Min hudpleje - GARDUM

Min hudpleje

mia gardum hudpleje

Jeg tænkte, at det var tid til at dele en lille opdatering af min hudpleje herinde på Gardum. Jeg har nemlig skiftet mange af produkterne ud, da min hud gennem efteråret har været igennem en del forandringer grundet p-pillestop. For første gang i mit liv har jeg ikke døjet med konstant dehydreret/tør hud, men har skulle vænne mig til en hud, der både fedtede og bød på flere bumser, end jeg havde haft i hele mit liv indtil da. Det krævede derfor lidt tests og udskiftninger i min hudpleje, men nu er jeg så småt nået til en rutine, som min hud er glad for, og som holder de værste udbrud for døren (lige med undtagelse af de månedlige, men de er heldigvis ikke så slemme).

Som nogle af jer måske kan huske, lider jeg desuden af hudsygdommen perioral dermatit, som viser sig i udslæt omkring mund og næse – og især på hagen for mig. Derfor går jeg generelt efter skånsomme produkter, som ikke irriterer min hud. Det sidste halve år har jeg næsten ikke mærket noget til det overhovedet (sjovt, som det er faldet sammen med p-pillestop…), men der kommer små udbrud fra tid til anden – det er dog heldigvis til at overskue.

Jeg får stadig en del spørgsmål angående perioral dermatit. Mit råd er altid at tale med jeres læge, som vil kunne vurdere og rådgive, meget bedre end mig over internettet. Hvis det er helt slemt, ved jeg, at man kan få en receptpligtig creme, der kan slå det ned i en periode. Og ellers har det for mig handlet om at give det luft, ikke skrubbe på det og bruge skånsomme produkter både hvad angår hudpleje og makeup. Men tal med jeres læge om det til en start 🙂

Her om vinteren har min hud ofte brug for lidt ekstra næring, så I vil måske nok synes, at listen af produkter er lidt lang. Men det fungerer nu, så jeg har ikke noget imod dem – om sommeren og foråret vil det dog nok se anderledes ud.

Indlægget indeholder reklame i form af produkter, som jeg har modtaget til test. Indlægget indeholder affiliate-links.  

mia gardum hudpleje


Min hudplejerutine


Hvis jeg har haft makeup på, starter jeg altid med at fjerne det med Micellar Water (den lyserøde til følsom hud) fra Matas – først på en vatrondel til øjenmakeuppen og så en vatrondel til huden. Den fjerner det meste makeup, men jeg går alligevel over med en rigtig ansigtsrens bagefter for at fjerne det sidste.

Jeg renser min hud med Women’s Face Cleanser fra Aviendo Natural. Aviendo er et dansk brand, der har fokus på rene og naturlige ingredienser, og jeg er blevet ret glad for et par af deres produkter – især rensen og masken (mere om den i et andet indlæg). Rensen er blid ved huden og efterlader den ikke stram, men samtidig kommer den godt i dybden – lige som en ansigtsrens skal fungere.

Jeg bruger rensen sammen med min Foreo rensemaskine, som jeg efterhånden har nævnt en del gange herinde. Foreoen hjælper rensen med at komme ekstra meget i dybden, og jeg har virkelig kunne mærke en forskel på min huds tekstur, efter jeg er begyndt at bruge den – uanset hvilken rens jeg har brugt sammen med den. Jeg renser min hud med rensen fra Aviendo og Foreoen både morgen og aften.

Efter rens bruger jeg en serum. Om morgenen er det Hyaluronic Acid 2 % (som er fugtgivende) og om aftenen er det Advanced Retinoid 2 % (som bl.a. forbedrer hudens struktur) – begge fra The Ordinary. Både hyaluronsyre og retinoid bliver anbefalet af hudspecialister, og serumerne fra The Ordinary er både billige og af høj kvalitet, sammenlignet med, hvad der ellers findes på markedet (til sammenligning koster de begge lige under 100 kr, mens lignende produkter fra andre brands snildt kommer op over 300 kr.). Efter at være begyndt at bruge disse serumer for snart et år siden, har jeg især oplevet en forskel i mine linjer i panden og hudens generelle struktur og ensartethed. Jeg kan ikke forestille mig, at jeg skifter dem ud de næste mange år! Begge dele forhandles hos Asos, men fordi de har fået så stor kultstatus, er de næsten altid udsolgt – så hold løbende øje derinde og slå til, når de er på lager!

