Hverdagsmomenter - GARDUM

Hverdagsmomenter

Aftensmad fra Fika (sponsoreret) og læsning om aromaterapi, som er mit nyeste interessefelt. Jeg deler snart lidt viden med jer om emnet!

Onsdag tog jeg i sommerhus for at optage guidede meditationer til jer (find dem her). Jeg håber, at lidt af den gode energi fra stedet kan mærkes i meditationerne!

Efterår betyder bagt havregrød! I denne udgave skiftede jeg bananen ud med revet pære, og det fungerede også ganske godt. 

God formiddag! Jeg håber, I har haft en dejlig weekend. Herhjemme har den stået på lavt tempo, overnatning i mine forældres lejlighed (og de har TV, så der blev bingewatchet History Channel!), venindetid, en handstand-workshop (er I vimmer, jeg er øm i muskler i skuldrene, jeg ikke vidste, jeg havde!), masser af læsning i sofaen og take-away mad (den gode af slagsen – Fika og Pita Corner er geniale!).

I dag står på computertid og et webinar i eftermiddag, inden vi i aften skal hjem til mine forældre til middag. Og så er resten af ugen ellers super hverdagsagtig med lidt godbidder iblandt. Den står på arbejde hjemmefra, yoga, et par presseevents, min mors fødselsdag og ikke mindst Krop-Sind-Ånd Helsemessen i weekenden. Sidstnævnte har jeg haft i kalenderen, siden jeg missede den sidste år, og jeg har denne gang fået lokket hende her til at tage med. Det er lidt noget nørderi, men jeg glæder mig til at snuse rundt i stande med alle mulige (skøre) ting som tarotkort, krystaller, alternativ behandling, singing bowls og måske endda deltage til et oplæg eller en workshop. Hvis I sidder andre derude fra Aarhus med en interesse for det “lidt” alternative, er tippet hermed gået videre.

Og så er i dag jo første dag af mit 7 dages program til ekstra nærvær i hverdagen! Indtil videre har omkring tyve af jer meldt, at I som jeg starter på programmet i dag, men det er ikke for sent, hvis I endnu ikke har besluttet jer. Dagens program er meget simpelt, så hop endelig med ombord! 🙂 Programmet kan selvfølgelig også følges på andre tidspunkter, hvis denne uge ikke lige passer jer.

Nu vil jeg begynde jagten på den billigste iPhone 7 på nettet – det er efterhånden blevet lidt blasfemisk at kalde mig for blogger og samtidig rende rundt med min cirka fem år gamle 5er, som crasher mindst ti gange om dagen. Så nu må det være tid til en upgrade, selvom jeg ikke er meget for den slags.

Vi blogges!

Share this

Pin

By Mia

Næring og nærvær.

3 Comments

 1. Ida Amalie

  Hej Mia!
  Mht. aromaterapi er du så klar over, at det er virkelig allergifremkaldende?

  Mvh IA

  • Mia

   Hej Ida Amalie,
   Jeg har læst lidt op på netop det, og såvidt jeg har kunne læse mig frem til (kan naturligvis tage fejl!) er det desværre ret misforstået, at aromaterapi er voldsomt allergifremkaldende. Man kan naturligvis få allergi af dem, hvis man er allergisk overfor bestemte allergener, som de indeholder – men det kan man også få, hvis man går en tur i skoven eller køber en buket, som indeholder allergenet. Faktisk har jeg læst en del om, at man netop kan behandle sæsonallergi med aromaterapi, men det skal jeg stadig lære mere om, før jeg er overbevist 🙂

   Og så er der naturligvis forskel på at bruge aromaterapi via luft eller bruge det direkte på kroppen – der er nogen mere følsomme end andre. Ved direkte påførelse skal man dog naturligvis fortynde olien i en bæreolie (f.eks. mandelolie), og der fortynder man den generelt altid ned til 1-2%, hvilket er så lidt, at de fleste ikke oplever en reaktion. Der er et meget godt skriv om det her: http://bodymindmend.com/possible-allergic-essential-oils/

   Så altså – jo æteriske olier kan være allergifremkaldende, ligesom mange andre naturprodukter kan. At det er naturligt betyder ikke, at det ikke kan være skidt for nogle mennesker. Men samtidig synes jeg også det virker til, at folk er langt mere bange for det, end de behøver at være. Hvis man er bevidst om brugen og desuden opløser olierne i en bæreolie (og ikke bruger dem direkte på huden, som nogle folk gør!), er risikoen minimal for de fleste.

   Håber svaret giver mening 🙂

 2. Ida Amalie Hansen

  Det giver så fin mening! Tak, for uddybende svar 🙂 det er dejligt at blive klogere 🙂 hav en dejlig dag!

  Kh IA

Leave a Comment