GUIDE TIL BUDAPEST // TRANSPORT, INDKVARTERING, RESTAURANTER, SHOPPING OG STEDER AT BESØGE - GARDUM

GUIDE TIL BUDAPEST // TRANSPORT, INDKVARTERING, RESTAURANTER, SHOPPING OG STEDER AT BESØGE

guide til budapest

Efter mit indlæg i sidste uge, hvor jeg delte lidt billeder fra vores kærestetur, var der flere af jer, der efterspurgte en guide til Budapest. Så det skal I få!

Jeg havde egentlig ikke tænkt mig at skrive et indlæg i denne omgang – mest af alt fordi listen med anbefalinger ikke er vildt lang endnu, men også fordi vi simpelthen næsten ikke tog billeder på turen. Det var enten mørkt eller minus fjorten grader langt de fleste dage, hvilket ikke just var rart at fotografere med bare hænder i. Og så var vi også så opslugte af hinanden og byen, at det ikke var første prioritet.

Så anbefalingerne kommer mest i tekstform uden så mange billeder – og så lover jeg at lave et mere billedtungt indlæg, efter vi har været dernede igen. For vi har allerede lyst til at tage tilbage! Og gerne for en længere periode.

TRANSPORT TIL BUDAPEST

En del lavprisselskaber flyver til Budapest fra København, så det er let at komme derned for billige penge – især hvis man er fleksibel med rejsedagene, så man kan ramme lavprisdagene. Vi fløj derned med Norwegian (som helt klart er mit favorit lavprisselskab – får altid bedre service hos dem end hos eksempelvis SAS, deres fly er nye og fine, og flere af dem har wi-fi ombord, ej at forglemme) og hjem med Ryanair (ikke optimalt, men vi havde fokus på budget, så det blev løsningen).

Vi fandt flybilletterne gennem Momondo, og kom af med 1100 kr. tur/retur i alt for os begge. Dvs. 550 kr. pr. person. Det er billigere end frem og tilbage mellem Aarhus og København med DSB, så der var ikke noget at klage over der.

Mht. transfer fra lufthavnen til Budapest, kan man tage en shuttlebus, en privat transfer eller taxi. Der er grundet lovgivningen ikke Uber i byen. Vi tog taxi både fra og til (hvilket er en smule dyrere end busserne) og kom af med mellem 150 og 200 kr. hver vej. For os var det fint, fordi vi kunne blive kørt lige fra døren til terminalen og omvendt.

guide til budapest

INDKVARTERING I BUDAPEST

Det er generelt billigt at bo i Budapest – især hvis man rejser udenfor sæson, som typisk er i foråret og efteråret.

Vi boede selv i en AirBnb-lejlighed i det jødiske kvarter. Jeg elsker at bo i lejligheder fremfor hoteller, da det giver en helt anden feel af byen at bo som de lokale. Og så kan jeg virkelig godt lide at handle ind og selv lave mad, når jeg rejser. Det gør også oplevelsen af byen eller landet mere autentisk, synes jeg.

Vi søgte på lejligheder til mellem 200 og 300 kr. pr. nat. Man kan også finde noget til færre penge, hvis man vil bo lidt længere fra bymidten eller kan bo mindre luksuriøst – det er klart vores plan, når vi skal derned i en længere periode. Man kan også finde nogle virkelig smukke (jeg taler stuk, højt til loftet, sildebensparket og smukke altaner) lejligheder til lidt over 300 kr. pr nat.

Vi endte med at bo i denne lejlighed, som hånden på hjertet er den fineste lejlighed, jeg har boet i på en rejse. Kommunikationen med værterne var perfekt, lejligheden var ren og fin, alting fungerede, som det skulle, og jeg lyver ikke, når jeg fortæller jer, at jeg sov bedre, end jeg har sovet i rigtig mange måneder.

Vi gav ca. 1200 kr. inklusiv samtlige gebyrer for lejligheden i fem nætter. Lejligheden har fem sovepladser, så hvis man er flere afsted er det ekstra god value for money.

