Mine intentioner for 2018 - GARDUM

Mine intentioner for 2018

aktiviteter uden elektronik

Kan man kalde det for nytårsforsæt, når vi er i marts? Well, lad os kalde dem for intentioner så. Intentionerne har jeg haft siden december, men jeg fik aldrig delt dem herinde. Så nu får I dem lidt forsinket. Jeg tænker dog, at det aldrig er for sent at få sat sig nogle rare intentioner, så jeg håber, at de kan inspirere en smule trods forsinkelsen.

Jeg har ikke en særlig lang liste med nytårsforsæt/intentioner i år, for jeg kan bedre lide at lave små mål/intentioner for hver måned, i stedet for at hænge dem alle op på året. Dog har jeg fire styk, som er mere generelle for året, og som jeg indtil videre har været rigtig glad for. Jeg har været ret bevidst om, at de ikke skulle handle om “negativer” (som de klassiske forsæt om at spise mindre slik/usund mad), men i stedet om, hvad jeg gerne vil have mere af. Det synes jeg er et meget bedre udgangspunkt, og det er langt mere motiverende. Så here you go – mine intentioner for 2018!

Mere vin og fest

Jeg trænger til fest, spas og sociale arrangementer efter et 2017, som var meget introspektivt. Derfor glæder jeg mig i år til at drikke mere vin, gå mere ud og danse mere. Få fyldt kamerarullen på min telefon op med fjollede billeder og gode minder med venner og veninder. Jeg glæder mig mega meget, og har allerede en del ting i kalenderen at se frem til.

Mere bagning + lær at lave surdejsbrød

Jeg har altid gerne ville lære at bage godt brød, så jeg besluttede mig for at give surdejsbagning et skud i januar. Det har været mega sjovt og lærerigt (og rimelig haps!). Og så er det bare overskudsagtigt at kunne diske op med perfekte hjemmebagte boller, synes jeg. Udover brødet er jeg generelt klar på at bage mere – om så det er sundere kager eller de helt fuldfede kanelsnurrer med smør, hvedemel, sukker og sødmælk. Der skal være plads til det hele, bare det er hjemmelavet.

Mere klaver

Sidste års instrument var min ukulele. I år er det klaveret! Jeg elsker at lære mig selv at spille på et nyt instrument, og det er simpelthen så meditativt at sidde med. Jeg forsøger i øjeblikket at sidde ved klaveret i en halv times tid et par gange om ugen, og det går stødt fremad. Jeg er især imponeret over (hvis man må være imponeret over sig selv, haha!), hvor meget jeg har fået styrket mit gehør af at sidde ved klaveret. Jeg er begyndt at kunne høre en (simpel) melodi og så “oversætte” den til klaveret helt selv. Det er altså sjovt! Og det har klart gjort mit guitarspil bedre også.

Mere bevægelse

I år vil jeg gerne bevæge mig en masse! Og gerne på flere måder. Sidste år bestod min fysiske aktivitet primært af yoga og gåture – men i år vil jeg være mere varieret med løb og forskellige former for træning med vægt foruden mine gåture og min yogapraksis. Og så vil jeg gerne for såvidt muligt øge mit aktivitetsniveau en del, så jeg ihvertfald har “hård” træning 4 gange ugentligt.


Og her på falderebet vil jeg gerne høre – hvad er jeres nytårsforsæt/intentioner for 2018? Hvordan er det gået med dem indtil videre? Og er der nogle af dem, der har skulle tilpasses løbende? Del endelig i kommentarfeltet!

Share this

Pin

By Mia

Næring og nærvær.

12 Comments

 1. Jeg har prøvet at holde mit nytårsfortsæt så simpelt som muligt:

  Mere grinen, mindre bekymring <3

  Jeg har selvfølgelig også alle mulige underpunkter som bevægelse, mere musik-skrivning & øvning, spise sundere og leve mere bæredygtigt, men jeg synes det vigtigste er at have fundamenter på plads først, og slippe alle de negative tanker om alt det der "kan gå galt" 😉

  • Mia

   Vild med den intention! Da jeg i sommers var på solorejse, gik en sætning meget igennem mit hovede når jeg mediterede og vandrede – nemlig “more joy, less fear” og det har jeg forsøgt at leve efter siden. Det er så vigtigt!

 2. Sikke nogle dejlige intentioner! Mine er også ting, som jeg gerne vil gøre mere af, hvilket altid giver en bedre mavefølelse end dem, hvor man forbyder sig ting. Here it goes: komme ordentligt igang med løbet igen og løbe længere – denne her er mest efter en måneds pause nu pga. influenza og studiestart. Læse en bog om ugen! Eftersom jeg læser Engelsk på uni, har jeg allerede 11 romaner dette semester, så på den måde bliver jeg hjulpet godt på vej. De sidste to intentioner er at se mine veninder noget mere samt at inkorporere meditation i min hverdag. Dem med veninderne og bøgerne går som smurt, så jeg er allerede godt på vej!
  Tak for en skøn blog og instagram 🙂

  • Mia

   Jeg skal også igang med løb igen – vejret tog lidt pusten fra mig 😛 og hvor sejt med læsningen! Jeg læste 2-3 bøger om måneden sidste år, og det var så rart.
   og selv tak for søren <3

