Kom sygdomsfri igennem vinteren - mine naturlige immunstyrkende favoritter - GARDUM

Kom sygdomsfri igennem vinteren – mine naturlige immunstyrkende favoritter

Indeholder affiliate-links.

Jeg ved ikke med jer, men juletiden er den tid på året, hvor jeg næsten altid døjer med en eller anden forkølelse eller snue. I år har jeg dog formået at gå igennem hele efteråret og starten af vinteren helt uden sygdom, hvilket er lidt af en bedrift, da jeg for blot et par år siden snildt har ligget syg 2-3 gange i løbet af en sæson.

Men sådan skal det jo egentlig ikke være – vores immunforsvar skulle gerne kunne passe på os det meste af tiden, og hvis man ligger syg flere gange i løbet af sæsonen, er der noget galt. Både stress og mangel på søvn kan være bidragende til et svagt immunforsvar, men også kost har en del at skulle have sagt. For du nok grøntsager? Og ikke bare de samme igen og igen, men et varieret udvalg med især masser af de grønne af slagsen? Får du nok fedt af god kvalitet? Hvad med d-vitamin? Der er meget man kan kigge på for at forbedre immunforsvaret, og jeg synes virkelig, man skylder sig selv og sin krop det – især hvis man allerede har været syg mere end én gang på én sæson.

Én ting er naturligvis at give kroppen de rigtige byggesten til at bekæmpe virus og infektioner på daglig basis – men nogle gange har kroppen dog brug for lidt ekstra hjælp. Og dér har jeg især tre ting, jeg tyer ting; urtepensil, rød solhat og Kräuterblut. Jeg tænkte, at jeg ville give tipsne videre til jer, så I kan få fyldt det naturlige medicinskab op og være klar, hvis I bliver ramt af lidt snue over vinteren.

Kraüterblut er en gammel kending for mig. Jeg må have været omkring elleve år, første gang mine forældre købte den mærkelige urtedrik til mig. Jeg led nemlig af blodmangel, og Kräuterblut skulle hjælpe på netop det og dets sidevirkninger som svimmelhed og udmattethed. Jeg har taget det on/off lige siden og er netop startet igen. Jeg er allerede helt vild med det igen, og kan tydeligt mærke forskel på mit energiniveau, når jeg tager det. Drikken indeholder en masse urter, som styrker immunforsvaret, så udover at modvirke udmattelse og svimmelhed kan den også være forebyggende mod snue og influenza. Smagen er en blanding af ribena og rødvin, synes jeg – en smag jeg hadede som barn, men elsker nu!

Sol solhat (eller echinacea) er helt genialt til at hæmme forkølelses- og influenzasymptomer. Jeg tager det i dråbeform i et glas vand (det smager en smule sprittet, da ekstrakten kommer opløst i alkohol, men det er ikke slemt), når jeg har en smule ondt i halsen, føler mig snottet eller blot har fornemmelsen af, at have “noget på vej”. I de fleste tilfælde tager dråberne symptomerne efter et par timer, og dagen efter er jeg frisk igen. De aktive stoffer i dråberne kan hæve vores kropstemperatur en smule, så man kan få det lidt feberagtigt efter at have taget dem, men det går hurtigt over. Alt i alt er dråberne geniale at have stående i køleskabet til at tage en influenza, forkølelse eller snue i opløbet.

Noget andet, jeg altid har på lager, er Urtepensil, som på mange måder virker ligesom antibiotika – bare uden alle de dårlige sidevirkninger. De er gode mod alt fra halsbetændelse, forkølelse, bihulebetændelse samt blærebetændelse og skulle også kunne hjælpe på hudproblemer og fordøjelsesbesvær. Det er lidt af et vidundermiddel, som jeg har sværget til i et års tid nu – både til at bekæmpe sygdomstegn men også til at forebygge i perioder, hvor folk omkring mig er syge. 
Tipsne er hermed givet videre, så I forhåbentlig også kan gå sygdomsfri igennem vinteren. Og så vil jeg gerne høre – hvad er jeres bedste tip mod forkølelse og snue?

Produkter nævnt:

Kräuterblut
Rod solhat / echinacea
Urtepensil – stor bøtte her og lille bøtte her

Share this

Pin

By Mia

Næring og nærvær.