Mht. lokation af lejlighed eller hotel på første visit i byen, vil jeg anbefale at finde et sted på Pest-siden af floden Donau (byen af opdelt i Buda til vest og Pest i øst) indenfor ringvejen, som hedder Jozsef Krt. Alt indenfor den er Pests historiske bymidte, og derved i gåafstand til det meste. Bymidten er delt op i nord, som er ret statsligt med parlament og store bygninger, og syd, som minder en smule om Berlin med masser af gode spisesteder, butikker og ikke mindst lokalt liv. Vi boede som sagt i det jødiske kvarter (i den sydlige del), og der var fantastisk (og fyldt med falafel-steder!).

guide til budapest

STEDER AT SPISE I BUDAPEST

Traditionel ungarsk mad er ofte tung på kød, kulhydrater og paprika – sådan helt simpelt sagt. Der er masser af goulash, en bestemt slags fritteret brød med fyld på og ikke mindst pølser. Heldigvis (for dem af os, der gerne undgår kød) er der i Budapest også en del mellemøstlige og asiatiske spisesteder; som dog ofte er take-away.

Man kan finde ret billige måltider (60 kr. for tre retter), hvis man er klar på dagens menu og ikke er kræsen. Ellers slap vi i gennemsnit 100-130 kr. for et aftensmåltid pr. mand. Drikkevarer er billige – og hvis man drikker lokalt, kan der spares mange penge. En flaske ungarsk vin kan på en restaurant findes til mellem 30 og 60 kroner; og vi var rigtig positivt overraskede over, hvor lækker vinen var dernede. Drinks kan man ca. få til halv pris af prisen herhjemme.

Som jeg har nævnt før, var min oplevelse af restaurantlivet i Budapest ret lunken – mens Thomas’ havde en fest. Men jeg giver ikke op, og er sikker på, at det mere var mig, der var uheldig. Jeg har dog et par steder, som jeg kan anbefale:

 • Mazel Tov: jeg tror ikke, man kan læse en Budapest-guide uden at få anbefalet Mazel Tov. Det var ubestridt det bedste sted, vi spiste på turen. Mazel Tov serverer østlig-middelhavsinspireret mad; falafler, hummus, pita, forskellig grillkød (Thomas var helt oppe at køre over kyllingekødet), salater og virkelig gode drinks og cocktails. Om foråret/sommeren sidder man i et gårdmiljø, og i de koldere måneder bliver det overdækket og opvarmet (se billedet ovenover). Der var så hyggeligt, og der var endda live musik, da vi var der på en flad søndag aften.
 • Vicki Barcelona: Spansk spisested med tapas og spanske vine. Udvalget af vegetarisk/vegansk tapas var lille, men til gengæld havde de en masse spanske specialiteter samt klassisk tapas som tørret kød og skinke. Vinen var en smule dyrere, fordi den var spansk. Hvis man gerne vil have god, spansk tapas er det god value for money – men sammenlignet med mange af byens andre restauranter var det en smule dyrt.
 • Burger Market: byg-selv-burgere med uendelige kombinationsmuligheder samt nogle virkelig gode fritter på søde kartofler. Whats not to love? Det er et uformelt sted, med både langborde og smalle borde i vinduet, så forvent ikke en fancy oplevelse. Til gengæld kan du forvente en virkelig god burger (der er ingen veganske bøffer, men en lækker vegetarisk en).
 • Cirkusz: Vi spiste morgenmad her en dag, og det var den bedste morgenmad, vi fik på turen. De havde ikke veganske muligheder, men de havde masser af vegetariske retter. Og så var kaffen den bedste, vi fik i byen.
 • Ramenka: Hvis man kan lide ramen, skal man besøge Ramenka. De laver klassisk japansk ramen i forskellige varianter (de har en vegansk udgave), og omgivelserne er fine og ret hipster-agtige. Ramenka ligger desuden på en gade med en del gode spisesteder.

Jeg kan i vørigt anbefale at bruge TripAdvisors app, når i rejser. Det er en genial måde at finde spisesteder på – og anmelderserne gør det lettere at undgå turistfælder og dårlig mad.

guide til budapest

TRANSPORT I BUDAPEST:

Hvis man bor indenfor ringvejen på Pest-siden af floden, vil jeg mene, at man kan klare sig på gåben – især hvis vejret er godt. Vi gik rundt i byen alle dage med undtagelse af én tur med bus, og det var virkelig en god måde at opleve byen på. Man får virkelig en helt anden fornemmelse af, hvordan byen hænger sammen, når man går, og det synes jeg er rart.

Hvis man gerne vil spare benene eller har fået dårlige sko på, kan man tage busserne eller sporvognene. En entursbillet koster ca. 12 kroner, og billetterne kan enten købes i kioskerne eller ombord.

