Nemme moccatrøfler - perfekte til eftermiddagskaffen - GARDUM

Nemme moccatrøfler – perfekte til eftermiddagskaffen

moccatrøfler

Sponsoreret af Moccamaster

Puha, jeg føler mig godt nok ramt af mørket og kulden i øjeblikket. I ved på den der måde, hvor man vitterligt mest af alt har lyst til at gå i hi, sippe varme drikke, se Netflix og først komme ud igen, når der stadig er lyst kl. 18, og man kan have bare ankler til sine sneaks uden at fryse ihjel. Men verden stopper jo (desværre) ikke pga. lidt vintertræthed, selvom det ville være rimelig rart her i januar, synes I ikke?

I starten af december begyndte jeg at blive rigtig glad for kaffe igen efter en periode, hvor jeg primært har fået mit koffeinfix fra hjemmelavet matchalatte. Men latterne tager lidt tid at bikse sammen, så kaffeforelskelsen startede som et forsøg på hurtigt at kunne holde energien oppe om eftermiddagen og er nu nået til at være en vaskeægte kærlighedsaffære. Som I måske kan huske, har jeg tidligere været lidt af en kaffenørd og den seneste måned har jeg fundet både mit kaffegear og min kaffepassion frem igen.moccatrøflerSelvom mine hjemmelavede matchalatter stadig er skønne, har kaffen indtaget førstepladsen herhjemme igen. Der er noget over det simple i en helt sort kop perfekt brygget kaffe – for perfekt skal den være, hvis I spørger mig. Ikke noget med grynet stempelkandekaffe eller bittert institutions-kaffe. Når det skal være, drikker jeg nemlig kun én enkelt kop kaffe om dagen (ellers kan jeg nemlig ikke sove før kl. to om natten), og så synes jeg også, den skal være i orden.

Derfor skal bønnerne være gode – gerne friskkværnede. Og så skal kaffen gerne nydes i ro og mag enten foran klaveret eller i sofaen. Og vigtigst af alt, skal der gerne være lidt sødt ved siden af. Det kan være en smule mørk chokolade, et æble skåret ud og drysset med lidt kanel eller min favorit, når det skal være ekstra lækkert: mine hjemmelavede moccatrøfler.

Moccatrøflerne er så simple at lave, og de er fyldt med smag. De gør noget så simpelt som en kaffepause til en luksuriøs smagsoplevelse, og så giver de også et ekstra skud energi udover kaffen. Jeg tænkte derfor, at jeg ville dele min helt simple opskrift med jer, så I også kan få glæde af den.

moccatrøfler


Dekadente mocca-trøfler


Til 20-25 små trøfler:
175 g. dadler (udstenede)
2 spsk. kakao
1/2 dl. stærk kaffe
Et nip salt
1-2 dl. havregryn (afhængig af hvor tørre dadlerne er)
1/2 dl. kokosmel + ekstra til at rulle dem i

Blend dadler, kakao, kaffe og salt til en ensartet masse. Bland herefter massen i en skål med havregryn og kokosmel. Tilsæt eventuelt ekstra kaffe, hvis massen bliver for tør. Lad massen hvile i 30 min. på køl og rul den derefter til små mundrette trøfler. Rul dem tilsidst i ekstra kokosmel. 

Trøflerne holder sig en uge på køl. 

Tips:
– Brug grovvalsede havregryn for trøfler med mere bid i og finvalsede for mere cremede trøfler. 
– Tilsæt chiafrø for ekstra mættende trøfler 

moccatrøflerOg når nu vil taler om kaffe, så er Moccamaster og min favoritkaffebar i Aarhus La Cabra (som i øvrigt står bag mine yndlingsbønner) gået sammen om at lave en række film, der undersøger hvad god kaffe er. De er virkelig fine, og jeg glæder mig selv til at blive endnu klogere på emnet! I kan se anden video i serien herunder.

Og så vil jeg gerne høre – hvad er jeres favorit kaffebønner? Jeg tænker at strikke et lille indlæg sammen med mine favoritter i tre forskellige prisklasser, men jeg vil gerne teste lidt flere brands af først – så meld endelig ind med jeres favoritter!

 

Share this

Pin

By Mia

Næring og nærvær.

4 Comments

 1. Thea

  Hey Mia,
  De ser super lækre ud! Jeg tænker at prøve dem een af dagene! Mærkeligt spørgsmål, men jeg studsede over ordet dekadent som du her bruger i en positiv vending (går jeg stærkt ud fra). Jeg har altid troet det lå som et negativt ord, betydende noget alá forfald? Tænkte at jeg hellere lige ville spørge dig, så jeg kan blive klogere haha
  Mvh

 2. Mhh de trøfler skal jeg vist lave i weekenden, og nyde med kaffen. Herhjemme drikker vi økologisk instant kaffe, det skifter hvilket mærke, men for mit vedkommende altid med rismælk i. Så er kaffen perfekt.

  Mvh. Michelle-Marie

  • Mia

   Håber du vil elske dem 😀
   jeg plejede også altid at have instant herhjemme, indtil jeg mødte thomas, som var lidt skeptisk – så i min nyforelskelse kastede jeg mig ud i at lære om alle mulige fancy brygningsmetoder, og når først man har lært det, er det svært at vænne sig til instant igen. Selvom det er smart, især madlavning og opskrifter! 😀

Leave a Comment