Min nye makeup-favorit // økologisk, svanemærket og allergivenligt - GARDUM

Min nye makeup-favorit // økologisk, svanemærket og allergivenligt

 

Sponsoreret indlæg

Jeg har glædet mig vildt meget til at skrive dagens indlæg til jer. Simpelthen fordi det handler om noget, som rent ud sagt har revolutioneret min makeuprutine og som jeg ved, at mange af jer har sukket efter længe: nemlig et dansk makeupbrand, som laver økologisk, svanemærket og allergivenligt makeup – som vel at mærke også er kvalitetsprodukter, som man har lyst til at bruge.

I rigtig mange år har jeg været ret bevidst omkring, hvad jeg puttede i min krop. Generelt vil jeg sige, at jeg forsøger at levet et så “rent” liv som muligt med mindst mulige skadelige stoffer, men på trods af det, har jeg haft rigtig svært ved at skifte ud i mine skønhedrutiner. Simpelthen fordi jeg har haft svært ved at finde brands, som lavede grønnere, bedre og sundere produkter, som samtidig virkede som de skulle og var produkter, som var lækre at bruge. Det var lettere at gribe til concealeren fra Rimmel og bare lukke øjnene.

I december fik jeg en mail fra to kvinder, som var igang med at starte et nyt dansk makeupmærke – Miild – og de ville rigtig gerne mødes og fortælle lidt om deres produkter og ideer, som passede rigtig godt ind i det liv, som jeg forsøger at leve. Faktisk var det lidt sjovt, for jeg fulgte dem allerede på Instagram og var spændt over deres kommende lanceringer, så det blev til et lynhurtigt ja-tak og derefter et frokostmøde og en lang snak om allergier (Tine og Tanja har begge kæmpet med voldsom allergi), hudproblemer, makeupindustrien (de er begge uddannede makeupartister og virkelig dygtige til det, de laver) og livet som kvindelig iværksætter.

Da jeg gik fra mødet havde jeg fået lov til at få lidt af produkterne med hjem til test. Jeg har fortalt ganske kort om dem løbende på Instagram, men da produkterne ikke var lancerede endnu, virkede det lidt uretfærdigt overfor jer sådan at tease med dem. Men nu er tiden her! Produkterne er lancerede, jeg har gennemtestet dem i en del måneder og jeg kan endelig dele min begejstring med jer!

Mht. produktportfolioen tæller den lige nu en mineralpudder, en concealer-duo, blushes, en highligher, en solskinspudder, øjebryns/øjenskygge-sæt samt en børstekollektion. Der er flere produkter under udvikling – deriblandt en flydende foundation, en læbepomade og en mascara – og som sagt er samtlige produkter økologiske og certificeret med svanemærket og det internationale allergicertifikat.

Hvis jeg skal fremhæve to produkter, som især har gjort en kæmpe forskel for mig, er det uden tvivl mineralpudderne og concealer-duoen. Jeg er generelt ret doven med min makeup de fleste dage og dropper derfor ofte både bryn og vipper, men min hud prioriterer jeg næsten alle dage. Derudover er concealer og pudder også de produkter, som kommer allermest i kontakt med min hud, og derfor er det en endnu federe følelse at vide, at de ikke er skadelige for mig.

Mineralpudderen var det første af Miilds produkter, jeg prøvede, og jeg er stadig ligeså meget oppe at køre i dag, som jeg var den første dag, jeg prøvede den. Jeg har virkelig prøvet mange mineralpuddere, men jeg synes altid, at man har kunne fornemme dem på huden, som et ekstra lag. Sådan er det slet ikke med den fra Miild! Aldrig har jeg oplevet et produkt smelte så meget ind i min hud. Dækkeevnen er let, men kan snildt bygges op med en kabukibørste, hvis man er til en mere dækkende finish. Jeg foretrækker blot et tyndt lag til at mattere og udjævne små farveforskelle, og til det er den virkelig perfekt.

Concealerduoen er jeg vild med, fordi den er så fugtgivende samtidig med at den “bliver på plads”. Hovedingredienserne er mandelolie og sheasmør, og jeg har virkelig bemærket en forskel på især mine fine linjer under øjnene, efter at have brugt den. Duoen består af en gullig og en mere pink farve, som kan bruges alt efter, om man skal korrigere blå/grønne rande under øjnene eller skal fjerne rødhed. Jeg bruger først den pink under øjnene og topper den med den gule, mens jeg mikser begge to til at bruge rundt om næsen og en lille smule på hagen.

På tredjepladsen over favoritter er mineralblushen i Beige Aura. Det er den perfekte blush at lave naturlig contour med! Jeg troede oprindeligt, at den var for mørk til min blege hud, men den fungerer ekstremt godt med mine farver – faktisk så meget, at jeg nogle gange topper min læbepomade med en smule af den. Det er virkelig en fin farve på læberne (hint hint Tanja og Tine!).

