeg bliver farvet, og den slags godt kan være en rimelig krads omgang mht. skadelige kemikalier.

Men da Anne-Sophie fortalte om sin historie, gik det op for mig, at der er endnu en stor grund til at vælge de grønne frisører: nemlig at det grønne valg skåner frisøren. Allergiske reaktioner er virkelig en slem arbejdsskade ved frisørerhvervet (som ofte betyder, at frisører ikke kan arbejde i erhvervet ligeså længe som andre erhverv!), og efter selv at have kæmpet med voldsom allergi i kraft af sit job som konventionel frisør, besluttede Anne-Sophie sig for at skabe sit eget for at kunne blive i faget.

Og så kom Zenz til. Først en grøn frisørsalon, så flere saloner og nu en kæde, et brand som laver hår- og hudpleje samt makeup og et akademi, som uddanner frisører med fokus på økologi.

Jeg blev faktisk ret rystet, da jeg fik at vide, hvor slem allergi hårprodukter og farve kan give. Især fordi vi nu har viden og teknologien til at lave produkter, som både er naturlige og økologiske – bedre for os selv, for frisøren og selvfølgelig for miljøet. Når man ser på det på den måde, giver det jo faktisk ikke mening, at gå til en almindelig frisør!

Klipningen og farvningen siger vidst sig selv, når I ser billederne – jeg har vitterligt aldrig været så glad for mit hår. Anne-Sophie farvede det med en ret grøn undertone for at modvirke den røde farve, som mit hår har det med at trække frem, og så lagde hun lidt skjulte etager og tog mine (pinligt) slidte spidser. Så ja – klipningen var (selvfølgelig – Anne-Sophie er kåret til årets frisør i 2015!) helt fantastisk.

Det mest fantastiske var dog samtalen undervejs. Anne-Sophie er en ægte indsjæl med en inspirerende mission, og jeg følte mig så heldig at få lov til at høre hendes historie fra hende selv og ikke mindst at blive introduceret til en produktserie, som virkelig giver mening for mig og mine egne værdier.

Jeg har som nævnt tidligere testet lidt af Zenz-produkterne de sidste par måneder, og jeg er virkelig imponeret – men det vil jeg tale om i et andet indlæg, for det er et helt kapitel for sig.

Indtil da kan jeg virkelig kun anbefale jer at finde en grøn frisør – gerne med naturlig hårfarve! – fremover, når I skal klippes. For alles skyld! Zenz har 9 saloner fordelt i hovedstadsområdet, og I kan finde adresserne her.


Hvordan har I det med frisører og hårprodukter? Forsøger I at vælge grønt eller vidste I (som jeg) ikke, at hårprodukter kunne være så allergifremkaldende?

Share this

Pin

By Mia

Næring og nærvær.

7 Comments

 1. Ida

  Jeg har overvejet Zenz flere gange – har heller ikke fået en ordenlig klipning i flere år :p
  Måske det skulle være en sommerferiegave til mig selv 🙂

  • Mia

   Kan ihvertfald kun anbefale dem! Og så er det jo rart at kunne forkæle sig selv med noget, som ikke skader andre eller miljøet! 🙂

 2. Julia M.

  Hvordan ved man at en frisør er en grøn frisør og ikke en “almindelig” frisør?? Vidste slet ikke der fandtes grønne frisører 😊

  • Mia

   Min erfaring er, at de altid er rigtig gode til at kommunikere, at de er grønne/økologiske/har mindre skadelige produkter. Hvis ikke de nævner noget, er de for det meste konventionelle. Ellers er det bare at slå på tråden og spørge dem! 🙂

 3. Ej hvor lyder det altså spændende og også godt! 🙂

  Rigtig god mandag!
  http://blogbykathrine.bloggerspoint.dk/

 4. Ida

  Sidst jeg var til frisøren, var det også hos ZENZ – den på Norde Frihavnsgade. Jeg havde også en super god oplevelse: god klipning, gode tips til at holde håret sundt og sød frisør, som var meget informerende omkring deres brand. Har også prøvet deres eukalyptus balsam, som dufter dejligt!, men desværre var det lidt for krads til mit lyse skandinaviske hår. Nu er jeg dog gået over til at blive klippet af min kæreste og tilbage til olier i stedet for balsam! Når jeg en dag får ekstra penge mellem hænderne, vil jeg med garanti vælge en grøn frisør igen!

  • Mia

   Skønt at du også havde en god oplevelse! Og hvor skønt at din kæreste kan hjælpe, når der skal spares lidt 😀 ville ønske, jeg turde gøre det samme – bare til spidserne engang i måneden – men ville godt nok ikke turde overlade det til Thomas, haha 😀

Leave a Comment