Efter serum bruger jeg en øjencreme fra EmerginC Scientific Organics, der hjælper mod de fine linjer, jeg er begyndt at få om øjnene. Den trænger hurtigt ind og gør det lettere at påføre concealer bagefter, hvis jeg skal lægge makeup.

Mht. fugtighedscreme bruger jeg i øjeblikket Hydra Floral 24hr Hydrating Light Cream fra Decléor. Den er super fugtgivende, uden at være tung på huden, og så er den rigtig fin under makeup. Jeg skifter dog en del rundt i min dagcreme alt efter hvornår på måneden det er (min hud kan nemlig variere mellem at være ultra tør og fedtet med udbrud – så jeg tilpasser min creme til min hud løbende).

Om aftenen bruger jeg efter min serum natcremen fra Mikaka. Den er super lækker, og så er Mikaka desuden både dansk, familieejet, naturligt og økologisk – jeg har testet andre af deres produkter, og generelt er de alle vildt lækre og desuden utrolig fair prismæssigt.

En til to gange om ugen holder jeg af at have en lille maske-fest, hvor jeg bruger tre masker i streg – det de får deres egne indlæg en af de kommende uger, for ellers bliver det her et alt for langt indlæg.

mia gardum hudplejeHer tilsidst vil jeg lige tilføje, at min hud altid er bedst, når jeg får spist varieret, taget min fiskeolie, drukket nok vand og får nok søvn og motion. Og så kommer min hudpleje derefter. Så inden I går ud og bruger penge på ny hudpleje, vil jeg altid opfordre til at kigge på livsstilen først 🙂

Og så vil jeg gerne høre: hvad er jeres bedste tip til hudpleje? Og har i et hudplejeprodukt, I ikke kan undvære? For mig må det være Foreoen – den er bare helt genial, fordi den renser i dybden uden at irritere min hud.

Produkter nævnt

Matas Micellar Water (til følsom hud)
Aviendo Natural Women’s Face Cleanser
Foreo rensemaskine
The Ordinary Hyaloronic Acid 2 %
The Ordinary Retinoid 2 %
EmerginC Scientific Organics Eyelight Creme
Decléor Hydra Floral 24hr Hydrating Light Cream
Mikaka Night Cream

Share this

Pin

By Mia

Næring og nærvær.

18 Comments

 1. Ida Amalie

  Hej Mia! Jeg er vild med mængden af økologiske og familieejede produkter 😊 Jeg selv bruger kun produkter fra La Roche Posay, som fås på apoteket 😊 mærket fokuserer specifikt på sart hud. Det virker i hvert fald for min hud 😊 knus

  • Mia

   Jeg har været kæmpe La Roche Posay fan tidligere – måske jeg skulle teste det igen en dag, når jeg løber tør for produkter! 😀

 2. Louise

  Lækker hudpleje rutine – har længe ville prøve The ordinary. Det må snart være tid 🙂
  Jeg er selv helt afhængig af ren Jojoba olie, som jeg bruger til at rense min hud med om aftenen, sammen med en vaske klud. Olien opløser makeup rester og urenheder, og samtidig er huden super blød og slet ikke udtørret bagefter! Det kan virkelig varmt anbefales 🙂

  • Mia

   Kan kun anbefale dem! Har også lyst til at prøve deres foundation, men jeg går efterhånden med så lidt makeup, at jeg nok ikke får den brugt 😛
   Jojoolie står på min liste over ting, jeg gerne vil prøve! Kan være jeg skal en tur i helsekosten snart 😀

 3. Jeg er stor fan a A-vitamin og BHA-syre, som dog begge er i den mere kradse ende (og ikke velegnede, hvis man er gravid eller ammer). Og en hel masse bomuldsvaskeklude, som jeg bruger renser mit ansigt med morgen og aften med et blidt tryk/skrub. Og lækre olier, der trænger hurtigt ind. 🙂

  Om morgenen renser jeg blidt med vaskeklud med vand – ingen sæbe. Herefter smører jeg først p.t. rosenvand og derefter olie i mit ansigt og på halsen. Olien skifter lidt, lige for tiden er det en marulaolie, andre gange er det hybenkerneolie. Herefter kommer jeg Rudolph’s faktor 50 på. Og øjencreme, selvfølgelig. Jeg bruger en dejlig og prisvenlig en fra Melissa, der er fuld af gode urter.