8 Comments

 1. Ditte

  Skønt med sådan et indlæg, jeg har været syg flere gange om måneden det sidste lange stykke tid – jeg når lige at være rask i et par dage, før jeg igen bliver syg.

  Skal Kräuterblut tages hver dag eller kun en gang imellem som en kur? 🙂

  • Mia

   Godt at høre, at det kan bruges! Man bestemmer selv, hvordan man drikker Kräuterblut – om det skal være forbyggende, som en pick me up et par gange om ugen eller som kur hver dag, når man er syg. Lige nu drikker jeg et shot langt de fleste dage, da jeg har været ret træt og følt mig lidt svimmel, men det skifter lidt 🙂

 2. Sidste år og i år har jeg lavet denne drik: http://baermonster.dk/hyldebaersaft-mod-vinteren-du-kan-lige-naa-det/
  Sidste år var jeg god, og drak et shotsglas hver morgen. I år har jeg været knap så god, og til gengæld forkølet – det var jeg slet ikke sidste år.
  Hvis jeg bliver ramt af forkølelse eller lignende, får jeg først og fremmest et endnu tættere forhold til min næseskyller, da jeg tidligere har bøvlet meget med bihulebetændelser. Udover det sørger jeg for at spise ordentligt, udenlade mælkeprodukter, da de slimer til og drikker masser af te med frisk ingefær, citron, peber og honning.
  Hvis jeg virkelig gerne vil blive rask, kan jeg også finde på et spise et fed hvidløg. Men det kan godt være lidt hårdt for maven, hvis man ikke er vant til det.

  • Mia

   Uhhh, må ind og lure og huske på den til næste hyldebærsæson!
   næseskylleren er så genial – jeg skyller næsten hver dag i øjeblikket, og det har skånet mig for en del af den allergi, jeg gerne får i december pga. stearinlys og gran indendørs 🙂
   Det med hvidløget har jeg godt hørt om! Jeg foretrækker at lave dahl med 6-7 fed hvidløg i (synd for dem, der skal være sammen med mig dagen efter :P), og det plejer også at gøre jobbet 😀 Tror ikke jeg er helt hardcore nok til at spise det råt 😛

 3. Sidsel

  Jeg tager også Urtepensil, og har også fået kæresten med på det – og det er faktisk efter at have set det herinde hos dig (tror det var da I housesittede i København?
  Derudover tager jeg Longovital hver dag, i den udgave med ginseng da den også skulle være god for energiniveauet (og mod forkølelsesår, men det er en anden historie) – men det gør INTET for min energi, desværre. Jeg har de sidste par måneder været sååå træt – og ja, ubehageligt svimmel – så det er nærmest spot on på hvad du beskriver. Jeg ved også at jeg har ekstremt lave jerndepoter, så det lyder helt klart som om jeg må få købt den Kräuterblut. Og den lade rjo heldigvis til at smage helt ok – jeg er nemlig normalt ikke så god til at drikke mine “vitaminer”, da jeg er lidt sart med smage/konsistenser. Tak for tippet! 🙂

  • Mia

   Ja, Urte pensil fik mig igennem en uges housesitting inkl. meget energisk golden retriever hvalp 😛
   eeeelsker alt med ginsing! Øv alt det fra Longovital ikke virker. Pukka laver et kosttilskud, der hedder Vitalise med ginsing, som jeg synes er mega godt. Og giv klart Kräuterblut et skud – ISÆR hvis du også har noget med jernet!

 4. Am

  Tak for de gode råd 🙂 Hvordan har du det med at ‘blande’ produkterne? Jeg synes både Pukka Vitalise og Kräuterblut lyder interessant – men kan ikke finde ud af, om det er smart at starte dem op på samme tid …
  Og gade vide, hvordan man fx finder ud af, om det kan påvirke fx medicin (jeg tager medicin for lavt stofskifte).

  • Mia

   Hej AM,
   Jeg har ikke selv oplevet noget ved at blande dem, men hvis du er i tvivl og tager medicin, ville jeg google samtlige ingredienser og læse op på dem samt spørge min læge 🙂

Leave a Comment