Et tip mht. offentlig transport i nye byer er i øvrigt at bruge Google Maps. Hvis man indtaster hvor, man skal hen, kan man sammen med ruten trykke og se, hvordan man kommer dertil med offentlig transport. Mega smart, når man ikke kender ruterne og alting står på ungarsk på skiltene.

guide til budapest

STEDER AT BESØGE I BUDAPEST

Egentlig er jeg ikke så meget for sightseeing i den planlagte forstand. Jeg er mere til at gå rundt i byen og løbende opdage den. Budapest er også så forholdsvis lille, at det godt kan lade sig gøre uden at gå glip af det store.

Byen er generelt helt sindssygt smuk – et ægte arkitektonisk paradis. Byggestilen er primært art noveau og gotisk, og bare det at gå og kigge på bygningerne kan tage flere dage. Så imens i hopper rundt mellem byens mange smukke udsigtspunkter og attraktioner, skal I virkelig huske at kigge op og bemærke de smukke facader, alle dørene, vinduerne og de små detaljer.

Hvis I gerne vil planlægge lidt sightseeing, er der her en liste over mine favoritsteder:

  • Sct. Stephens Basilica / Szent István Bazilika: Byens domkirke er helt fantastisk. Det er gratis at komme ind (men man opfordres til at ligge 200 forint ved indgangen – det er ca. fem kroner), og så koster det 500 forint (ca. 12 kroner) at komme op i kuplen. Det er et absolut must at se udsigten fra kuplen, så snyd ikke jer selv for det. Man kan enten tage en elevator derop eller tage trappen.
  • Chain Bridge / Széchenyi Lánchíd: Udsigterne fra byens broer er virkelig fantastisk. Vores favorit var Chain Bridge. Gåturen langs Donau mellem broerne er også det hele værd. Et af mine yndlingsøjeblikke fra turen var i øvrigt under Chain Bridge i vintersolen. I kan se et billede af det i dette indlæg.
  • Parlamentet / Országház: Parlamentsbygningen er virkelig smuk, så smut op forbi den. Gå evt. langs Donau fra Chain Bridge til Parlamentet – så får I også det smukke jødiske mindesmærke med en masse sko på Donaus bred med.
  • Dohány Synagoen / Dohány utcai Zsinagóga: Synagoen i Budapest er den næststørste i verden, og den skulle være virkelig smuk indeni. Vi så kun synagoen udefra, men den skal bestemt besøges næste gang. Entreen koster omkring 100 kr – hvilket er lidt dyrt for Budapest.
  • City Park / Városliget: Byparken ligger udenfor ringvejen, men den er turen værd! Vi gik dertil på en lille halv time, og ellers kan man tage offentlig transport derud. Gåturen derud var virkelig skøn, fordi den tog os mere ud i det lokale Budapest – som bestemt også er værd at opleve. Parken er skøn, og om søndagen er der et stort loppemarked. Der er også det smukkeste eventyrslot (se billedet ovenover) – og da vi var der, var der sat skøjtebane op foran.
  • Heroe’s square / Hozök tere: Ved siden af byparken ligger Heroe’s Square, som er et mindesmærke for flere ungarske nationalhelte. Fra Heroe’s Square kan man gå ned ad Andrassy Utca, som er en smuk og meget statslig Allé, der fører ind til bymidten. Gå evt. ind ad sidevejene til gaden for at se en masse smukke, store villaer.
  • House of Terror: På Andrazzy Utca ligger Budapests nok mest besøgte museum, House of Terror. Placeret mellem Nazi-tyskland og Sovjet har Ungarn været udsat for en del besættelser gennem tiden, og det er disse historier, som museet fortæller om. Bygningen, som museet ligger i, har tidligere huset både nazier og sovjetter, og historierne var ret interessante. Dog er det helt klart en fordel af forstå ungarsk, når man besøger det – for formidlingen på engelsk var ret begrænset. Alternativt skal man købe en audioguide (det ville jeg ønske, at vi havde gjort). Der er gratis entre for os under 26, og ellers koster det 2000 forint (ca. 50 kroner) at komme ind.
  • Gellert Thermal Bath / Gellért Gyógyfürdő és Uszoda: Budapest er kendt for sine mange thermalbade, som både er smukke og skulle have sundhedsmæssige fordele. Vi besøgte Gellertbadet, som er et af de mest autentiske i byen – og det var en dejlig oplevelse. Gellertbadet ligger på Buda-siden af Donau og vi tog bussen dertil. En tur i Gellert Badet koster 5100 forint (ca. 125 kroner) for en voksen inklusiv adgang til et aflåst skab til sine egendele. Jeg vil lige nævne, at jeg fandt hele omklædningsprocessen og adgangen til badene en smule forvirrende – men det var det hele værd. Spørg eventuelt en medarbejder om vej, hvis du ikke kan finde badene som jeg.
  • Gellertbjerget: Vi besøgte ikke selv Gellertbjerget, da gåturen derop er ret lang, og vi ikke kunne overskue det i fjorten graders frost. Men det skulle være en helt fantastisk udsigt og tur – så hvis I besøger byen i de varmere måneder, er det et godt tip.