  Om aftenen renser jeg med rensegel og vaskeklud og bruger derefter BHA-syre (2 % fra Paula’s Choice – den bedste, jeg har prøvet) og Beaute Pacifique A-vitamin creme. Og øjencreme igen.

  Jeg fik voksenakne, da jeg var i Myanmar, som jeg siden har været i behandling for med en krads A-vitaminsyre på recept og laserbehandling. Heldigvis har det virket, uden at jeg skulle ud i vildere midler. Jeg vil helst undgå at tage piller, nemlig. 🙂
  Og som du siger: Det allervigtigste er kost, søvn, frisk luft og motion. Og kærlighed, kan jeg tilføje. Det klæder altid folk 🙂

  • Mia

   Det lyder som en dejlig og skånsom rutine! Jeg har før brugt hybenkerneolie og elskede det – måske jeg snart skal introducere sådan en igen, min hud er nemlig lidt tør på kinderne her i vinteren! Og så burde jeg virkelig begynde at gå med solfaktor til daglig også.
   Godt at høre, at behandlingen med aknen har hjulet! Retinoid er også en form for A-vitamin, og det er nemlig så effektivt!

 4. Hej Mia – super indlæg med hudplejerutine. Jeg er selv begyndt at bruge Origins. Det har hjulpet på min endnu mere fedtede hud efter p-pillestop.

  Nu når jeg er ved det, så kunne det godt være spændende at høre om, hvorfor du stoppede med at tage p-piller. Jeg gjorde det personligt selv, fordi jeg gik og var sur hele tiden – eller i hvert fald blev jeg let irriteret over småting, som jeg nu, efter cirka et halvt år uden p-piller, finder dybt pinligt, at jeg lod mig gå på af.

  Jeg er blevet mig selv igen efter otte år på p-piller. Og alene af den grund, synes jeg, det er uhyggeligt, hvordan man bare bliver sat på p-piller i en ung alder, fordi det er nemmest. Humørsvingninger er der kun omkring ægløsning og PMS. Desuden har jeg nærmest ingen smerter undervejs i min menstruation, hvilket jeg havde mange af på p-piller. Derudover synes jeg også, det er værd at tage med i sine overvejelser om hvorfor man propper sig med pillerne. Når man har fast kæreste er det – i min optik – ikke nødvendigt og din krop er meget mere i balance, når man ikke spiser dem.

  NÅ, haha, det blev en lang kommentar. Jeg vil bare gerne vide, hvilke tanker du har gjort dig før og efter p-pillestoppet. Og ikke mindst, hvad Thomas muligvis har syntes om det?

  KNUS og TAK for dine altid gode indlæg!

  • Mia

   Hej Marlene,
   Jeg har også brugt Origins tidligere – deres produkter er så lækre!
   Uha, det der med p-pille snak er lidt en territorie, som jeg egentlig helst ikke vil bevæge mig for meget ind på, fordi det er så forskelligt fra person til person (er blevet spurgt rigtig meget om jeg vil skrive et helt indlæg, men det kommer jeg ikke til – men vil gerne give et lille indblik her).
   Jeg havde det fint på p-piller og jeg har det fint efter. Jeg har faktisk slet ikke kunne mærke en særlig forskel udover, at jeg har fået en smule menses-smerter nu, hvor jeg før ikke havde nogen (men det er ikke noget, jeg ikke kan leve med) samt at jeg tabte en del hår i efteråret efter at være stoppet på pillerne – det er dog gået i sig selv nu og håret er igang med at vokse ud igen.
   Jeg stoppede, fordi det strider imod mine egne idealer (om en “naturlig” krop og cyklus) at spiser piller hver eneste dag, men samtidig vil jeg ikke kunne sige, om jeg vil på dem igen i fremtiden. Jeg fik min cyklus tilbage på den præcises dag, hvor jeg ville have haft menses på pillerne, så noget tyder også på, at de ikke rigtig har påvirket mig, som jeg hører, at de påvirker andre – og som du fortæller, at de har påvirket dig. Man hører jo om kvinder, hvor det kan tage fra flere måneder til et helt år at komme tilbage i sin cyklus, men der var jeg heldig, at mit endokrine system ikke have lidt overlast trods næsten ti år på pillerne.
   Hvor jeg er i mit liv med mine værdier nu, giver det mening ikke at tage dem, men som sagt udelukker jeg ikke, at jeg kunne finde på at starte igen. Talte også lidt om det i min Q&A video fra i sommers – den kan du finde på YouTube, hvis det er 🙂
   Thomas og jeg deler heldigvis værdier, så han støtter mig i de valg, som jeg har lyst til at tage for min krop. Så der var heldigvis ikke noget i klemme der 🙂
   Klem

