På min læseliste - GARDUM

På min læseliste

Glædelig søndag! Nyder I weekenden? Det gør jeg! Rigtig meget endda. I går stod på skønt samvær med Emma, og i dag skal bruges på yin-yoga, en lang gåtur og læsning i sofaen. Lige som en søndag skal være!

Jeg er kommet ind i en rigtig god læse-rytme, og det føles skønt! Som barn og ung læste jeg altid meget (jeg gik endda i en bogklub, der hed Potter&Co, haha!), men da jeg fik fuldtidsjob i mine sabbatår og efterfølgende startede på universitetet forsvandt lysten til frilæsning fuldstændig.

Nu er jeg dog kommet tilbage på sporet og har efterhånden både fået læst en god bunke bøger og har fået lavet en liste over en endnu større bunke bøger, som jeg gerne vil læse indenfor den nærmeste tid.

Mastering Your Inner Mean Girl – Melissa Ambrossini 
Jeg er vild med Melissas podcast! Jeg faldt over hende for en måneds tid siden og lyttede til samtlige af hendes podcastepisoder på et par uger. I podcastet interviewer hun “thought leaders” med spændende perspektiver på sundhed, parforhold og selvudvikling, og samtalerne er altid enormt interessante og velstrukturerede. Melissas bog handler om at håndtere sin indre kritiker, og jeg glæder mig allerede helt vildt til at læse den, når jeg får den med posten om et par dage.

Coaching – Sofia Manning
Sofia er kvinden bag den coachuddannelse, som jeg overvejer at tage til efteråret. Bogen her er en introduktion til hendes coachingmodel og er påkrævet læsning inden man kan tage coachuddannelsen.

Langssom Livsstil – Karen Pallisgaard
Slow living er efterhånden lidt af et buzzword, og jeg vil rigtig gerne lære mere om den slags. Karen Pallisgaards bog om emnet skulle være specielt god, fordi den tager udgangspunkt i videnskaben og fremsætter 10 principper man kan leve ud fra.

Sluk – Imran Rashid
Med et arbejde, som er baseret på min online tilstedeværelse, er det enormt relevant for mig at lære mere om at blive bedre til at logge af; og ikke mindst, hvilke konsekvenser, det har for helbreddet, når man ikke er god nok til det. Derfor er bogen Sluk af Imran Rashid et klart mustread for mig!

Som I kan se, består listen ikke af et eneste fiktionsværk. Så hvis I har en god roman (eller en anden bog) at anbefale, må I endelig gøre det! Bare ikke krimier og alt for klassiske nordiske socialrealistiske romaner – den slags dræber mig langsomt, haha!

Share this

Pin

By Mia

Næring og nærvær.

17 Comments

 1. Maja

  Spændende anbefalinger! Jeg har også selv lige for nylig genopdaget glæden ved at læse, så det er skønt med lidt flere bøger til listen. 😉 Hvis du trænger til lidt afveksling fra den genre, du anbefaler, så må du endelig kaste dig over Khaled Hosseini. Han har skrevet tre helt fantastiske bøger, og de er, hånden på hjertet, de bedste jeg har læst. Særligt den nyeste, han har udgivet, er virkelig god! Hav en dejlig søndag. Knus

  • Mia

   Har læst lidt af hans tidligere – han skriver så fint ja! Har ikke læst den nyeste, så må straks stille mig i kø til den på biblo!

 2. Marie

  Har lige læst “Velsignelser” af Caroline Albertine Minor – den er så fin!

 3. Det lyder virkelig som en spændende læseliste! Jeg får især lyst til at læse “Sluk”, da jeg selv er lidt for god til at scrolle Instagram og Facebook i tide og utide. Personligt læser jeg mest fiktion, og er lige pt. igang med “1Q84 “af den japanske forfatter Haruki Murakami. Jeg kan enormt godt lide hans enkle og poetiske måde at skrive på, og han har nogle virkelig fine karakterer 🙂 Ellers kan jeg anbefale “Eating Animals” af Jonathan Safran Foer, som jeg også er i gang med. Den er vigtig og virkelig godt underbygget af facts.
  Til slut er “The Hare With Amber Eyes” af Edmund de Waal også et virkelig godt værk. Den er lidt langsom og meget omhyggelig, og handler om hans egen jødiske slægts historie igennem de sidste par århundreder. Waal er normalt keramiker, og fortællingen tager derfor afsæt i deres materielle ting og steder såsom små figurerer, deres gamle hjem i Paris, malerier og meget andet. En virkelig velfortalt og sand historie, som behandler de ting og deres historier rigtig godt.

