Mine måneritualer - fuldmåne - GARDUM

Mine måneritualer – fuldmåne

Jeg ved ikke, om I kan huske mit indlæg om nymånen for halvanden måneds tid siden? Dengang lovede jeg et indlæg om fuldmånen indenfor et par uger, men det glippede desværre – så nu får I det en smule forsinket i stedet!

Hvis I endnu ikke har læst Nymåne-indlægget, vil jeg anbefale jer at gøre det, inden i læser dette. I det tidligere indlæg gennemgik jeg nemlig også lidt mere generelle tanker om månen og cyklusser, som er en rigtig god kontekst at forstå, før I kaster jer ud i et måneritual.

Inden jeg går igang, vil jeg desuden som sidst også lige nævne, at det her med månecyklusser og små ritualer for nogle kan være lidt (for) woo-woo-agtigt. Og det er helt okay! Jeg er her ikke for at presse mine egne ideer ned over jer, så hvis ikke det her ræsonnerer med jer, skal I bare lade det ligge 😉

Mest af alt handler disse to månedlige ritualer for mig om at bruge anledningerne (ny- og fuldmåne) til at få reflekteret over mål og intentioner og ikke mindst for set lidt indad og tjekke, hvordan jeg egentlig har det. Dét er det vigtigste for mig, og i virkeligheden kunne man derfor lave ritualerne hvilke som helst dage på måneden, bare man husker, at få det gjort. Månen fungerer for mig selv som en rigtig god reminder til at få det gjort, og så synes jeg derudover at tanken om at bruge “månens energi” til sin fordel ved de forskellige ritualer (hhv. om målsætning og at give slip) er rigtig fin.

Som jeg fortalte i sidste indlæg, forbinder man traditionelt nymånen med en ny start. Månen er helt skjult i skygge, inden den igen begynder at “vokse”. Nymånens energi handler således især om potentiale, nye begyndelser og målsætninger. Fuldmånens energi er omvendt; når månen rammer fuldmåne har den nået sit “fulde potentiale” og vil derefter aftage og blive mindre – derfor siger man, at energien er mere indadvendt og reflekterende.

Til nymånen sætter man intentioner og mål, mens fuldmånen er det oplagte tidspunkt at se på disse og spørge sig selv, om de stadig giver mening, om man har opnået dem (nogle gange kan det naturligvis godt tage mange cyklusser) og om der er nogle af dem, man skal give slip på. Generelt handler fuldmånen meget om at give slip, så udover at kigge på ens liste fra nymånen, er det også et godt tidspunkt at se på sit liv generelt og overveje, om der er noget, det er tid til at give slip på.

Måske du har en negativ tanke? Eller en historie, du konstant fortæller dig selv, som ikke længere er sand (eller aldrig har været det)? Måske der er en person i dit liv, som du skal tage afsked med? Eller en situation? Brug fuldmånen til at evaluere.

For nogle kan det være en smuk gestus at skrive alt det, som man vil give slip på, ned på et stykke papir og brænde det. For andre er det rart at gemme det som en reminder. For mig skifter det lidt fra gang til gang. Prøv dig frem og gør det, som føles rigtigt.

Som jeg fortalte sidste måned, holder jeg af at skabe en hyggelig atmosfære, når jeg laver mine små måneritualer. Nogle gange finder jeg mine krystaller frem (hvis man tror på krystallers energi, er fuldmånen i øvrigt det perfekte tidspunkt at “genoplade dem” – lig dem i vindueskarmen natten over) og brænder lidt salvie (I mange gamle traditioner bruges salvie til at rense energien i en rum eller omkring en person – igen, det giver naturligvis kun mening, hvis man tror på den slags). Derudover synes jeg om at gøre det lidt ekstra hyggeligt herhjemme med stearinlys, en stor kop te og en dejlig afslappende playliste på anlægget. Og så er det ellers med at finde pen og papir frem og få skrevet og reflekteret!