Derudover bruger jeg dagligt deres øjenskygge/bryn-sæt, som kommer med tre farver i. Perfekt både til bryn og helt neutrale øjenskyggelooks. Hvis det skal være festligt mikser jeg dem med lidt af highlighteren, som også ryger på kindben og øjenbrynsbenet, hvis jeg har lyst til lidt ekstra hverdagsglow.

Nu venter jeg bare på, at pigerne lancerer endnu flere skønne produkter. Jeg er især ultra excited over mascaraen og læbepomaderne!

Som I kan høre, er jeg virkelig begejstret over Miild, og jeg er endnu mere begejstret for at få lov til at teste produkterne og fortælle jer om dem. Det er så skønt langsomt at få byttet ens skønhedsrutine ud med produkter, som ikke giver dårlig samvittighed og som ikke skader. Det er en process, jeg har været i gang med i virkelig mange år og som ærlig talt har frustreret mig en del. Jeg har haft svært ved at finde naturlige produkter, som både var allergicertificerede, som jeg synes om, og som samtidig føltes luksusagtige og ikke som en dårligere udgave af versionen, jeg normalt brugte – men nu er jeg ihvertfald et step nærmere!

Miild forhandles bl.a. i udvalgte Matas-butikker (det er simpelthen så sejt gået af pigerne!), i udvalgte helsebutikker (bl.a. Naturskøn i Aarhus) og specialbutikker samt på deres egen webshop (find den fulde forhandlerliste her).

Hvis I er i tvivl om farvevalg eller har andre spørgsmål er Tine og Tanja fyldt med ekspertviden om både makeup og hudpleje. I kan stille spørgsmål til dem på mail på tanjaogtine@miild.dk eller læse med på deres blog her, hvor de også guider til farve og deler ud af deres viden. I kan også følge dem på @miildmakeup på Instagram.

 

Share this

Pin

By Mia

Næring og nærvær.

10 Comments

 1. Anne

  Dét er bare sådan en god nyhed, for én som mig med perioral dermatitis! Jeg håber, min hud vil acceptere den. Det er ikke altid, den er glad for selv svanemærkede og parfumefri produkter..

  • Mia

   Det er nok det bedste bud på markedet ihvertfald! Ellers skal du prøve at skrive til pigerne og høre, om de har erfaring med dermatitis. Jeg har selv perioral dermatit (tænker at det er i samme famile – correct me if I’m wrong!) og jeg har slet ingen reaktioner haft 😀

 2. Ida

  Highlighteren ser simpelhen så flot ud. Hvordan er den sammenlignet med den fra the balm? – Den er pt min go-to highligher, og jeg mener du har snakket om den i en video på et tidspunkt?

  • Mia

   Den minder en del om den fra The Balm i farven – men den er ikke helt så “out there” 🙂 Den er mere naturlig, men kan self bygges op. Jeg synes det er fedt, at den er mere nedtonet, da jeg selv er ved at være ovre looket med fuld fart på highlighter 😀

 3. Ej hvor fantastisk! Jeg vil gerne selv skifte til renere make-up og er så småt i gang, men jeg har heller ikke opdaget noget jeg har været glad for endnu. Det skal helt sikkert prøves.
  Og tak for en skøn blog med mange emner som jeg selv fokuserer en del på. Også din podcast har inspireret mig rigtig meget!
  Jeg har selv næsten færdigbrygget min blog og prøver med størst fokus på oplevelser, velvære og mad (vegetar, pescetar og mere plantebaseret). Nu skal den så bare i luften. Spændende!
  Men tak for inspirerende og lærerige indlæg !

  • Mia

   Ja, det er nemlig fantastisk!
   Og jeg må et smut forbi din blog – det lyder lovende! 🙂

 4. Mia

  Deres makeup ser rigtig godt ud! Jeg synes virkelig at det er en jungle at finde ud af hvilke produkter der er gode for en, samt skifte ud i alles mine eksisterende produkter. Men føler også det er vigtigt og på tide at jeg tager skridtet! Du må endelig blive ved med at dele dine erfaringer og gode råd, det er meget hjælpsomt 🙂

  • Mia

   Ja, det er en jungle! Det er virkelig også derfor, jeg ikke har skiftet ud før nu! skal nok dele ud af mine erfaringer løbende 😀

 5. Hej Mia
  Er concealer-douen let at smøre og fordele ud,
  og hvordan er den hvis man eksempelvis skal dække en bums/sår?

  Tak fordi du deler ud af dine erfaringer!

  Grønne kram fra
  Sara Sophie

  • Mia

   Hej Sara Sophie
   Concealeren kræver lidt mere arbejde end en billig en, da den lige skal smelte en smule af kropstemperaturen, før den spreder sig. Jeg har ikke brugt den til at dække sår, men en bums har den let klaret. Den er meget pigmenteret 🙂
   God weekend!

Leave a Comment