 5. Mia

  Jeg har skrevet et blogindlæg om det at have uren hud det meste af sit liv, hvordan jeg har haft det, og hvad andre kan gøre (og ikke skal gøre). Måske det var interessant 🙂

  God dag.

  • Mia

   Hej Mia,
   Tak for tippet 🙂 er sikker på, at der er en masse, som kan bruge det!

 6. Ida

  Efter jeg er blevet preggo, er min hud både blevet supertør men også begyndt at slå lidt ud.. Det er ikke noget, jeg stresser over – for så længe jeg og baby har det godt, skal det nok gå 🙂 Meeeen jeg kan ikke lade være med at blive lidt trist over alle de produkter, jeg ikke længere må bruge fx æteriske olier blandet op, min yndlingsparfume eller en lækker creme (fordi der er et eller andet i, man ikke må som gravid). Kunne være lækkert med nogle preggo-produkter, der virker OG er lidt spa-agtige 🙂

  • Mia

   Juhuuuu hvor skønt at I er gravide, Ida! Tillykke <3 Hvor er den bare spændende!

 7. Sarah

  Jeg er lidt hooked på at høre mere om Foreo rensemaskinen – hvordan fungerer den i praksis? Kører du den forsigtigt rundt i renseskummet?
  Jeg lider selv af hormonelle udbrud efter at have stoppet på p-piller for flere år siden, og jeg er altid på jagt efter hudpleje-guldkorn!

  • Mia

   Den vibrerer, og så bruger man den med rens og vand – vibrationerne løsner snavs i dybden og giver en mild ansigtsmassage, der strammer op og forbedrer hudens struktur på sigt 🙂

 8. Caroline

  Kære Mia, jysk nu at bruge solbeskyttelse når du bruger retionder. Det gør huden meget mere lysfølsom, også selvom at det er vinter, udsender solen stadigvæk UV stråler. Bare et godt råd til alle, som måtte læse med (:
  Og så kan the ordinary produkter forresten købes direkte fra Deciems hjemmeside, hvor udvalget er noget større.

  • Mia

   Hej Caroline,
   Jeg bruger kun retinoid om aftenen, så det hjælper lidt på det – men ja, solbeskyttelse er så vigtigt! Og tak for tip! 😀

 9. Simone

  Hej Mia

  Som altid et gennemarbejdet og inspirerende indlæg! Jeg har kigget lidt nærmere på The Ordinary, og der er jo mange forskellige kombinationsmuligheder.
  Jeg er som udgangspunkt på udkig efter noget der kan afhjælpe små og ikke så “dybe” urenheder og som strammer huden op så den bliver mere spændstig og får mere glød.
  Noget jeg umiddelbart godt kunne forstille mig at The Ordinary kunne hjælpe på – men, hvordan har du fundet ud af hvilke to produkter der passer til dig? Jeg synes det er lidt svært at finde rundt i, når man generelt ikke kender så meget til de forskellige ingredienser m.v.

  Jeg håber du kan hjælpe!

  • Mia

   Hej Simone,
   Skønt at høre, at du kunne bruge indlægget!
   Jeg føler et par YouTubers, som har samme hudtype (og smag i makeup og hudpleje), som mig – og så stoler jeg faktisk bare på deres anbefalinger om netop disse produkter. For ja, det er en jungle! Men ellers tænker jeg, at det er med at google lidt rundt og evt. kigge på anmeldelser af alle de produkter, du tænker, kunne passe til dig, og så se, om de lyder til at have hjulpet andre med samme behov.
   Håber du finder ud af det 🙂

Leave a Comment