Hjemmelavede julekrydrede æblechips - GARDUM

Hjemmelavede julekrydrede æblechips

Jul kalder på småkager i lange baner, og selvom jeg generelt synes, at man skal give den los i december, hvis man har lyst (og det har jeg, haha!), er det nu meget rart med et lidt lettere alternativ til de smør-, sukker- og meltunge småkager, der typisk hører højtiden til. Og her kommer mine julekrydrede æblechips ind i billedet!

Jeg elsker æblechips året rundt, men denne december fik jeg ideen til at lave dem i en julet udgave, så de kunne gøre det ud for en lidt lettere “småkage”. Og efter et par forsøg (blandt andet med en portion, som fik alt for høj varme og satte min røgalarm igang, haha!), har jeg ramt den perfekte opskrift, som jeg vil give videre til jer i dag.

Humlen med gode æblechips er, at give dem forholdsvis lav varme over lang tid, så de nærmere bliver dehydreret, end de bliver bagt. Derudover er en varmluftsovn klart at foretrække, og så er det en god idé løbende at åbne ovnen, så noget af den fugtige luft kan komme ud og dine æblechips kan blive sprøde.

Hvis din ovn ikke har varmluftsfunktion, burde det stadig være muligt at få sprøde æblechips, men det kræver lidt længere tid og et par ture til ovnen for at lukke luften ud hver time.

æblechipsEllers er opskriften super simpel. Skær æblerne i skiver (jo tyndere, jo sprødere), drys med krydderiblandingen (som jeg har gjort ekstra julet med bl.a. kanel og stødte nelliker) og smæk dem i ovnen. Efter lidt tid vil den skønneste duft af julebag brede sig i køkkenet. Det bliver næsten ikke bedre!

Disse æblechips kan som sagt erstatte (eller supplere – hæhæ) de traditionelle julesmåkager, men de kan også nydes som en sund snack på farten eller knuses i mindre stykker ovenpå morgengrøden. De er også en sød værtindegave eller måske endda til pakkespil! I en fin krukke med et smukt silkebånd er de ihvertfald en gave, jeg selv ville elske at modtage.

æblechips


Hjemmelavede julekrydrede æblechips


Til én portion:
3 æbler
1 tsk. rørsukker
1 tsk. kanel
1/2 tsk. stødte neliker
1/2 tsk. stødt kardemomme

 1. Tænd ovnen på 100 grader varmluft. 
 2. Skær æblerne i tynde skiver – jo tyndere skiver, jo sprødere bliver dine æblechips.
 3. Bland sukkeret med krydderierne.
 4. Fordel dine æblechips på to bageplader beklædt med bagepapir, og drys krydderiblandingen over dem.
 5. Bag dine æblechips i ovnen på øverste og nederste rille i 1,5-2 timer alt efter skivernes tykkelse. Når du tror, de er færdige, kan du tage en enkel skive ud, lade den køle af i et par minutter, og derefter tjekke, om den er sprød.
 6. Lad chipsene køle af på en bagerist. Opbevares i en lufttæt beholder. Æblechipsne holder i 4-5 dage.

Hvis I laver æblechipsne, må I endelig dele et billede med os andre på Instagram! Bare husk at tagge @miagardum på selve billedet, så vi kan se det 😀

Share this

Pin

By Mia

Næring og nærvær.

6 Comments

 1. Hvor ser de lækre ud! Jeg har tidligere lavet lignende æblechips – jeg har en gasovn, og ja, det tager lidt længere tid, men ikke meget. Jeg krydrede dem med pumpkin spice, som er en blanding af kanel, allehånde, nelliker, ingefær og muskat. De blev også vildt gode 🙂

  • Mia

   Har faktisk godt delt en pumpkin spice opskrift herinde engang – havde helt glemt den! Det må næsten portion blive med 😀

 2. Stine cecilie

  Uh det må være et lille hyggeprojekt til imorgen🙏🏼🤤

  • Mia

   Perfekt hyggeprojekt ja 😀 Tror også jeg skal lave endnu en omgang i dag 😉

 3. Så lækkert! Jeg er så heldig at have et tørreapeerat (bruger det til at dehydrere mad, når jeg skal på længere hikes), og det fungerede perfekt! Tak for ideen 🙂

Leave a Comment