En slutning og en ny begyndelse (så hvad med bloggen?) - GARDUM

En slutning og en ny begyndelse (så hvad med bloggen?)

Hej alle!

Jeg håber, I har det godt? Det har jeg – faktisk mere end godt!

Der har været lidt stille herinde på domænet de sidste par uger. Vel egentlig måneder, faktisk. Men ude i den virkelige verden har det stået lidt anderledes til. Jeg den seneste måneder haft en virkelig dejlig tid med fokus på mig selv, mine venner, veninder og familie. Og så har jeg gået til jobsamtaler hos en rigtig sej Aarhus-virksomhed!

Sidste uge startede jeg nemlig som Marketing Responsible hos Moves by Minimum her i Aarhus. Bag titlen gemmer der sig en nyoprettet stilling, hvor jeg skal starte en marketingafdeling op for Minimums “lillesøsterbrand” Moves. Jeg kommer til at sidde og lave PR og kommunikation for Moves på forskellige markeder i Europa, og så skal jeg derudover blandt arbejde med at udvikle deres visuelle udtryk på tværs af sociale medier, kampagner, webshop og andet content. Alt i alt den perfekte blanding af kommunikative og kreative opgaver, og jeg glæder mig helt vildt til at komme igang.

Sådan at rykke fra at være selvstændig med bloggen til at være vaskeægte lønmodtager er jo noget af et skift, og jeg ville lyve, hvis jeg sagde, at I ikke kommer til at opleve en ændring herinde. Min tid kommer til at ligge andetsteds, og det føles ærlig talt rigtig godt.

Jeg har blogget i fire et halvt år år nu, og hverken jeg selv eller mine behov er de samme, som da jeg startede bloggen i sin tid. Det giver jo lidt sig selv – jeg er et helt andet sted i dag, end jeg var, da jeg startede GARDUM, var fuldtidsstuderende og lige var fyldt 21. Tiden og interesserne var helt anderledes, end de er i dag.

Som jeg efterhånden har nævnt herinde mange gange, har det der med at blogge altid været lidt af et paradoks for mig. På den ene side elsker jeg, at mediet kan skabe et interessefællesskab – bloggen har givet mig en stemme og har været årsagen til fantastiske oplevelser, dybe venskaber og ikke mindst nogle virkelig lærerige samtaler og debatter med jer herinde i kommentarfeltet, på mail og endda ude i den virkelige verden.

Bloggen har også fungeret som et kreativt outlet, hvor jeg har kunne holde både skriveriet og fotograferingen ved lige. Den har været grunden til, at jeg i dag både kan arbejde med alt fra Adobepakken til kodning og WordPress. Og så har den været min billet ind i mode-, livsstils- og forlagsbranchen. Ret fantastisk, alt sammen – og jeg er taknemmelig helt ind til knoglerne for alt, som bloggen har givet mig.

På den anden side er jeg egentlig ret privat anlagt (og er kun blevet endnu mere privat med tiden) og vægter menneskelig interaktion højere end noget andet. Derfor har det mange gange føltes unaturligt at sidde bag en skærm og have så meget af min “tilstedeværelse” på digitale platforme.

I løbet af det seneste år har jeg derfor helt instinktivt begyndt at bakke væk fra den “frontstage”-rolle, det unægteligt er at være blogger. Jeg oplevede mig selv dele af pligt i stedet for af lyst, imens jeg drømte om en tilstedeværelse, hvor jeg ikke er “Mia Gardum, blogger” men bare helt “normale” og anonyme Mia (ikke at jeg på nogen måde er en stor offentlig profil, men you catch my drift).

Derfor jeg er vildt glad over, at jeg har fundet et job, som tillader mig at træde lidt mere i baggrunden samtidig med, at jeg kan arbejde med det, jeg er allermest passioneret om. Jeg glæder mig til at bruge mine evner “backstage”, være en del af et team og ikke mindst udvikle mig både fagligt, professionelt og personligt – uden at det skal handle om mig. At jeg kan bruge mine kompetencer, men have “mig selv for mig selv”. Og så naturligvis nyde goderne af en fast indtægt istedet for at leve freelancelivet, hvor man aldrig ved, hvordan næste måned ser ud. Lige nu er aller største drøm at flytte i noget større (gerne købe indenfor de næste par år) og få hund, men det må vi tage henad vejen.

