Mine 8 yndlings-teer - GARDUM

Mine 8 yndlings-teer

Indlægget indeholder affiliate-links.

Som jeg skrev om i sidste uge, er jeg lidt af en tefanatiker – og det virker på jeres kommentarer til, at jeg ikke er alene! Derfor tænkte jeg, at jeg ville dele lidt af mine yndlings-teer i dag i tilfælde af, at I er på udkig efter en ny te (eller to eller tre eller …).

Lige nu består min “samling” primært af teer fra Pukka og Yogi Tea. Jeg har elsket Pukka i rigtig mange år – især efter jeg for et par år siden var til en workshop med deres stifter, Sebastian Pole. Han var helt genial, og derudover fik vi lov til at lege med de smagsgivere, som Pukka især bruger til deres teer.

Han fortalte desuden, at de urter, Pukka bruger, er produceret til brug i naturmedicin, hvilket betyder, at koncentrationerne af de aktive stoffer i dem er højere, end de er i urter som blot er produceret til fødevarebrug. Efter jeg er begyndt at dykke ned i forskellige urters mange virkninger, giver det virkelig god mening, at ens te er lavet på højkvalitetsurter, så man får alle de mange gode egenskaber med istedet for blot at få smagen. Derudover synes jeg altid Pukkas teer er fantastisk godt afstemt smagsmæssigt (det er også en hel videnskab, som jeg virkelig fik respekt for efter at have været til workshoppen), og så har de nogle rigtig fine kombinationer, som jeg ikke har fundet andetsteds.

Mine favoritter fra Pukka er:

Pure: dette er min “basiste”, som jeg næsten altid har herhjemme. Varianten kaldes for “detox” i andre lande, men eftersom man ikke må markedsføre ting som værende “detox” herhjemme, er navnet altså anderledes. Den smager let lakridsagtigt (ikke som decideret lakridste, men mere i en urtet udgave) og er meget frisk. Den er også mega lækker kold om sommeren!

Elderberry & Echinacea: den perfekte te om vinteren, hvis man har en lille snue på vej – echinacea (rød solhat på dansk) er nemlig perfekt til at slå forkølelse og influenza ned. Den er langt mere frugtig og syrlig end mange af Pukkas teer er, men stadig med den søde bund af lakridsnoter, som kendetegner næsten alle Pukkateer.

Chamomile, Vanilla & Manuka Honey: min nyeste Pukka-favorit, som jeg desværre er løbet tør for nu. Umiddelbart virker kombinationen lidt kedelig, men den er simpelthen så lækker. Man kan virkelig smage vaniljen og honningen, og den er langt fra en normal kamillete! Jeg har især været glad for den om aftenen, da kamille er meget afslappende, men den har også været god til ondt i halsen tilsat en skive ingefær og citron.

Wonder Berry Green: en af de nyere Pukkateer. Et virkelig rart take på grøn te, som hurtigt kommer til at smager bittert. Den grønne te bliver suppleret af en række mørke bær, som blandt andet er rige på C- og A-vitamin, og så indeholder den ligesom teen ovenfor også echinacea, som er helt genial, hvis man har lidt sygdom på vej.

te opbevaring boksJeg er som sagt også rigtig glad for teerne fra Yogi Tea. Ligesom Pukka har de en del rigtig fine smagskombinationer, og så er der i min optik endnu større variation i udvalget end hos Pukka (Pukka er især urteteer, hvor Yogi Tea også har flere klassiske teer). Teerne er baseret på ayurveda, og så har hver enkel tepose påsat et lille quote, hvilket er en fin detalje. På Yogi Teas hjemmeside kan man se, hvordan sammensætningen af hver enkel te er ift. de tre doshaer (som er de tre arketyper, ayurveda arbejder med – tag en test og læs mere om dem her), så man kan vælge en te, der passer til ens doshas specifikke behov. Ret sjovt – men naturligvis kan alle teerne drikkes af os alle.

Mine favoritter fra Yogi Tea er:

Choco Chili: det her er en af mine absolutte all time favoritteer. Den er så god! Den har en dyb, sød chocoladesmag tilsat en lille smule chili, som gør den ekstra lunene. Så lækker og helt perfekt, hvis jeg har lyst til noget sødt om eftermiddagen! De laver også en choco-te uden chili, hvis man bare gerne vil have sødmen, men jeg synes altså virkelig, at chilien giver den en ekstra dimension!

Women’s Tea: teen her er mixet specifik til kvinder, og urterne i den er især gode, når vi har menstruation – derfor drikker jeg den især på den tid af måneden.

Black Chai: Normalt er jeg ikke så meget til sort te, men Yogis sorte chai er en undtagelse! Det er en traditionel chai baseret på sort te i kombination med en masse lækre, lunende krydderier. Den er især skøn lige nu, da smagen er en smule julet, og så er den bare ekstra lækker med en smule havremælk og honning. Jeg har også brygget den ekstra stærkt (som et shot) og brugt den i en latte, hvor jeg blender den med kokossmør, en dadel, collagen peptider og en række ekstra urter. Så lækkert!

Licorice Mint: Lakrids og myntete er en teklassiker for de fleste, og i min optik er Yogis den bedste, man kan få (og jeg har prøvet mange!). Den er tilpas sød uden at være kvalm, og så er den samtidig frisk af mynten uden at smage af tandpasta. Alle, jeg har serveret den for, har været vilde med den!


Hvilke teer er jeres absolutte favoritter?