Som sagt giver det her med at følge månens cyklus vildt gode mening for mig, men det vil det naturligvis ikke gøre for alle. Hvis I har lyst til at lære mere og selv søge info og tips at inkorporere i jeres egne små ritualer, kan jeg virkelig anbefale at lege lidt på Google og søge på månefaser, ritualer, krystaller osv (naturligvis på engelsk for flest resultater). Med sådan noget som personlige praksiser vil jeg altid opfordre til selv at søge viden og følge sin nysgerrighed og intuition, da vi alle har hver vores rejse og der ikke findes ét facit, som virker for alle 🙂

Jeg kan desuden anbefale nyhedsbrevet SpiritJuice (I kan tilmelde jer her), som hver tirsdag sender nyt om månen og andet magisk woo-woo fortalt på en meget nede på jorden måde. Nyhedsbrevet bliver skrevet af en af mine yndlingspersoner at følge lige nu; Jordan Younger (som også går under navnet @TheBalancedBlonde). Hun har også et podcast, som virkelig kan anbefales, hvis man vil dykke mere ned i emner som spiritualitet, holistisk sundhed, yoga og nogle vilde emner som folk, der kan tale med dyr, og synske (emnerne er meget brede – for det meste rammer hun plet for mig, mens det andre gange er lidt for langt ude til min smag. Men vi er jo alle forskellige!).

Jeg håber, at indlægget her har givet jer lyst til at få reflekteret og set indad, når månen er fuld på søndag d. 3. december (helt præcist kl. 16.47 i Danmark, men det behøver ikke være på minutten, at I sidder klar). Og mest af alt håber jeg, at I er klar på at prøve jer frem og finde de små ritualer og pauser i hverdagen, som giver mening for jer.

Nu vil jeg gerne høre – fik I leget med et nymåneritual efter jeg skrev forrige indlæg? Hvad syntes I om det? Og er I klar på fuldmåne-ritual på søndag også? Del endelig i kommentarfeltet!


PS. Jeg får i øvrigt mange spørgsmål ang. mine krystaller samt salvie og palo santo. Krystallerne har jeg samlet over rigtig mange år, og de er mest af alt købt på rejser og messer. I Aarhus kan man købe krystaller i New Age butikken i Mejlgade, Krystalbutikken overfor Ganefryd og Yunik i Gl. Munkegade. Jeg køber også min salvie og palo santo i Yunik.

Generelt synes jeg, det er bedst at købe krystaller i en butik og ikke på internettet, da man på den måde bedst kan vælge den, som “taler” mest til en (og jeg er især vild med at købe dem på rejser, da jeg synes det er så fin en souvenir). Som sagt har min lille samling taget mange år at skabe, så hav tålmodighed og køb kun en sten, hvis den virkelig kalder på jer.

Hvis I vil bruge stenene til mere end pynt og tror på deres energier, skal I huske at “rense” dem, når I får dem hjem. Det kan f.eks. gøres ved at lade dem ligge i vinduet, når der er fuldmåne, eller give dem et “røgbad” i Salvie. Husk at rense dem løbende, så de ikke kommer til at holde på ophobet energi.

Share this

Pin

By Mia

Næring og nærvær.

3 Comments

 1. Mia

  Hej Mia. Tak for et virkelig inspirerende indlæg, jeg synes, det er super fascinerede med månefaserne, og det er også noget, jeg er begyndt at tænke over i mit eget liv, efter at du har skrevet om det. Jeg har prøvet at søge efter lidt mere viden om typer af krystaller på din blog, men jeg kan ikke finde så meget. Er det mon noget, du tænker at skrive om en dag? Det kunne være super rart med en slags begynderguide til krystaller 🙂 God aften!

  • Mia

   Hej Mia,
   Skønt at høre, at du har kunne bruge indlæggene til noget 🙂 Månefaseindlæggene er de første indlæg, jeg har delt herinde af denne karakter, så derfor har du ikke kunne finde mere info om krystaller. Lige nu har jeg ikke planer om at skrive et indlæg med en guide til krystaller, da jeg vitterligt selv er ultrabegynder, og derfor ikke har så meget viden at give af. Der findes desuden så uendeligt mange ressourcer (også på dansk) om netop krystaller, så jeg tænker, at det er let for jer at søge videre selv 🙂
   Hav en dejlig aften 🙂 Klem, M

 2. Caroline

  Elsker at det spirituelle er begyndt til fylde lidt herinde – jeg er selv helt kuk i forhold til alle steder man kan proppe lidt magi ind i hverdagen. Jeg elsker det!
  Tak for at dele dine ritualer. Jeg leger helt sikkert også selv lidt heks engang imellem med røgelse, krystaller og forbindelsen med naturen. Det er så spændende!

Leave a Comment