guide til budapest

SHOPPING I BUDAPEST

Budapest er ikke stor på shopping; der er nogenlunde de samme high-street butikker dernede, som vi har i Danmark; H&M, Zara, COS etc. Priserne i disse butikker er minimalt mindre end i Danmark, så shopping i disse kan næsten ikke betale sig. Til gengæld har byen et par virkelig gode vintage-butikker, som det virker til, at turisterne endnu ikke har opdaget = forholdsvis billige priser.

Jeg besøgte:

 • Ludovika VNTG Shop (Rumbach Sebestyén u. 15): Meget retro med blomstrede kjoler og fine sko. Butikken har også en del smukke vintagetasker. Og så ligger den lige rundt om hjørnet fra Burger Market, så besøgene kan eventuelt slås sammen.
 • Szputnyik Shop (to placeringer: Király Utca 22 og Dohány Utca 20): Fantastisk kæde med vintagetøj. Priserne er en smule høje, men til gengæld er udvalget også fantastisk.
 • Retrock Vintage (Anker Köz 2): Den mest fantastiske vintagebutik – billedet ovenover er derfra. De har både vintage, omsyet vintage og pieces af eget design. Priserne varierer en del, men der er nogle gode kup iblandt. De har blandt andet et virkelig stort udvalg af pels-, skind- og denimjakker samt skjorter. Udvalget til mænd er også stort.

Der er desuden også loppemarked i byparken hver søndag formiddag i de varme måneder.

guide til budapest

GODT AT VIDE OM BUDAPEST:

 • Man giver normalt mellem 10 og 15 procent i drikkepenge på restauranter.
 • Vandet i hanerne kan sagtens drikkes, men smager en smule af klor.
 • Hvis man gerne vil købe vand fra flaske, er flaskerne med blåt låg med brus og dem med lyserødt låg uden brus.
 • Strømstikkene er de samme som i Danmark.
 • Møntfoden er forint. 1000 forint svarer ca. til 25 danske kroner. Der er masser af hæveautomater fordelt rundt omkring i byen.
 • Vi oplevede det som ekstremt trygt at befærde os på både store gader og sidegader dag og aften. Kriminaliteten skulle være lav – men der kan dog være lommetyve i store menneskemængder, så hav for en sikkerheds skyld et øje på tasken i den slags situationer.
 • I butikkerne og på restauranter og caféer er engelskniveauet generelt højt. Mange steder findes menuerne også på engelsk.
 • Serviceniveauet oplevede vi som værende forholdsvis lavt – det kunne være svært at komme i kontakt med medarbejdere og tjenere sammenlignet med destinationer i sydeuropa, hvor servicen er meget opsøgende. Personligt fandt jeg det befriende, fordi vi fik så meget lov til at passe os selv, men nogen vil måske finde det mangelfuldt.

Puha – så endte indlægget alligevel med at blive langt! Jeg håber, at det kan bruges til noget, og at nogen af jer måske endda har fået lyst til at besøge Budapest. Byen har ihvertfald lynhurtigt indtaget en plads på top-3 over mine favoritbyer – den er en perfekt blanding af sydlandsk stemning (trods vejret, haha!) og det rå Berlin. Og så er det bare så skønt at rejse til et sted, hvor pengene rækker lidt længere, end de gør herhjemme, synes I ikke?

Thomas og jeg planlægger at rejse en del i 2017 – det er et af vores fælles nytårsforsæt. Så jeg vil lige bruge anledningen til at høre jer ad; mon I kender nogle skønne europæiske rejsedestinationer, som måske ikke er helt overrendt med turister, og hvor priserne er forholdsvis lave? Selv er jeg blevet ret frisk på at rejse i central og østeuropa – måske I har nogle anbefalinger dertil?

Share this

Pin

By Mia

Næring og nærvær.

23 Comments

 1. Lenette

  Tak for en dejlig guide 🙂 Er det nødvendigt at have kontanter med, eller kan man fint klare sig med sit dankort?

