Popcorn-barer med chokolade, peanutbutter og knas - GARDUM

Popcorn-barer med chokolade, peanutbutter og knas

En af mine yndlings tidsfordriv er at eksperimentere i køkkenet. Efter arbejdsprocessen med Plantemad, var jeg dog helt lav på inspirationskontoen, og som resultat stoppede køkkeneksperimenterne for en stund. Heldigvis er både inspirationen og lysten til at eksperimentere kommet tilbage – og det er der den sidste stykke tid kommet nogle virkelig gode resultater ud af.

Et af dem er disse popcorn-barer. Forleden smækkede jeg dem spontant sammen, da vi manglede snacks til filmaften herhjemme – og jeg vidste med det samme, at jeg skulle dele dem med jer herinde.

Ideen var, at de skulle være en lidt mere syndig udgave af en klassisk muslibar, uden at de blev for tunge eller søde – de skulle nemlig også gerne kunne nydes på farten eller som en eftermiddagssnack uden dårlig samvittighed. Og resultatet blev helt perfekt!

Popcornbarerne her er;
Perfekt søde,
Super chokoladeagtige,
Fiberrige,
Knasende,
Chewy takket være peanutbutteren og abrikoserne,
Og meget fyldige og mættende grundet de gode ingredienser!

Alt i alt har vi altså her at gøre med en ret så perfekt sød snack, hvis I spørger mig. Lad os hoppe til opskriften!


Popcorn-barer med chokolade, peanutbutter og knas


1 dl. majskerner
1 spsk. kokosolie
15 dadler (udstenede)
1/2 dl. peanutbutter
1/2-1 dl. vand
200 g. mørk chokolade (jeg bruger 80 %)
1 dl. grofthakkede mandler
1 dl. grofthakkede tørrede abrikoser
1 tsk. groft salt
1/2 dl. kokosflager

Varm kokosolien i en stor gryde og tilsæt et par majskerner. Når de er poppet tilsættes resten af kernerne, og der skrues ned til middel varme. Ryst løbende gryden og tag den af varmen, når der begynder at være 10-15 sekunder mellem poppene. Lad popcornene køle af, og fjern eventuelt upoppede kerner (de gør avs at bide ned i, så vær grundig!).

I en foodprocessor blendes udstenede dadler, peanutbutter og vand. Tilsæt vandet løbende, til du opnår en karamelagtig konsistens. Smelt chokoladen over et vandbad og vend den tilsidst med karamellen.

Vend popcorn, mandler og aprikoser med chokoladekaramellem og tilsæt tilsidst flagesalt. Brug eventuelt hænderne for at blande det hele grundigt sammen. 

Fordel massen i et fad beklædt med bagepapir. Sørg for at trykke massen godt sammen og drys til sidst med kokosflager. Stil fadet i køleskabet i mindst tre timer, inden massen skæres i mindre barer. 

Popcornbarerne holder 3-4 dage i en lufttætbeholder i køleskabet – de er dog klart bedst de første par dage, imens popcornene endnu er sprøde og luftige. 

Hvis I prøver opskriften, må I som altid vildt gerne dele et billede på Instagram. Hos blot at tagge mig (@miagardum) på billedet (gerne på selve billedet – så kan andre nemlig også se det under min profil!), så jeg ser det!

Share this

Pin

By Mia

Næring og nærvær.

8 Comments

 1. Marie

  Hej Mia,
  Jeg får ikke længere dine indlæg i min Bloglovin app. Fandt lige ud af at jeg har misset de sidste fem indlæg pga det. Ved ikke om du er klar over det allerede ? 🙂

  • Mia

   Hej Marie! Tak fordi du gør opmærksom på det! Der har nemlig været noget bøvl med Bloglovin grundet, at vi har rodet lidt rundt med kodningen herinde – men vi fik styr på det her til morgen 🙂 så du burde ikke gå glip af noget igen 😀

 2. Rebecca

  Mmmmhhh, de ser godt nok lækre ud!

 3. Nicoline

  Hold nu op, hvor ser de gode ud!! De skal helt klart afprøves! Blev allerede fristet på din instagram, men ingredienslisten gør dem jo bare endnu mere uimodståelige 😉

 4. Emilie

  Wauw Mia!
  Jeg har netop testet din opskrift af og lavet disse barer i dag, og jeg er fuldstændig tosset med dem!!
  De kommer udentvivl til at blive en genganger i mit køkken! 😀

Leave a Comment