Nye garderobe-favoritter fra bæredygtige Schulz By Crowd - GARDUM

Nye garderobe-favoritter fra bæredygtige Schulz By Crowd

schulz by crowd

Sponsoreret af Schulz By Crowd

Her i starten af året har jeg været igang med at give min garderobe en lille opdatering. Jeg trængte til lidt nyt efter et 2017, som bød på minimalt med garderobetilføjelser, og så havde jeg et par ting, som simpelthen var så slidte efter mange års brug, at de skulle skiftes ud.

Nogle af udskiftningerne og opdateringerne i min garderobe kommer fra det forholdsvis nye, danske mærke Schulz By Crowd. Jeg havde allerede lidt i garderoben fra dem (en mønstret silkeskjorte og verdens lækreste vamsede strik), og har været vildt glad for begge dele, så da Schulz By Crowd kontaktede mig og spurgte, om jeg ville teste lidt fra deres nye kollektion, blev det et kæmpestort ja tak. Både fordi de laver smukt tøj, men også fordi deres koncept med fokus på bæredygtighed og på at hjælpe nye danske designere rammer plet for mig.

schulz by crowdSchulz By Crowd er anderledes end andre danske brands, idet der ikke sidder en fast in house designer. Marie Schulz, som er stifteren af brandet, udstikker derimod hver sæson lidt guidelines for den kommende kollektion, og så får nye designere frit slag til at komme med deres ideer indenfor rammen, hvorefter Marie udvælger de designs, som kommer med i kollektionen. Designerne bliver både lønnet pr. design og får royalties, hvilket står i skarp kontrast til de utallige ulønnede praktikker, som mange nye designere desværre ender i.

Som I måske kan huske, arbejdede jeg i en periode på en webshop, som netop havde til formål at hjælpe nyuddannede og mindre danske designere – og det job gjorde det tydeligt for mig, hvor mega svært (og dyrt!) det er at slå igennem som designer. Derfor synes jeg, Schulz By Crowds model er fed – den er hamrende demokratisk, fair og så den giver nye designere en reel chance for at se deres design i butikkerne med eget navn på i stedet for at arbejde gratis under andre brands.

Bæredygtighed spiller også en central rolle i Schulz By Crowds koncept – og det spiller ind på flere planer. Schulz By Crowd arbejder bl.a. sammen med Sourcing House, som sikrer ordentlige vilkår for leverendørerne, og mht. materialerne har de også en sund men pragmatisk tilgang til bæredygtighed; én ting er naturligvis at source bæredygtige materialer, men samtidig skal designet også være bæredygtigt. Sagt på en anden måde: bæredygtighed handler om mere end blot materiale, men også om hvor længe en style hænger og bliver brugt i ens garderobe.

schulz by crowdJeg er klart af den overbevisning, at der skal mere fokus på bæredygtige tekstiler i modeindustrien, men samtidig mener jeg også, at en bæredygtig garderobe til en hvis grad kan bestå af konventionelle materialer – såfremt tøjet holder i mange år, fordi både kvalitet og design er i top. Jeg har selv en garderobe, der hovedsageligt består af high street mærker (som jo hovedsageligt ikke er kendt for at være bæredygtige), men til gengæld har jeg haft det meste af mit tøj i mange år. Jeg passer på det og shopper tøj, som jeg ved, at jeg vil elske i lang tid fremover. Det er også bæredygtighed i min bog.

Og det er netop også tanken bag Schulz By Crowd. De har pt. en basiskollektion i økologisk bomuld, men laver også tøj i højkvalitetssilke og en smule viskose og polyester i ordentlig kvalitet. Stylesne er lavet til at holde i mange år og materialerne gennemgår tests for at sikre, at de kan holde i vask. Planen er dog at lave alt tøjet i bæredygtige kvaliteter i 2020, og det er en målsætning, jeg har respekt for.

Bum, det blev lidt langt, men som I nok kan høre, er jeg virkelig fan af Schulz By Crowds koncept. Jeg vil dog også bruge anledningen til at vise mine nye garderobetilføjelser frem. Jeg er nemlig virkelig glad for dem! (og så har jeg fået fixet en 20 % rabatkode til jer – find den nederst i indlægget!)