Jeg har debateret med mig selv, om jeg skulle lukke bloggen helt ned. Og jeg skal være ærlig og sige, at det har været tæt på mange gange det sidste halve år. Jeg er stadig ikke helt afklaret, så jeg må være jer et svar skyldig om fremtiden, men indtil nu lader jeg den stå åben en i tilfælde af, at jeg en dag føler, at jeg har noget på hjertet, som er værd at dele. Til gengæld er jeg stadig lun på Instagram, og jeg tænker at dele hverdagsglimt, inspiration, anbefalinger, opskrifter, perspektiver og outfits derovre fremadrettet, så det er ikke helt slut med at høre fra mig, hvis I altså stadig har lyst!

Dette føles som et nyt kapitel (hvis ikke en helt ny bog!) på mange måder – både hvad angår mit arbejdsliv, men også på det personlige og private plan. Der sker virkelig meget lige nu, og jeg trives som aldrig før. Det føles vildt godt og lidt som om, jeg endelig har fundet min rette hylde, eller ihvertfald er godt på vej.

Inden indlægget bliver alt for langt, må jeg hellere få sluttet af. Tak fordi I er med derude – ligeså meget, som jeg i perioder har haft min tvivl om bloggen, ligeså meget har det været det hele værd, når jeg har haft så gode og engagerede læsere, som jer. You rock! <3

Klem,
M

Share this

Pin

By Mia

Næring og nærvær.

28 Comments

 1. Ej hvor spændende, Mia, og stort tillykke med det nye job! Det lyder som et godt match, og som om du er et rigtig godt sted. Masser af tanker og lykønskninger herfra 🙂

 2. Sarah

  Tilykke med det!
  Jeg kan slet ikke forestille mig, at jeg i mit arbejde skulle have fokus på mig selv, og elsker, at jeg kan arbejde med noget i et team, hvor der er fokus på det, som vi alle er fælles om at skabe, frem for os selv – så jeg forstår så godt beslutningen ang. jobbet, omend domænet her også har givet dig en masse 🙂
  Nyd det!

 3. Marie

  Hej Mia,
  Jeg har fulgt med på din blog en del år efterhånden, men faktisk aldrig kommenteret på noget indlæg før. Lige her føler jeg dog en lyst til at kommentere – dels på et utrolig velskrevet indlæg, dels fordi jeg synes emnet fortjener en kommentar!
  Først og fremmest tillykke med dit nye job! Hvor er det fedt for dig. Dertil kan jeg utrolig godt forstå følelsen af, at ville have et arbejde, hvor du kan bidrage med evner fremfor hele dig. Bloggerlivet må være fedt, men krævende for ens personlige liv. Din beslutning er derfor 100 % meningsfuld i mine øjne, selvom jeg selvfølgelig håber, du fortsat har lyst til at dele inspirerende indlæg når/hvis det giver mening for dig. Det er nok det vigtigste.

  God vind med det hele!

  • Mia

   Hyggeligt at høre fra dig i kommentarfeltet her på falderebet, så 😀
   Og ja, bloggerlivet er fantastisk men kan til tider også være hårdt, fordi grænserne bliver så udviskede. Jeg har så stor respekt for folk, som kal blive ved med at dele og være autentiske i mange år, for det er altså ikke let!
   Tak <3

 4. Nicoline

  Årh Mia, hvor lyder det skønt for dig! Jeg er sikker på, at vi er mange der kommer til at savne din blog, men så er det jo dejligt, at vi kan følge med på Instagram 😉
  Jeg synes, at det kunne være så hyggeligt at tage en gåtur med dig i Århus, når jeg flytter om et par måneder? Det kan du lige overveje, men hvis du har lyst, så sender jeg dig bare lige en direct på Instagram, når vi kommer lidt tættere på.
  Tak for alt det gode du har delt her <3

  • Mia

   Altid så dejligt at se dit navn i kommentarfeltet, Nicoline! Tak fordi du altid er så sød og positiv herinde!
   Send en DM, så ser vi på det :*

 5. Karoline

  Held og lykke med dit nye job Mia. Må det blive alt du håber det vil blive.
  Jeg vil savne din blog enormt meget i min læsning. Du er helt klart min favorit inden for denne famøse blogverden:) , hvor jeg virkelig synes at alt din content har ramt plet hos mig og været super interessant og lærerigt. Jeg håber at du på sigt vender tilbage – og hvis ikke så tak for dine ord 🙏🏼