 3. Anna

  Hej Mia,

  Jeg har aldrig selv gjort mig i det med nytårsforsæt. Jeg er meget lystbetonet, så mine “forsæt” kommer løbende, mere alá dine månedsintentioner, dog uden en tidsramme. Fx. “jeg vil gerne bage mere fremover” fremfor “i marts vil jeg gerne bage mere”, hvis jeg ikke når at få bagt i løbet af marts, vil det føles som et nederlag. Mentalt fungerer det rigtig godt for mig ikke at skabe (ubevidste) rammer for et evt. nederlag. 🙂

  De sidste 5-6 måneder har jeg haft en intention om, og stor interesse i, at bevæge mig mere. Katy Bowman, amerikansk biomekaniker (ala kiropraktor og fys), har virkelig åbnet mine øjne for hvad bevægelse er. Jeg synes du skal tjekke hende ud; hun har et vanvittigt interessant podcast der hedder “move your DNA with Katy Bowman”. 🙂

  God vind med dine forsæt/intentioner! 😉
  Anna

  • Mia

   Det lyder som en virkelig dejlig måde at gøre det på! Vil klart tage et lyt til podcastet – jeg har nemlig været på jagt efter et podcast om netop dét, som IKKE var lavet af en mand (vores fysisk og hormonsystem er jo så forskellige). Tak for tippet!

 4. Anne

  Jeg bryder mig ikke så meget om ordet ‘nytårsforsæt’, men jeg har aftalt med mig selv, at jeg skal blive bedre til at forene min psyke med min krop – og omvendt – og at være en helhed, hvis det giver mening? Det betyder blandt andet, jeg er begyndt hos en kropsterapeut, som er det bedste, jeg nogensinde har gjort for mig selv. Jeg skal øve mig i at trække vejret helt. Ned. I. Maven og fokusere på nuet. Det er utrolig, så meget lettere man (jeg) føles, efter man (jeg) har brugt nogle minutter på at fokusere på åndedrættet 😃
  Et andet mål, jeg har sat mig, handler om, at jeg skal tale pænere, for jeg er slem til at bande 😉
  Knus Anne

  • Mia

   Det giver så meget mening, Anne! Min yogapraksis handler i høj grad om netop det. Og ja, kropsterapi er helt fantastisk!

 5. Helle

  I 2018 vil jeg:

  Være mere glad i hverdagen.
  Jeg vil blive bedre til at minde mig selv om, at mit nu er alt jeg har. Jeg er ikke i et forhold, jeg har ikke børn, og jeg bor ikke i min egen lejlighed, men til gengæld har og kan jeg så meget andet. Jeg vil være mere taknemmelig og glad for de oplevelser og de mennesker , som jeg har i min hverdag, og give mere udtryk for det – både inde i mig selv, men også sige det højt.

  Begynde til noget til efteråret.
  Om det skal være håndbold, et skrivekursus, keramik, maling eller som frivillig, det må tiden vise. Men jeg har tid til efteråret, til at få en interesse, der ikke er studie eller job, eller socialt samværd.

  Tage ud og rejse – evt på en solorejse – i efteråret.
  Måske til New York.

  Tale mere åbent om mine følelser.
  Og dermed erfare, at relationer bliver tættere og min tilstedeværelse i livet bliver mere reel. Jeg vil sætte ord på kærligheden, glæden og det smukke, men jeg vil også sætte ord på det der gør ondt, det der undrer mig og det jeg vil ændre på.

  Læse flere bøger, se mindre tv.
  Jeg vil forsøge oftere at bruge mine aftner med en bog og ikke foran tv’et. Jeg vil lægge min computer og telefon væk – ind i skabet, så jeg ikke ubevidst kigger på en skærm alt for mange timer hver dag.

  Være noget mere for mine nærmeste.
  I 2017 var jeg meget dedikeret til at være der for mig selv først og fremmest. Jeg øvede mig i at mærke efter og sige fra. Jeg øvede mig i at spille på mit eget hold først. I 2018 vil jeg igen være mere for mine nærmeste. Det vil jeg, fordi det giver mig en følelse af stor glæde. Udfordringen bliver, at kunne balancere at være der for mig selv først, og dernæst for mine nærmeste.

  • Mia

   Hej Helle,
   sikke nogle helt fantastiske intentioner. Er vild med intentionen om at tale mere åben om dine følelser – den tror jeg faktisk, jeg selv vil hapse og skrive på min liste. Det er nemlig så vigtigt at kunne være sårbar; både på godt og ondt.
   Håber du får et dejligt 2018 <3

 6. En af mine var at have det godt den sidste del af min graviditet – det er ikke gået. Den ene gene har overtaget den anden, selvom jeg har givet mig selv de bedst mulige forudsætninger, jeg har kunnet.

  Ellers står der på listen, at jeg vil dyrke mere yoga (som jeg også prioriterer under graviditeten), blive bedre til at komme ud af lejligheden, tage jævnlig back-up af computerens indhold og at få hjemmet helt ryddet/sorteret. Og så selvfølgelig det åbenlyse: at føde min baby og finde mig til rette i rollen som mor. <3

  https://nouw.com/satinawandel/

  • Mia

   Det er også nogle dejlige intentioner. Kunne godt bruge den der med back-ups 😛
   Og held og lykke med fødslen. Hvor er det bare spændende! <3

Leave a Comment