  • Mia

   I kan sagtens tage derned uden at have hævet forint. Shuttlebusserne og taxaerne derude fra tager Visa Dankort. Men hæv, når I kommer ind til byen. Man ligger drikkepenge i kontanter, og nogle få steder tager ikke kort (mest mindre butikker/busser/cafeer). Så det er altid godt at have 15-20.000 forint på sig, synes jeg.

 2. Ida

  Tusind tak, Mia!
  Nu er jeg endnu mere hooked på at skulle afsted 😀

  • Mia

   Glæd dig! Ville virkelig ønske, at det var mig 😀 Ps. ses vi mon på søndag? 🙂

 3. Åh, bare at læse om din tur giver mig flashback til da jeg var afsted, i december. Det bliver absolut ikke sidste gang, så tak for dine tips.
  Mit bedste at videregive er, en tur på Costes hvis I skal flotte jer – der er både et væld af vegetariske, kødfyldte og fiske-retter på kortet også. Lavede et indlæg om det her, blandt de andre om byen: http://venterpaavin.blogspot.dk/2016/12/vil-du-med-pa-michelin.html
  Ellers er deres Zoo og Opera også helt fantastisk, hvis man spørger mig 😀

  – A

 4. Skidegodt indlæg! Min kæreste og jeg drager i efteråret mod Prag og Budapest, så der kommer dine tips i den grad i brug. Med hensyn til tips til destinationer i Europa, kan jeg i den grad anbefale Amsterdam, som jeg har boet i siden i sommers. Ja, her er turister, men byen er simpelthen så hyggelig og afslappet, at man nærmest ikke lægger mærke til det (:
  Camilla | http://cammi.dk

  • Mia

   Vi havde egentlig også Amsterdam på listen først (også til at bo i en periode), men så har jeg simpelthen hørt så meget dårligt – især om turismen – så vi droppede det igen. Det kan være vi skal give det en chance på en kortere tur og mærke efter selv! 🙂

 5. Louise

  Prag, Lissabon, Barcelona, Rom og Palma er på min ønskeliste udover Budapest. Og så Cinque Terre som egentlig er et område med fem byer i Italien på kanten af Middelhavet -der MÅ jeg bare til engang i mit liv..

  • Mia

   Lissabon er skøn! Der vil vi også gerne bo i en periode 😛 (ja, listen er lang)

 6. Rebecca

  Budapest lyder som en skøn by – der må jeg heller se at komme forbi.
  Første halvdel af 2016 boede jeg i Prag, og det er virkelig en af de mest fantastiske byer i Europa efter min mening. Prisniveauet er i bund og så er det en utrolig smuk by. Denne kombination gør til gengæld også at det vrimler med turister. Men så længe man sørger for at bosætte sig uden for det historiske centrum er det egentlig ikke et problem. Ellers kan jeg også anbefale Gent i Belgien, der er en utrolig smuk og hyggelig middelalder by. En dejlig by blot at spadserer rundt i og betragte de fantastiske bygninger fra middelalderen. Selv drømmer jeg om at tage til Tallin i Estland.

  • Mia

   Vi talte også om Tallin i flyet på vej hjem fra Budapest – det virker også virkelig som en dejlig destination. Nok et bette weekend-besøg værd snart! 😀

 7. Sidsel

  Hej Mia. Først og fremmest tak for en rigtig god blog. Jeg kommenterer ellers aldrig, men jeg kom sådan til at sidde og overveje, hvad man kan forvente af dig og dit bæredygtige/minimalistiske brand som blogger, da jeg så dette indlæg.. Jeg går ud fra, at du har indflydelse med din blog – det er jo trods alt noget af det, som du tjener dine penge på 🙂 Min erinde er at rejse diskussionen om, hvorvidt du har en eller anden form for “forpligtelse” til at overveje den miljøbelastning, som flyvning medfører – og som du “reklamerer” for med sådan et indlæg. Man kunne argumentere for, at vi alle sammen burde være meget bedre til at overveje nødvendigheden af vores flyvning. Især kortere ture udleder uforholdsmæssigt meget CO2 pr. km pga. accelerationen ved start ift. den distance, som man tilbagelægger, og den varighed ens besøg (ofte) har. Efter min mening burde vi være bedre til at overveje, om disse ture overhovedet er nødvendige for os, og hvis de er, om de evt. kan tages med tog i stedet. Jeg tænker på, om det er noget, som du har overvejet, eller ville kunne overveje at tage op? Ligesom mange faste læsere nok bliver inspireret til at spise mindre kød, købe mindre tøj af bedre kvalitet etc. ved at læse din blog, så ville du måske have muligheden for at gøre mere “klimavenlige” ferier populære? Jeg er ingen helgen selv, og det sker ca. en gang om året, at jeg flyver. Men jeg har i de sidste år virkelig prøvet at være bevidst om, hvornår det er “nødvendigt” for mig, og jeg flyver i de tilfælde med flyselskaber, som tilbyder tilkøb af CO2-kvoter. Til min overraskelse har dette faktisk ikke ledt til følelsen af afsagn, men i stedet glæde over at gøre det “rigtige” samt at jeg har flere penge til teater og kulturforbrug i min hverdag. Jeg håber, at du vil læse min kommentar uden at blive ked af det eller irriteret., da jeg ikke skriver for at pege fingre, men i bedste mening. VH Sidsel

