Læs, lyt & se - Inspiration fra November - GARDUM

Læs, lyt & se – Inspiration fra November

Så er det blevet tid til et lille recap af, hvad der inspirerede mig i november. Måneden har generelt budt på mindre skærmtid end normalt, så måske listen er lidt kortere – til gengæld er anbefalingerne dog rigtig gode!

LÆS:

Artikel: Sacred Menstruation 101: How To Reclaim Your Period. Meget interessant artikel med fokus på menstruationens magt og hvordan den for mange kvinder (med naturlig cyklus) oplever, at deres cyklus har tilpasset sig månen. Jeg har læst en del op på det, og var i starten frustreret, da der i mange kilder kun er fokus på at menstruere ved nymåne, da det i mange traditioner ses som et tegn på at være helt synkroniseret med naturen. For mig er det nemlig helt omvendt, med menstruation ved fuldmåne. Som I kan læse i artiklen, er den ene slags cyklus ikke bedre end den anden – de har dog meget forskellige feminine kvaliteter, og det er interessant at læse om, hvordan man i historisk kontekst har fremhævet at bløde ved nymåne grundet kvindeidealet. Det har givet mig en endnu større forståelse for mig selv og min cyklus (for jeg kan virkelig se mig selv i beskrivelsen af kvinden, der bløder ved fuldmåne modsat hende, der bløder ved nymåne), og jeg kan kun anbefale jer at give artiklen et læs (især, hvis I er clean for hormonelprævention og dermed har en naturlig cyklus).

LYT:

Podcast: Bulletproof Radio. Jeg lytter til mange podcasts med en forholdsvis alternativ/holistisk tilgang til sundhed, så for at det ikke skal blive alt for out there og woo-woo, er jeg begyndt at lytte til Bulletproof Radio, som mere videnskabeligt funderet. Værten er super behagelig, og jeg har virkelig lært meget nyt om ernæring, sundhed og bio-hacking! Et andet plus er, at der allerede er et kæmpe bibliotek af episoder at gå i gang med – hvilket er rart, når man er 100 % opdateret på alle andre podcasts, man lytter til og mangler ny inspiration.

SE:

Video: Star Comparison. Det her lyder nok lidt kedeligt og videnskabeligt, men videoen her blew my mind. Den sætter alle størrelserne i universet i forhold til hinanden, og det er virkelig sindssygt at se på så visuel en måde. Og så sætter sådan en video bare det hele i perspektiv. Vi er vitterligt støvkorn i dette kæmpe univers!

Serie på Netflix: Story of God med Morgan Freeman. I denne doku-serie rejser Morgan Freeman verden rundt for at undersøge, hvordan forskellige religioner og civilisationer betragtede livet efter døden, mirakler, gud og ondskab samt universets oprindelse og hvilken betydning det har for os i dag. Jeg er kæmpe fan af Morgan Freeman (og så er det også lidt sjovt, at han er vært, eftersom han spillede Gud i Bruce The Almighty), og jeg har lappet seriens afsnit i mig.

Dokumentar på Netflix: Saving Capitalism. Lidt en sjov og dobbelttydig titel på filmen her! Jeg synes altid det er interessant at få en større forståelse for, hvordan vores samfund er skruet sammen, og denne film dykker på fineste vis ned i det kapitalistiske system; både med fokus på dets dårlige sider samt dets muligheder. Jeg var positivt overrasket over filmen, og synes bestemt, den er et kig værd.


Hvad inspirerede jer i November?

Share this

Pin

By Mia

Næring og nærvær.

2 Comments

  1. I

    Ej, hvor spændende! Læste lige artiklen omkring menstruation, da jeg altid fik min ved nymåne 😀 Og jeg kan nemlig også genkende mig selv i beskrivelsen.
    Det er så vildt, og det siger lidt om, at vi hænger meget mere sammen med naturens rytmer, end mange lige går og tror!

    • Mia

      ja, det er ret fantastisk, når man begynder at opdage, hvor meget det hele hænger sammen!

Leave a Comment