THE OAT MEAL OF CHAMPIONS - GARDUM

THE OAT MEAL OF CHAMPIONS

 photo IMG_9534_zps0d036d28.jpg
 photo IMG_9532_zps17333d5f.jpg

Hvis der er én slags mad, jeg sådan virkelig acer, så er det morgenmad. Jeg laver vild morgenmad, if I may say so myself. Og siden I virkede til at være meget begejstrede over opskriften på min bagte havregrød, tænkte jeg, at jeg vil begynde at dele lidt hyggelige og lette opskrifter herinde fra tid til anden – hvad siger I til det?

Dagens opskrift er på havregrød – i en luksusudgave. Efterår er lig havregrød for mig, jeg kan endda finde på at spise det til aftensmad. Det er den perfekte comfort food for mig!
Denne udgave er fyldt med gode sager, men samtidig er den ikke for hellig – jeg har f.eks. toppet den med en lille smule kokossukker. Almindeligt sukker kan selvfølgelig også bruges. Jeg har dog bemærket, at jeg er meget følsom overfor udsving i mit blodsukker, og derfor er kokossukker et godt alternativ, da det har et lavere glykæmisk index – den fra Urtekram er virkelig god og koster kun 20 kr pr. pose. I behøver i øvrigt heller ikke lave grøden på mandelmælk, som jeg har gjort – den kan enten erstattes med komælk eller I kan bruge vand i stedet (så bliver grøden bare ikke så fyldig). Nu skriver jeg ikke rigtigt om mine madvaner herinde, men jeg har det sidste års tid forsøgt at undgå animalske produkter, når jeg har handlet ind til mig selv og spist alene. De mindre mængder af animalske produkter har virkelig gjort en forskel på min selvfølelse og mit energiniveau, og derfor vil I også se lidt alternative ingredienser i mine opskrifter. Nå, nok om mine skøre madvaner, men jeg syntes lige kokossukkeret og mandelmælken krævede en forklaring – og igen: I bruger bare den slags mælk og sukker, som I har lyst til.

Opskriften er som følger:

Grød: 1 spsk chia frø. 1 dl. grovvalsede havregryn (finvalsede kan sagtens bruges, men så skal der måske ændres lidt i væskemængderne). 1/2 dl. kokosmel. 1 dl. mandelmælk. 1/2 dl. vand. Lidt salt. 1/2 tsk vanilleekstrakt.
Topping: banan, mandler, kanel og kokossukker.

Grøden koges som sædvanligt (hvis jeg har lidt ekstra tid, lader jeg chiafrøene trække i lidt vand i et par minutter først), og der toppes med tilbehør efter smag. Jeg brugte banan, mandler, kanel og en tsk. kokossukker.
Og venner: det var lækkert. Meget lækkert! Og oplagt weekendmorgenmad – lad mig endelig vide det, hvis I prøver opskriften!

Tranlsation // My recipe for the best oat meal in the world: 
1 tbsp chia seeds. 1 dl oats. 1/2 dl coconut flour. 1 dl almond milk. 1/2 dl water. A pinch of salt and a cap of vanilla extract. 
Cook like regular oatmeal and top with banana, almonds, cinnamon and a bit of coconut sugar. Bon appetit!  

Share this

Pin

By Mia

Næring og nærvær.

10 Comments

 1. R

  Jeg eeeeelsker virkelig også havregrød! Jeg laver det oftest på soyamælk, da min krop ikke reagerer så godt på komælk og faktisk ikke er så vildt med mandelmælk.
  Et tip: Noget jeg synes er super lækkert, er hvis man moser en halv til en hel banan og blander i grøden, mens man koger den. Det giver en rigtig lækker konsistens og smag – næsten som at spise banankage!

  • Mia Gardum

   Tak for tip – har godt prøvet det i grød, men synes næsten det søder for meget – til gengæld eeeelsker jeg at bruge det i min bagte havregrød, som jeg linkede til i indlægget 😀

 2. uuhm, havregrød er virkeligt den bedste morgenmad! Jeg elsker at den kan varieres så meget. Personligt laver jeg lige for tiden min havregrød med chiafrø,vanilje-pulver, hindbær og lidt honning. SÅ lækkert og friskt!

  • Mia Gardum

   Ih det lyder også lækkert – bruger du så friske eller frosne hindbær? 🙂

 3. Fie

  Lækker opskrift!!! Mandelmælk er bare en favorit. Jeg vil gerne høre mere om din kost!

  • Mia Gardum

   Synes også at mandelmælk gør det meste en smule bedre 😀
   Kan godt være, jeg skal kaste mig ud i et indlæg, det har været efterspurgt før 🙂 Folk har bare ofte en masse holdninger, når det kommer til kost, og jeg er jo langtfra ekspert – jeg ved bare, hvad der virker og giver mening for mig.
   Men kunne bestemt godt overveje det, skal bare lige have det gjort på den rigtige måde 🙂

 4. Elisabeth

  Hi! Do u mean coconut flour / meal or just regular shredded coconut? And Do you really mean 1 dl? IT looks delicious!

Trackbacks for this post

 1. 6 ting jeg vil lave dette efterår | bymichelle blog
 2. Veggie Wednesday: Rødbedebøffer | bymichelle blog

Leave a Comment