  • Mia

   Tak for alle anbefalingerne – Murakami har længe stået på listen, men jeg har ikke fået taget mig sammen til at låne noget af hans. The Hare With Amber Eyes lyder også helt fantastisk! Den ryger øverst på fiktions-listen 😀

 4. Natasja

  Hej Mia. Jeg læste også utrolig meget som barn, men har senere hen haft svært ved at holde det ved lige. Bliver helt inspireret til at starte igen, tror jeg vil læse lige om lidt!
  Når du får læst Sluk må du meget gerne fortælle hvad du tænker – synes bogen lyder spændende og meget relevant. Go’ søndag herfra 🙂

 5. Jeg læste også utallige romaner og fagbøger som barn og ung, men kom lidt ud af det, da jeg studerede. Der har dog altid sneget sig tusindvis af artikler og fagbøger ind. I mine ferier har jeg dog altid læst mange bøger, og til hverdag er jeg også kommet efter det med romanerne igen.
  Måske har jeg skrevet det før, men jeg kan varmt anbefale Anne-Cathrine Riebnitzskys første bøger “Den stjålne vej” og “Forbande yngel”. Hun skriver fantastisk og er en fabelagtig historiefortæller.
  Ditto Murakami – indtil videre har jeg dog kun læst “Trækopfuglens krønike”, men “IQ84” står også på min liste.
  Lige nu er jeg i gang med Kristian Leth og Eske Willerslevs “Historien om det hele”, der dog ikke er en roman, men nærmere essays om magi og videnskab. Jeg kan varmt anbefale bogen, og tror, at du også vil finde den meget spændende. 🙂

  Hvis du ikke har læst Herbjörg Wassmos “Dinas bog”, vil jeg også anbefale den. 🙂

  Jeg har også endelig fået læst “Transfervindue” af Maria Gerhardt, som er smuk og trist og i øvrigt meget hurtigt læst. Og har lige købt Naja Marie Aidts “Carls bog”, som jeg glæder mig til at læse.

  Og kan egentlig fortsætte listen, haha. 🙂

  • Mia

   Jeg har lige fået en mail om at jeg (endelig!) kan hente Historien om det hele på biblo – reserverede den sidst du anbefalede den (for et par måneder siden) og jeg GLÆDER mig til at læse den 😀 tak for alle de andre anbefalinger også! Jeg har læst Dinas bog og Maria Gerhardts ditto. Smukke bøger alle sammen!

 6. Anna

  God søndag til dig!
  Det sidste lange stykke tid har jeg fundet mig selv i en underlig tilstand hvor jeg sagtens har kunnet finde bøger jeg finder interessant, men jeg kan simpelthen ikke komme igang med at læse. Så i stedet har jeg lyttet til en del podcasts. Tidligere dag faldt jeg over Elizabeth Gilberts podcast “Magic lessons with Elizabeth Gilbert” – måske kender du det? Her ringer Elizabeth en “aspiring artist” op, og giver råd til hvordan de bedst kommmer videre i deres kreative proces. Ret spændende.
  Jeg er ret glad for ” The Mind Palace”, “Swords and Scales” og “The Minimalists Podcast” (Og dit eget samt Emma Martinys podcast)

  Selv har jeg for nylig købt bogen “Odysséen om mennesket” af Peter K. A. Jensen der er klinisk genetiker vidstnok ved Århus universitet. Første del af bogen handler om mennesket tanker og forestillinger om egen oprindelse gennem tiden fra et filosofisk/religiøst synspunkt, mens anden halvdel handler den videnskabeligeudvikling.
  Ellers har jeg været glad for at læse Jean M. Auels bøger om hulebjørnens klan.
  Desuden vil jeg virkelig anbefale “taking charge of your fertility” af Toni Weschler. Til trods for at den er amerikansk, synes jeg ikke at den har det selvpromoverende/gentagende/sælgende udtryk mange amerikanske populærvidenskabelige bøger ofte har, hvilket virkelig er et plus i min bog.

  Som sidste bemærkning har jeg selv lige skrevet Jane Austens “Fornuft og følelse” samt Anne Franks dagbog på min egen læseliste.

  God læselyst!

  • Mia

   Kender godt Gilberts podcast, men det er et stykke tid siden, jeg sidst har lyttet til det, så jeg vil give det et lyt en af de kommende dage! Og tak for anbefalingen af The Mind Palace! Dem kendte jeg ikke, men jeg lyttede til et af afsnittene på min løbetur i dag, og det virker rigtig godt! Altid skønt at finde nye podcasts 😀
   Jeg har Taking Charge of Your Fertility på læselisten allerede! 🙂 jeg læste om den for et par år siden, men jeg må ærlig talt sige, at jeg er lidt “bange” for at læse den. Jeg har overvejet at dropppe pillerne til fordel for ladycomp i halvandet år, men jeg er stadig der, hvor jeg ikke helt “tør” 😛 Kan mærke jeg lige skal være “klar” indeni, inden jeg læser bogen, for den kommer nok til at ændre en del for mig.
   Og jeg har både læst Fornuft og Følelese og Anne Franks Dagbog – begge er meget smukke 🙂

 7. Nan

  Melissa Ambrosini er SÅ inspirerende. Jeg “opdagede” hende for et halvt år siden og har lyttet til alt, jeg kan opstøve. Hun har nemlig også en youtube-kanal, ligesom der ligger optagelser fra hendes “Godess Group” på youtube, en blog og lidt visualiseret inspiration på Pintrest, jeg kan anbefale 🙂

 8. Sarah

  Hr. Palomar af Italo Calvino!

 9. Matilde

  Jeg tror også jeg anbefalede den sidst du efterspurgte anbefalinger, men Tom Kristensens “Hærværk” er virkelig et hovedværk i dansk litteraturhistorie. Jakob Ejersbo er stærkt inspireret af ham. Mener at du har nævnt at du kan lide Ejersbo? Nu er jeg selvfølgelig også, som danskstuderende, stærkt præget af min akademiske baggrund, men den ER virkelig fantastisk. Og endda forholdsvis hurtigt læst i forhold til tykkelsen på den 🙂

Leave a Comment