Hverdagsmomenter #25 - postkort fra Kroatien - GARDUM

Hverdagsmomenter #25 – postkort fra Kroatien

Den gamle bydel (som er på Unescos verdensarvsliste) i Trogir er som taget ud af et sydlandsk eventyr. Så fantastisk smuk. 
Dagene er især blevet tilbragt på stranden med læsning og podcastlytning (i skyggen det meste af tiden for mit vedkommende).
Vi har skiftet mellem at lave mad hjemme og spise ude. Forleden fik vi disse to retter (vi bestiller altid to i fællesskab og deler, så vi kan smage mere): grillet havørred og den mest fantastiske cremede pastaret med svampe (samt verdenshistoriens største glas rødvin til mig).
Den lille søvnige by, vi bor i. Fra vores balkon har vi udsigt til både hav, by og en smuk bjergside. 

Hej venner! Hermed en lille hilsen fra Kroatien. Det gik forleden op for mig, at jeg slet ikke havde fået sagt “på gensyn” herinde, inden vi tog sydpå, så nu får I et indlæg hernede fra, selvom planen var internetfri. Jeg har dog ikke helt kunne dy mig for små opdateringer på Instagram, så mon ikke de fleste af jer har gennemskuet, hvorfor der var stille herinde.

Dagene hernede går med strandtid og god mad (og is! Isen hernede er af italienske standarder!). Krydret med lidt gåture og yoga på terrassen. Siden i mandags har vi befundet os lidt udenfor Trogir, en smuk gammel middelalderby, som er på Unescos verdensarvsliste. Jeg har set mange smukke byer og borge i mit liv (den slags besøgte vi nemlig altid på vores familieferier, da jeg var barn), men den gamle bydel i Trogir slår alt, jeg tidligere har oplevet. Så fantastisk velbevaret og autentisk. At vi er hernede udenfor højsæsonen hjælper nok også en del. Der er intet som at gå i en gade helt alene uden at skulle zig-zagge mellem andre turister.

I morgen pakker vi vores kufferter, henter vores lejede bil i lufthavnen, og så kører vi nordpå til feriens anden destination. Vi skal bo i en lille fiskerby dybt inde i en fjord tæt på naturreservater, vandfald og et par større byer. Det bliver skønt at have bil og at kunne bevæge os mere rundt og opleve og se mere, efter vi indtil nu mest af alt har fokuseret på at komme ned i gear og nyde sol og hav.

Jeg håber, alt er vel derhjemme. Jeg kan fornemme, at efteråret har ramt Danmark, og hvis jeg skal være helt ærlig, glæder jeg mig en smule til at komme hjem til striktrøjer og overtøj. Men først når vi har nydt solen og sommeren helt færdig hernede 😉 Kan I have det dejligt, til vi snakkes ved igen.

Klem, M.

Share this

Pin

By Mia

Næring og nærvær.

Leave a Comment