Garderobeminimalisme og mit tip til let videresalg og køb af brugt tøj - GARDUM

Garderobeminimalisme og mit tip til let videresalg og køb af brugt tøj

Det kan nok ikke være gået nogen næse forbi, at jeg har en ret minimalistisk tilgang til det der med garderobe. Ikke nødvendigvis ment på den måde, at alt min tøj er ultra minimalistisk (faktisk har jeg introduceret en smule farve og mønstre til min garderobe, og det har jeg nydt overraskende meget!), men forstået på den måde, at jeg holder af at have få, men gode, stykker tøj. Og så har jeg en generel regel om, at når noget nyt kommer til, skal noget gammelt ud. Jeg holder min garderobe på omkring 40-50 stykker tøj i alt, og det fungerer virkelig godt for mig.

Denne tankegang giver rigtig god mening for mig af flere årsager. Først og fremmest fordi det der med at eje så forholdsvis få egendele som muligt, giver mig vildt stor glæde. Når ikke skabet bugner, men i stedet er fyldt med tøj, som jeg ved, jeg kan lide at gå i, bliver det meget lettere at klæde mig på om morgenen. Det er virkelig min erfaring, at færre muligheder gør det meget sjovere at klæde mig på – jeg har faktisk næsten aldrig tøjkrise mere, selvom jeg ejer langt mindre tøj end tidligere. Lidt et paradoks, men samtidig giver det også rigtig meget mening, synes jeg.

Derudover er jeg ret glad for tanken om at minimere mit forbrug set i et miljøperspektiv. Jeg er generelt meget kritisk overfor, hvad jeg tager ind, og det har ført til, at der kan gå mange måneder imellem mine tøjkøb. Og mit brugte tøj sælger jeg altid videre for at give det nyt liv hos en anden.

Jeg har dog aldrig selv været ultra god til det der med selv at købe brugt tøj. Simpelthen fordi jeg har syntes, at det var for besværligt og langtrukket – lidt ligesom jeg har det med webshopping. Men sagen er bare, at der virkelig er gode kup at gøre (og penge at spare!), ved at købe sit tøj brugt, samtidig med, at man ikke direkte bidrager til tøjindustrien, som er den anden mest forurenende industri i verden. Grundene til at købe (og videresælge) brugt tøj er virkelig mange!

Det kan godt være lidt af en jungle at gennemskue, hvordan man skal sælge og købe brugt tøj. Jeg synes selv det der med størrelser er en af de største udfordringer. Jeg har selv tøj i alt fra small til large alt afhængigt af fittet, og derfor kan jeg have svært ved at vurdere, hvilken størrelse, jeg skal købe et stykke tøj i, hvis ikke jeg kan prøve det på.

Det er her appen Zadaa er helt genial! Når man opretter sin profil derinde, indtaster man nemlig alt fra højde, vægt, skostørrelse, jeansstørrelse, kropstype og bh-størrelse, så den kan vise annoncer fra kvinder, som har samme størrelse som en selv. Det er så hamrende genialt, synes jeg!

Derudover bruger de DAO som leveringsservice (hvilket jeg personligt har vildt god erfaring med ift. PostNord!) – når et salg går igennem, modtager sælgeren blot en kode til at skrive på pakken, og skal så aflevere den i en pakkeshop. Ingen adresser skal udveksles, og betalingen af porto er fast 30 kr. Sååå smart!

Køberens penge bliver først trukket, når pakken er modtaget, og hvis item’et er i stykker/fake/andet, får køber pengene tilbage. Systemet beskytter altså både sælger og køber, og det er jeg ret stor fan af – jeg har nemlig prøvet både at være sælger og køber, hvor en pakke blev væk, og det er virkelig noget ærgerligt bøvl! Jeg har selv testet Zadaas levering (til en smuk nålestribet jakke, som jeg nok skal vise, når vejret en dag bliver til det) og har sendt via dem og det var saftsume let og smart – især det der med ikke at skulle skrive frem og tilbage med køberen/sælgeren. Kæmpe thumbs up!

Jeg haft gang i den helt store garderobeoprydning og har derfor fyldt op på min profil på Zadaa-appen. Smut endelig ind og tag et kig! Der er masser tøj, accessories og sko til gode priser – jeg sparer nemlig pt. op til noget ret vildt (og stort!), som jeg vil fortælle om engang i efteråret, når det hele er lidt mere “virkeligt”. I kan finde min profil på Zadaa-appen ved at trykke på det lille “øjen-symbol” i bunden og så finde billedet af mig.

Og nu vil jeg selv scrolle igennem Zadaa – jeg er nemlig på udkig efter en eller to nye underdele til min garderobe, som generelt er meget tung på overdele og ret tynd på underdele. Måske et par vintage jeans? Vi får se!

Hvad er I på udkig efter til jeres garderober? Personligt er jeg selv ved at gå i efterårsmode og leder derfor efter gode deals på lidt lunere tøj – men jeg er også en efterårs-fan så døm mig ikke, haha! 😀

Share this

Pin

By Mia

Næring og nærvær.

9 Comments

 1. Er det monstro Mannings coachinguddannelse, du har talt om? 🙂

  • Mia

   Det er det faktisk ikke! I spanien blev jeg ret klar over, at det ikke var den vej, jeg skulle gå. Skal vi få gjort noget ved den kop kaffe? :* Så kan jeg fortælle. Evt. i næste uge?

 2. Marie

  Det er som om, at indlæggene ikke kommer i rigtig rækkefølge (altså i en kronologisk rækkefølge) på forsiden. Det gør det en smule problematisk at finde frem til de nyeste indlæg, tænker jeg. Jeg kunne i hvert fald ikke finde det her indlæg, før du linkede til det på face, fordi det ikke var oppe i toppen. Bare lige et tip 😀

  • Mia

   Tak for feedback 🙂 Ideen med de fem første indlæg er, at de er udvalgte til at komme først (fordi jeg synes de er gode, og ikke skal “dø” et par dage efter deres udgivelse) – ligesom jeg også have i mit gamle layout med “slideren” i toppen. Og så kommer indlæggene under i kronologisk rækkefølge. Men jeg tager din feedback til efterretning! Må lige fornemme om andre bemærker det, eller om det bare er en tilvænnings-sag 🙂

   • Marie

    Måske kan du tilføje en titel (eller en anden form for indikation), så man ved, at de er udvalgte? For det giver jo fint nok mening 🙂

 3. Sarah

  Jeg blev også lidt forvirret over rækkefølgen på indlæggene, må jeg indrømme! Men det er måske bare en vanesag 🙂 Visuelt ser det jo lækkert ud.

 4. Andrea

  Hej Mia! Specielt på mobil synes jeg at det nye layout er lidt svært at finde ud af. Synes det giver god mening på computeren, men når man scroller via mobil bliver man nemt forvirret (det gør jeg i hvert fald ;)) Ellers er jeg stor fan af det nye design!!

Leave a Comment