Puylinser med masser af smag - perfekt til salat, wraps og madpakken - GARDUM

Puylinser med masser af smag – perfekt til salat, wraps og madpakken

Puy-linser er en af de der ingredienser, som kan være lidt svære at gå til. Sådan havde jeg det ihvertfald, da jeg begyndte at inkorporere flere plantebaserede proteinkilder til min kost! I sig selv smager de ikke af så forfærdeligt meget, og hvis de tilberedes forkert, kan de enten virke melede eller lidt grødagtige. Derfor gik der ret lang tid, før de fik en fast plads i mit køkken.

puylinse opskrift

I dag har er de dog en af den der slags tørvarer, som jeg altid har stående – og ikke på “jeg-købte-det-en-gang-til-en-opskrift-og-har-aldrig-brugt-det-siden”-måden (haha, kender I den slags råvarer i køkkenskabet? 😀 ) men mere på “jeg-bruger-en-pose-op-på-ti-dage”-måden. Jeg har nemlig fundet en virkelig dejlig måde at tilberede dem på, som gør dem til en fast del af mine måltider flere gange om ugen.

puylinse opskrift

Det her er altså ikke en “komplet” opskrift i sig selv, forstået på den måde, at den gerne skal suppleres af noget ekstra på tallerkenen. Det er en grundopskrift til min favoritmåde at tilberede linserne på, hvorefter jeg bruger dem i måltidssalater, i wraps, i pita eller som en fyldig tilbehørs-salat. Opskriften er både lækker varm og kold, og den er perfekt at lave søndag aften i en stor portion, så man har til resten af ugen og eventuelt til madpakken. Hurra for let hverdagsmad!

puylinser salat

Opskriften er inspireret af en Jamie Oliver opskrift, som jeg faldt over for efterhånden mange år siden. Jeg har siden ændret i den, men jeg vil alligevel smide lidt credit efter Jamie, som har det med at fremtrylle nogle ret lækre vegetariske opskrifter. Normalt browser jeg ikke så meget andres opskrifter, da jeg hellere vil teste nyt til at dele herinde, men hans YouTube-kanal er altså genial. Bare et tip, hvis I er på jagt efter inspiration til hverdagsmaden derhjemme!

linse tilbehør

I skal desuden endelig betragte det her som en grundopskrift – tomaterne, hvidløget og linserne skal I gerne have med, men ellers kan I supplere med ekstra grøntsager i ovnen. Jeg lavede den fornylig med blomkål, og det var virkelig godt. Så det er også en perfekt måde at få tømt ud i grøntsagsskuffen, hvis I har rester liggende – og I skal endelig også føle jer frie til at eksperimentere med valg af krydderurter, hvis I har andet stående derhjemme.

Nå – det var nok intro. Hermed opskriften.

linsesalat

Grundopskrift på smagfunde Puylinser

Til én stor portion
4 dl. puylinser
1 bakke cherrytomater
1 squash
3 fed hvidløg (stadig i skallen)
Olivenolie
Salt 
Friskkværnet peber
En håndfuld frisk fintsnittet basilikum

Kog linserne efter anvisningen på posen. 

Tænd ovnen på 200 grader normal ovn. Snit squashen i tynde skiver (ca. 2-3 mm.) og vend dem med cherrytomaterne samt et skvat olivenolie og et nip salt. Fordel dem på en bageplade og tilføj 3 fed hvidløg. Bag i 25-30 minutter, til hvidløgene er blevet møre. 

Fjern skallen fra hvidløgene og mas dem med en gaffel til en creme. Hæld derefter linserne over på bagepladen og vend det hele grundigt med basilikum og en smule friskkværnet peber. 

Server som fyldig tilbehør til en større ret, med blandet salat, syltet rødløg og feta som en måltidssalat eller i wraps og pita med en smule grønt. 

Holder sig fem dage på køl. 


Hvis I laver opskriften, må I endelig dele et billede med mig på Instagram! Bare husk at tagge @miagardum, så jeg kan finde jeres billeder!

 

 

Share this

Pin

By Mia

Næring og nærvær.

2 Comments

  1. Celine

    Er Puy-Linser det samme som Beluga-linser? hvis ikke, tror du så, sidstnævnte vil kunne bruges i stedet?

    • Mia

      Ikke helt – belugalinser er mindre, mørkere i farven og mere faste, når de koges. Men du sagtens kan bytte ud! Ingen grund til at købe nyt, hvis du har beluga i skabet i forvejen 😀

Leave a Comment