  • Mia

   Hej Sidsel,
   Tak for din lange kommentar og dine tanker. Jeg kan virkelig godt lide at få konstruktive input på den måde! 🙂 Jeg tog lige en lille dags tid til at gruble over din kommentar, for var lidt i tvivl om, hvad jeg ville svare. For hvis jeg skal være helt ærlig (og det vil jeg gerne), så har jeg faktisk ikke rigtig tænkt så meget over det. Og jeg tror faktisk heller ikke helt, at jeg ved, hvor jeg står sådan her-og-nu, men vil gerne lige dele mine tanker også 🙂 For det første, så føler jeg på ingen måde, at jeg har en forpligtelse eller et ansvar overfor noget andet end mig selv. Mit brand er en helt naturlig forlængelse af mig selv som person, så alting vil ikke altid være korrekt eller indenfor et bestemt udgangspunkt (modsat f.eks. et medie, der har en politisk/bæredygtig dagsorden). Idéen med bloggen er bare at dele mine oplevelser og betragtninger – og naturligt kommer en del af dem til at handle om minimalisme/bæredygtighed, fordi det fylder for mig. Men når det er sagt, definerer det ikke alt, hvad jeg sender ud herinde. Jeg er af den overbevisning, at det bedste sted at starte, når man gerne vil leve bæredygtigt, er i de små hverdags-valg, så derfor promoverer jeg især dem 🙂 Når det er sagt, har du jo ret – jeg har bare slet ikke tænkt over det på den måde. Så din kommentar har helt sikkert givet stof til eftertanke – og jeg tror faktisk, at jeg vil kigge lidt på interrail-mulighederne for nogle af mine kommende rejser. Jeg kan nemlig også godt lide at rejse med tog 🙂 Okay, det blev et langt svar! Håber det gav mening. Og igen – tak fordi du delte dine tanker og din erfaring! God weekend 😀

 8. J

  Bosnien, særligt Sarajevo, kan klart anbefales ??? virkelig smukt land med en masse historie.

  • Mia

   Har researchet en masse og talt med min far om Sarajevo – byen er lige røget øverst på “ønskelisten”. En af mine familiemedlemmer var udsendt i Bosnien i 90erne, så kender godt lidt til historien. Meget spændende!

 9. Renée

  Fantastisk guide!
  Jeg skal på udveksling til Budapest om 2 ugers tid, og bo der i 5 måneder. Jeg glæder mig selv vildt, men jeg har aldrig besøgt byen før, så din guide gav mig lige lidt mere insider viden om byen – tak 🙂

  • Mia

   Hej Renée! Ej hvor spændende med udveksling! Håber du bliver ligeså forelsket i byen, som vi blev 😀

 10. maria

  Hej
  Jeg kommer til budapest idag, skal arbejde som konditor elev hernede i 5 mdr.
  Jeg vil rigtig gerne finde en gruppe med andre studerende eller UDVEKSLINGE fra andre lande som man kan opleve ting med hernede, håber du måske har en ide hvor man kan finde andre unge

  • Mia

   Prøv at søge på “expats in Budapest” eller noget i den stil på facebook. De fleste store byer har masser af den slags grupper, man kan mødes i 🙂

 11. May

  God guide – jeg skal lige høre dig om jeres lejlighed lå i Pest-siden (syd står der, men er det i Pest?) som I anbefaler? Den ligger altså godt? 🙂

  • Mia

   Beyn er delt af Donau med Buda til vest og Pest til øst – og som sagt anbefaler jeg at bo på østsiden. Kvarteret, vi boede i, var i den sydlige del af østsiden (altså Pest) 🙂

Leave a Comment