Share this

Pin

By Mia

Næring og nærvær.

21 Comments

 1. Cecilia

  Yes det indlæg har jeg glædet mig til, som stor fan af te 😉
  Sidder selv med en pukka te (cleanse), har åbnet min tejulekalender fra Fredsted og hører lidt julemusik.
  Har slet ikke prøvet dem du anbefaler, så jeg har mange at se frem til. Rigtig god torsdag Mia.

  Bh. Cecilia

 2. Victoria

  Herligt indlæg! Jeg er selv vild med Pukka. Især deres Peppermint and Liquorice (som btw er det værste engelske ord at stave) er jeg vild med, da den smager af sød lakrids. Derudover er deres Serene Green Jasmine også en favorit, da jeg rigtig godt kan lide jasminte, selvom det for nogen godt kan være parfumeret. Det synes jeg dog ikke denne er, da den egentlig mest bare smager af grøn te med et hint af jasmin 🍵 Skal det være te i løsvægt, så er det Perchs Hvid Tempel Te 😍

 3. Line

  Jeg elsker også Pukka og Yogi. Yogis ingefærte er SÅ god!

  • Mia

   Den har jeg ikke prøvet endnu! Skriver den på listen over te, jeg skal prøve 😀

 4. Jeg elsker Pukkas lemongrass & ginger og revitalise-teen. Jeg er vild med urtete, fordi jeg kan drikke det hele dagen uden at skulle bekymre mig om at få for meget koffein inden sengetid. Men når jeg trænger til et pick me up en tidlig morgen, elsker jeg te fra Carstensens Tehandel – jeg har endnu ikke fundet en te, der slår deres hole in one-te. Butikken ligger i Aabenraa, hvor jeg kommer fra, men de har heldigvis en rigtig god webshop, hvis man ikke lige kommer der forbi 🙂

  • Mia

   Revitalise-teen er også skøn, den har jeg ofte fået hjemme hos mine forældre 😀 Men lemongrass har jeg aldrig været til, synes simpelthen det bliver for citronagtigt 😛

 5. Rigtig fint og inspirerende indlæg (: Jeg er også virkelig glad for Pure fra Pukka, mmm. Og også Relax fra Pukka er en vinder herhjemme!

 6. Ida

  Jeg er klart mest til løs te. Jeg synes det smager af mere, man får mere for pengene og det er bedre for miljøet, da der bruges noget mindre indpakning og så kan man bruge et teæg i metal, der kan bruges igen og igen.
  Ved løs te sværger jeg til Perchs! Deres Earl Grey Typhoo er virkelig lækker med mælk i. Eller kan jeg anbefale Cool Herbal med lakrids/citron/fennikel noter og deres hvide tempelte, som er let og frugtig. Lige nu har de en kulturhovedstads-
  te, den er virkelig også god!

  • Mia

   Jeg har også lidt forskelligt løs te liggende, men jeg får det simpelthen ikke brygget :/ der er teposerne bare lettere, men ja, løs te har self. en del mindre indpakning!
   Jeg har hørt rigtig godt om perchs Tempel Te før – den må jeg altså snart prøve!

 7. Rikke

  Jeg er også kæmpe tefanatiker, og elsker også te fra Pukka og Yogi! Jeg har ikke prøvet Elderberry & Echinacea, så den må klart på min must-try liste, for jeg er vild med de andre du nævner 🙂 Jeg kan også virkelig anbefale Blackcurrant Beauty fra Pukka! Den smager fuldstændig fantastisk, og har en god, kraftig smag uden at blive bitter.

  • Mia

   Uh, den tror jeg faktisk, jeg smagte til workshoppen! Den var mega lækker! Kan være, jeg skal ud og have haft i den, når jeg løber tør for pukkate 🙂

 8. Ida

  Jeg er pjattet med cool mint, en auyerveda te med dyb smag af lakrids og kanel som min mor altid har, kvædete medium brygget med mælk samt en klassisk sort te med mælk ahhh ♥ Synes også at yogi og pucca lavet gode teer men er holdt op med at købe dem pga singlepakningen – det er spild af emballage plus at hvis jeg bruger tebreve så tager jeg altid to, da jeg foretrækker en te med masser af smag. Derfor køber jeg kun te i løsvægt, hvor jeg bedre kan styre smagsstyrke samt får lidt mindre dårlig samvittighed over mindre emballage. Uh kom lige i tanke om marokkansk myntete med sukker – det er også vildt lækkert! Specielt med frisk mynte 😍

  • Mia

   Ja, der er godt nok lidt ekstra emballage, når det er pakket i tebreve. Synes den er svær, for jeg får virkelig ikke drukket løs te. Synes dog Pukka er Yogi er gode, fordi der ikke er plastic i deres emballage, men det er naturligvis stadig ikke optimalt.
   Eeelsker også te med frisk mynte! Det er virkelig en favorit, men sjældent jeg får handlet ind til det. Kan være det skal være en lille treat i næste uge 🙂

 9. Camilla Kirstine Vemmelund

  Forleden smagte jeg den bedste te jeg nogensinde har smagt! Det var hos min svigerinde som serverede en te med CASHEWNØD, som hun har købt i London. Har aldrig smagt noget så lækkert! Nu har jeg så forsøgt at opstøve det og været i alverdens tebutikker, men uden held. Så jeg må vist til London for at få fat i denne ultimativt bedste te i verden ! 🙂

Leave a Comment