Kjolen herover er helt klart favoritten, og det siger ret meget – for jeg er slet ikke en kjolepige (jeg har to kjoler i mit skab. En, jeg ikke har haft på i over et år, og min gallakjole fra gymnasiet). Jeg føler mig nemlig hurtig for fin og feminin i kjoler, men denne i 100 % silke er en anden sag. Den minder om en skjorte på overdelen, skærer perfekt ind i taljen (med elastik, så der er plads til at kunne spise masser af mad – vigtigt!), og falder blødt ned over benene, hvor den skærer netop under knæet på mig. Så klædelig en længde altså. Den har desuden et cut-out på øverste del af ryggen også!

Jeg glæder mig allerede til at skulle have den på til to gange barnedåb og en enkelt konfirmation, og så tror jeg også, den bliver lækker til sommer med et par casual sandaler – og eventuelt en strik over på kolde aftener. Alt i alt er den kjolen, min garderobe har manglet i mange år, og jeg glæder mig så meget til at bruge den.

schulz by crowdDer er også rykket den perfekte silke t-shirt og et par brede bukser hjem til mig. To helt simple pieces, som har været en fast del af min garderobe i mange år, men som trængte til en udskiftning. Silke t-shirts er især en af mine svagheder, og denne er i min optik helt perfekt pga. den høje hals og ærmernes længde.

schulz by crowdEn sort blazer er også en af de der ting, jeg synes enhver garderobe bør indeholde. Gerne en med lidt længde på og med lidt brede skuldre for at give den kant. Denne er ekstra sej, fordi den har bindebånd (som også kan tages af), hvilket giver den et par ekstra stylingmuligheder sammenlignet med den klassiske blazer. Jeg glæder mig allerede til foråret og sommeren, hvor jeg helt sikkert kommer til at bruge den som en tynd jakke også.

schulz by crowdAlting skal naturligvis ikke være sort (selvom jeg er glad for en forholdsvis mørk garderobe), og derfor kan jeg godt lide at tilføje lidt overdele i farver og print. Silkeskjorten her er i den smukkeste himmelblå farve (det er en af mine yndlingsfarver lige nu!) med fugleprint, og jeg kan allerede nu se den for mig med både lidt finere bukser, som dem på billedet, men også tilsat et par mom jeans og loafers. Schulz By Crowd har både en masse styles i sort, men også nogle fede accent pieces, ligesom skjorten her, i print og farve, som kan give et afbræk i de monokrome outfits.


Jeg glæder mig så meget til at bruge alt tøjet de næste mange år – for det er nemlig dét, så klassisk tøj som dette kan; genbruges sæson efter sæson.

Tøjet er som sagt fra Schulz By Crowd, og det forhandles på deres egen hjemmeside og butikker som bl.a. River and Raven, Res Res, Butik Ringstedgade og Louisiana i København.

MEN jeg synes, I skal handle online, hvis det er! For med koden miagardum får i nemlig 20 % på det hele, og det er altså en rimelig sprød rabat, hvis jeg selv skal sige det. Koden gælder t.o.m 30. marts 2018. 

Get the look

Silkekjole
Silke t-shirt
Brede bukser
Blazer
Silkeskjorte

Share this

Pin

By Mia

Næring og nærvær.

8 Comments

 1. Så fine ting! Elsker snittet på t-shirten og bukserne.

 2. P.S. Hvordan er silke t-shirten i størrelsen? Og ved du, om den kan vaskes på håndvaskeprogrammet i vaskemaskinen?

  • Mia

   Den er meget normal! Lidt oversize i fittet, men normal i størrelserne. Jeg har den i 36, og den passer perfekt 🙂
   Kiggede lige på vaskemærket, og der står faktisk, at den kun må renses. Jeg kommer til at vaske min på håndvaskprogrammet, og det har jeg gjort med alt mit andet silke uden problemer før, så jeg satser på, at det går. Jeg har altid synes at “må kun renses” var det mest fjollede, man kunne skrive i en vaskeanvisning – det er lidt som at skrive “må ikke bruges” 😛 Men det er self på eget ansvar, når man ikke følger vaskeanvisningen.

 3. Haha. Det er præcis sådan, jeg har det med med label 😀

 4. Rikke

  Søde Mia, jeg har drømt om de bukser om natten to gange nu, siden du viste dem på instagram. De er jo SÅ flotte! Så nu tænker jeg, at jeg nok hellere må købe dem 🙂

  Hvilken størrelse har du dem i?

 5. METTEGK

  Du er SMUK i den kjole😍😍
  Knus fra foretrækker-kjole-svigerinden😋😋

Leave a Comment