Løbeføljeton: efter 1 måned - GARDUM

Løbeføljeton: efter 1 måned

begynder løb

Nå – der gik lige lidt ekstra tid ift. hvornår jeg egentlig havde tænkt mig, at næste del af min lille løbeføljeton skulle komme op. Men bedre sent end aldrig, ikke?

Forsinkelsen skyldes, at jeg i sidste halvdel af februar og første del af marts ikke rigtig kom ud at løbe. Først blev jeg ramt af en omgang skinnebensbetændelse, og så blev vejret simpelthen for koldt (og glat) til, hvad jeg ville byde mine knæ (og lunger). Så processen blev bremset lidt, men det har egentlig været fint nok. Som I måske kan huske, er planen 5k inden sommeren, og det er stadig ret ladsiggøreligt. Så no harm done, tænker jeg!

I min lille løbepause er jeg startet i Fitness World. Dem som har fulgt med herinde i lang tid, kan måske huske, at jeg har et love-hate-forhold til fitnesscentre, men ikke desto mindre er jeg faktisk overraskende glad for at være tilbage. Holdtræningen har været en rigtig fin erstatning for de udendørs løbeture, og så tror jeg vægttræning vil være rigtig godt for både at få stabiliseret mine knæ og afhjælpe den skade, jeg har fået i skulderen, som gør det svært at have en regelmæssig yogapraksis (ihvertfald når det gælder dynamisk yoga som vinyasa/flow og strala).

Derudover er jeg i denne uge blevet overraskende glad for løbebåndene. Jeg er egentlig af den overbevisning, at løb er noget, man gør udenfor, men imens vejret har været skidt og mine knæ trætte, har det været en god måde at få lidt kilometer i benene på en skånsom måde. Jeg har bemærket, at min udholdenhed er bedre på løbebåndet, og så er jeg ret vild med, hvordan jeg har mere kontrol over distance, pace og tid – det er altså en ret god motivationsfaktor for mig!

Så indtil vejret bliver lækkert igen, har jeg det rigtig fint med at løbe et par gange om ugen på løbebåndet. Jeg har smidt løbeprogrammet fra appen Couch to 5K væk for nu, og har i stedet skiftet mellem af gå 5 min ved 10 % stigning og højt tempo til at løbe i fem minutter ad gangen (med 0 % stigning) i 40 minutter i alt. Det har fungeret ret godt, og jeg synes, jeg ser fremskridt hurtigere end med appen indtil videre.

Så som I nok kan høre, er jeg ikke helt så rigid med løbet og programmet lige nu – men det føles faktisk rigtig godt. Især fordi løbet bliver suppleret af lidt vægtløftning og mild yoga. Og egentlig giver det også bedre mening af bevæge sig mere varieret, tænker jeg. Jeg har det ihvertfald virkelig godt med min træningsrutine lige nu, og det i sig selv er ret stort, synes jeg.

Hvordan står det til med jeres løb og træning? En god håndfuld af jer var i samme vogn som mig, da jeg skrev mit sidste indlæg i føljetonen, så jeg vil rigtig gerne høre, hvor I er her halvanden måned senere. Og så håber jeg, at I stadig er klar på at løbe et 5k løb til sommer med mig! Jeg tænker ihvertfald stadig, at det kunne være drønsjovt!

Share this

Pin

By Mia

Næring og nærvær.

1 Comment

  1. Det er sejt gået. Jeg havde engang samme tilgang til det med løbebånd, som dig. Men når det er mørkt og glat (og hvis man bare ikke gider ud), så synes jeg det er 100 gange bedre at løbe på et løbebånd end ikke at få løbet

Leave a Comment