 6. Kære Mia.
  Tillykke med dit nye job! Det er så dejligt med nye udfordringer (og det her lyder som en rigtig god en af slagsen). Forandring er heldigvis e helt naturlig del af livet (thank god), så det er bare med at kaste sig ud i det 🙂
  Jeg har nydt at følge med på Gardum.dk og håber at du forsat checker ind i ny og næ.
  Mange hilsner
  Nanna

  • Mia

   Tak Nanna! <3
   Måske skrive- og delelysten vender tilbage om lidt tid, når det ikke længere er mit job, men i stedet er på hobbyplan 🙂

 7. Hvor er du sej, at du lytter til dig selv. Kunne jeg samle mine hænder og bukke hovedet for den visdom vi i kroppen bærer, havde jeg gjort det. Jeg ønsker dig al held og lykke på din vej – og følger stadig med på Instagram – og ligeså herinde om end det muligvis engang får sin (naturlige) slutning.
  – A

  • Mia

   Tak Anna! jeg er rigtig glad for, at jeg har lyttet til mig selv og jeg føler mig allerede så lettet over min beslutning. Og skønt at høre, at du stadig vil følge med på Insta også <3

 8. Ida

  Hej Mia

  Tillykke med dit nye job! Og med at have fundet et sted og en tilværelse, derover mening for dig!
  Jeg har virkelig nydt at følge dig – og er glad for, du stadig er på Instagram – og jeg har gennem tiden været meget inspireret af alt fra din tilgang til personlig udvikling til mode (har adskillige stykker tøj i min garderobe, som du har anbefalet og som jeg stadig går med og er glad for). Så tak for det! Og for at have delt tanker med os indtil nu.

  Måske vi ses ude i Århus – så håber jeg, det stadig er ok at sige hej 🙂

  Klem
  Ida

  • Mia

   Hej Ida,
   Tak! hvor er det fedt at høre, at jeg har kunne inspirere en smule. Du må altid komme og sige hej – kan godt huske dig 😀
   Kram

 9. Alt det bedste til dig Mia! Har virkelig nydt at følge med de sidste par år, og har fundet så meget inspiration herinde, men kan fuldt ud forstå dig. Og vil skam stadig følge med på instagram. Rigtig god dag 😀

 10. Malene

  Kære Mia

  Stort tillykke med jobbet! Hvor lyder det spændende 🙂 Jeg håber, at du fortsætter med at blogge, da jeg nyder at følge med.

 11. Spændende med det nye job, og stort tillykke. Jeg synes du har været meget relevant som blogger gennem det sidste år hvor jeg har fulgt dig. Det vigtigste er dog, at man selv kan se en fremtid i det man laver, og man føler sig hjemme i det. Vil nyde at blive ved med, at læse med, men det er jo helt forståeligt hvis du omvendt vælger det helt fra, hvis det er det rigtige for dig 🙂

 12. Stine cecilie

  Stort tillykke med dit nye job Mia!det lyder som om du virkelig lytter til din intuition og er i et flow der gør dig glad- så sejt! Jeg håber dog at du bare af og til også mærker lysten til et lille skriv på bloggen, for hvor har du inspireret til alt fra kost/opskrifter, til produkter, tøj, velvære og det at tage hånd om egen trivsel- du har sat så mange frø i mig og jeg er dig så taknemmelig🙏🏼 Jeg læser egentlig kun din blog, men elsker også at der ikke var indlæg hver dag, da det ikke stemmer overens med at være mere i det “rigtige” liv og mindre i det digitale. Jeg tror vi er mange der vil blive glad for bare et enkelt indlæg i ny og næ end ingen, for det er sjældent man render ind i så inspirerende menneske som dig, men føl efter i dig selv, så kommer svaret en dag helt af sig selv☺️

  • Mia

   Hvor er det bare dejligt at høre, at du har fået noget ud af at følge med herinde! Håber også lysten en dag melder sig til at dele herinde igen <3

 13. Natasja

  Kæreste Mia

  Jeg kommenterer ikke så tit, men jeg synes du fortjener et stort tillykke med dit nye job! Din blog har været en af de få bloggere jeg fortsat har holdt fast i – endelig fandt jeg mig nemlig en person med holdninger til livsstil der lå tæt op af mine egne. Du har inspireret mig og gør det stadig. Jeg håber at du i dit nye job møder masser af spændende udfordringer.

  /Natasja

 14. Ida

  Stort tillykke med jobbet! Og tillykke med at du følger dit hjerte og lytter til din intuition – det er så vigtigt 🙂
  Tak for alt for nu og slef vi ses på instagram!

Leave a Comment