DIY: fugtgivende og blødgørende hjemmelavet body scrub - GARDUM

DIY: fugtgivende og blødgørende hjemmelavet body scrub

hjemmelavet body scrub

Ligeså meget, som jeg elsker vinter og køligt vejr, ligeså meget hader min hud det. Især mine ben og arme har det med at tørre fuldstændig ud, når vi når temperaturer under ti grader – mon I kender til det? Jeg har prøvet en del produkter til både at skrubbe tør hud væk og derefter fugte huden, men det kan hurtigt blive en dyr omgang, så de sidste par år har jeg lavet min egen fugtgivende og blødgørende body scrub.

Den består kun af to ingredienser; rørsukker og kokosolie. Og så lidt æteriske olier, men de er ikke et must – de gør dog scrub’en lidt mere luksuriøs. Mine favoritter er pebermynte og appelsin, som simpelthen er den lækreste blanding. Faktisk er den så lækker, at body scrub’en kan spises – men lad hellere være med det, det kan være svært at stoppe igen 😉

hjemmelavet body scrubLige en lille bemærkning angående sukkeret i denne scrub: rørsukker kan fås i virkelig mange forskellige kvaliteter. Som altid synes jeg, I skal købe øko (der er heller ikke særlig stor prisforskel), og hvis jeg skal anbefale et brand til brug i body scrub, er det Rema 1000’s egen økorørsukker. Det er super fint i “grynene”, hvilket betyder, at det er skånsomt ved huden og ikke “ridser”, som mere groft sukker kan gøre.

Hvis I vil lave en scrub til områder med meget tør hud (f.eks. fødderne), kan I bruge en lidt grovere sukker eller alternativt salt. Jeg er selv mest til sukker, da det er mere skånsomt, men det er lidt en smagssag. Pebermynte og eukalyptus er i øvrigt fantastiske æteriske olier til en fodscrub, hvis I også vil lave sådan en.


Fugtgivende og blødgørende hjemmelavet body scrub


Til to små krukker eller én stor:
3 dl. rørsukker
2/3 dl. kokosolie
*15 dråber appelsinolie
*15 dråber pebermynteolie

(*kan udelades eller udskiftes med andre æteriske olier)

Smelt kokosolien i en skål over et vandbad. Tag det af varmen og lad det køle en smule af, inden de æteriske olier blandes i. Rør grundigt rundt, og tilsæt så sukkeret, inden scrub’en hældes på patentglas. 

hjemmelavet body scrubI år har jeg lavet et par portioner af body scrub’en, som jeg blandt andet skal give væk til jul sammen med hjemmelavede læbepomader med samme duftkombination. Som I nok kan fornemme, er jeg både vild med hjemmelavede beautyprodukter og hjemmelavede gaver, så i min optik er dette en oplagt gaveide til jul. De små glas med patentlåg, har jeg købt i Søstrene Grene (de har forskellige størrelser til virkelig gode priser) og med et smukt silkebånd er det en skøn gave, synes jeg.

Men hvad med jer – er I også vilde med hjemmelavede julegaver, eller er I mere til at købe dem? Hvis I har ideer til fine hjemmelavede gaver, må I endelig også dele dem med os andre i kommentarfeltet!

Share this

Pin

By Mia

Næring og nærvær.

9 Comments

 1. Alexandra

  Hej Mia,
  Det lyder, som en rigtig god julegaveide 🙂
  Hvilken slags kokosolie bruger du?

  • Mia

   Det kommer sig ikke så nøje, bare det er koldtpresset og øko 🙂 tror den jeg har stående i skabet lige nu er fra Änglamark, men jeg skrifter hele tiden 🙂

 2. IA

  Wauw, hvor lækkert. Det vil jeg lave!

  Et lille tip til meget tør vinterhud: Adermas Exomega lotion! Jeg har atopisk dermatit (børneeksem) og derfor ekstremt tør hud. Ikke engang ren olie kan holde min hud fugtet, men det kan den creme! Den er en livesaver. Min hud er faktisk fugtet i 24 timer, hvilket jeg aldrig har prøvet før.

  Glædelig jul.
  Kh

 3. Nanna

  Dumt spørgsmål men skal man bruge begge Olie når man laver det 🙈?

  • Mia

   Skal lige forstå – altså de æteriske olier? Man kan bruge dem eller udelade dem – eller bare bruge en. De kan også skiftes ud med andre æteriske olier. Jeg synes bare selv om appelsin og pebermynte sammen 🙂

 4. Åhh jeg elsker hjemmelavede scrubs. Det er så lækkert, ikke mindst fordi man ved hvad der er i produktet.

  Det er en rigtig fin og lækker hjemmelavet julegave, og hvis du spørger mig, så er en hjemmelavet julegave langt mere personlig og betydningsfuld, end en der er købt.

 5. Rikke

  Hej Mia! Hvor længe tænker du umiddelbart at sådan en sag kan holde sig? Og skal den opbevares i køleskab eller bare mørkt og køligt?

  • Mia

   Uha, længe! Der er ikke rigtig noget i, som kan blive dårligt, så længe man blander det i en ren skål og hældet det i en skoldet krukke. Mørkt og køligt er fint 🙂

Leave a Comment