Min opskrift på verdens bedste veganske dip - GARDUM

Min opskrift på verdens bedste veganske dip

hjemmelavet dip

Jeg får tit spørgsmål i kommentarfeltet om, hvorvidt jeg aldrig spiser slik. I ved, mixede Hariboposer eller alt godt fra Bland-selv-afdelingen. Og mit svar er generelt nej, det gør jeg ikke – ihvertfald næsten aldrig. Slik (med undtagelse af mørk chokolade) siger mig ikke så meget hverken tekstur- eller smagsmæssigt, så for det meste bliver det til et nej tak til den slags. Meeeeen til gengæld har jeg en anden last. Jeg er nemlig lidt af et salt-monster, og hvis der virkelig skal skrues op for fredagshyggen, er det chips og dip (eller pommes og mayo fra det lokale pizzaria), jeg tyer til. Jeg elsker salte ting, der skal dyppes i noget. Haps altså!

Så det her med, at jeg ikke spiser slik, kommer ikke fra et helligt helsestandpunkt. Det er i stedet fordi, jeg hellere vil mæske i mig med chips. Så da Taffel spurgte, om jeg ville testsmage deres nye chips baseret på linsemel (ja, lidt helseagtigt lyder det alligevel!), blev det et hurtigt ja-tak efterfulgt af en uge med daglig chips-mæskning (jeg fik tilsendt seks poser, og de var væk inden ugen var omme……….) sammen med Thomas.

hjemmelavet dipJeg kan berette, at de er godkendt. Thomas og jeg var endda enige om, at de slår normale kartoffelchips, hvilket siger ret meget, når det kommer fra to chips-connoisseurs. Og så kan de fås med (klassikeren) sourcream & onion og (vores favorit) dild og purløg (to fuldstændigt undervurdere krydderurter imo). Hvis man går op i tal, kan jeg i øvrigt fortælle, at de indeholder 40 % mindre fedt end normale kartoffelchips og 13 % protein – og så er de begge veganske. Men for at være helt ærlig, synes jeg ikke, den slags betyder så meget, når det kommer til chips – jeg vil bare gerne have en god og sprød smagsoplevelse, når nu jeg er igang.

Noget andet, hvis sammensætning dog betyder meget for mig, når det kommer til chips-mæskning, er min dip. Jeg er vokset op i et dild-dip hjem (jeg har altid syntes, at Holiday-dip var blasfemi, are you with me or what?), men har desværre tidligere måtte gå udenom det, hvis jeg ville undgå ondt i maven pga. creme fraiche eller ikke havde lyst til at spise en masse soyayoghurt. Derfor udviklede jeg en dild-dip opskrift, som var uden mælk og soya, og som gør sig fortrinligt til linsechipsne.

hjemmelavet dip

Dippen er baseret på noget så simpel som avokado. Jeg bruger ofte avokado til både dips, pestoer, dressinger og saucer, for når det bliver blendet helt cremet, minder det mest af alt om cremefraiche. Og sammen med de rigtige smagsgiver (det vil sige dild), bliver det en fortrinlig dip, som ikke giver ondt i maven.

(og psssst…. Hvis du er en del af dem, som foretrækker Holiday dip (shame on you), kan du bage en rød peber i ca. 45 minutter ved 180 grader til den er mør, fjerne skindet og blende den i, i stedet for dilden.)


Verdens bedste veganske dip


Til én portion:
2 modne avokadoer
1 fed hvidløg
1 spsk. citronsaft
1/2 dl. vand
1 spsk. tørret dild
En håndfuld frisk dild (kan udelades og erstattes af..)
Salt

Blend avokadokødet med hvidløg, citronsaft og vand. Bland herefter finthakket frisk dild samt tørret dild i dippen. Smag til med salt. Er især god efter at have stået på køl i en halv times tid. 

hjemmelavet dip

Jeg håber, I får en dejlig fredag og weekend. Hos mig står dagen på arbejde fra computeren – måske jeg er god og sætter mig på en café i stedet for herhjemme – samt en yogatime i eftermiddag og netflix-marathon med T. Der er jo kommet nyt sæson af Stranger Things i dag, og vi er superfans, så det bliver nok til et par afsnit (eller mange) i aften – inklusiv chips og dip naturligvis! Hvordan skal I bruge jeres fredag?

PS. Skulle hilse at sige, at det åbentbart kan sidestilles med psykisk terror at få ens kæreste til at agere håndmodel, når det kommer til chips og dip. Han var ikke glad for at skulle vente med at spise 😉

Share this

Pin

By Mia

Næring og nærvær.

10 Comments

 1. Nicoline

  Min fredag må være den bedste, jeg mindes længe. Jeg har fødselsdag og blev vækket med sang, hjemmebagte boller og varm kakao i morges af min bror og hans søde venner. Senere skal jeg på uni (hvilket jeg er blevet fuldstændig bidt af!). I eftermiddag skal jeg hjem og spise kage med en håndfuld veninder, og i aften tager jeg ud og spiser med mine forældre. Jeg føler mig ganske heldig 😉
  God weekend <3

  • Mia

   EJ det lyder som en dejlig dag! Og tillykke med fødselsdagen Nicoline! Hav en dejlig fredag og weekend <3

 2. Line

  Mia, du er tosset! Holiday dip er jo Guds gave til mennesket 😂😂
  Men skal helt sikkert prøve avocadodippen

  • Mia

   Hahahah vidste at det ville skabe røre 😉 godt vi alle er forskellige, haha 😀

 3. L

  Jeg er helt med på, at dild-dip er guds gave fra himlen, og holiday er for chips-noobs! Smager din dip lidt af guac eller mest af dild? 🙂

  • Mia

   Hahahah chips-noobs 😀 Lige præcis! Den er lidt en blanding – men den er meget dild’et (hvis man kan sige det). Hvis du vil skrue ned for guacfornemmelserne, kan du udelade hvidløget 🙂

 4. Ida

  Noooo holiday dip er da klart den bedste! Har ofte samme diskussion med min søster som også er på dildvognen 😉

 5. Anne

  Hej mia
  Jeg har netop lavet (og spist) din dip, og OMG(!!) den er lææækkert 😍 Jeg har faktisk aldrig været til dild-dip, men du har da lige fået mig omvendt med denne, haha 😅 Det er bestemt ikke sidste gang, jeg hiver den her opskrift frem, så tak for den ☺️
  God søndag! ✌🏼

  • Mia

   Hej Anne,
   Er glad for at høre, at du kunne lide den – og at den fik dig med på dilddip-vognen 😉
   Klem, M

Leave a Comment