Et tip: her ser jeg dokumentarer om holistisk sundhed, videnskab og historie - GARDUM

Et tip: her ser jeg dokumentarer om holistisk sundhed, videnskab og historie

Jeg har efterhånden delt min dokumentar-begejstring herinde et par gange, men jeg tænkte alligevel lige, at endnu et tip var på sin plads. De sidste par måneder har jeg nemlig set ekstra mange dokumentarer, og det har jeg gjort på en hjemmeside, som simpelt sagt er Netflix i en holistisk udgave. Jeps!

Siden hedder Gaia, og på den ser jeg både dokumentarfilm, serier (ikke fiktion, men talkshows og doku-serier), guidede yoga- og meditationsvideoer og læser nyheder om sundhed, spiritualitet, konspirationsteorier (jeg er en sucker for den slags, haha!), videnskab, filosofi og meget mere. Gaia minder rigtig meget om Netflix og fungerer også på abonnementsbasis, hvor man betaler et beløb om måneden, for at få adgang til det store bibliotek af viden. Hvis jeg skulle vælge imellem de to, ville jeg til enhver tid vælge Gaia – simpelthen fordi man lærer nyt det, og ikke bare falder hen i passivitet, som man ofte gør, når man kører Netflix-maratons 😉

Hvis der er én ting, jeg kan være sikker på, når jeg lægger en Insta-story op, hvor jeg ser en dokumentar, så er det, at der kommer mellem ti og femten beskeder om, hvad det er for en, og hvor den kan ses (er vild med at I også er doku-entusiaster 😀 ). Nu ved I, at der sådan cirkus er 99 % chance for, at det er en titel fra Gaias enorme bibliotek.

I kan få første måned til under en dollar til lige at se konceptet an – bare husk at afmelde igen, hvis I ikke vil betale den normale pris derefter. Jeg synes selv, det er “alle” pengene værd – især hvis man interesserer sig for holistisk sundhed, alternativ behandling, spiritualitet, naturvidenskab, evolution, universet, østlig filosofi og den slags (spændende) emner.

Tippet er hermed givet videre! Og så vil jeg lige høre jer ad, nu vi er inde på emnet: hvilken dokumentar har gjort absolut størst indtryk på jer i jeres liv? Del endelig, så vi alle kan få set endnu flere lærerige dokumentarer!

Share this

Pin

By Mia

Næring og nærvær.

8 Comments

 1. Ida

  Wow, det er jo MONSTER billigt! Og virkelig spændende content. Har lige tilmeldt mig :p

 2. Cecilie

  Kan man sætte danske undertekster på 😊

  • Mia

   Nej 🙂 men man kan sætte engelske på. Det gør jeg nogle gange, hvis dem der taler eksempelvis har en meget stærk accent 🙂

 3. Michelle

  Jeg er også ret glad for TED Talks. Jeg har en app på min notebook, hvor man kan se det hele gratis. Jeg bor alene, så det passer tit ret godt med et korte oplæg (sammenlignet med en hel dokumentar), når jeg indtager min aftensmad – næring til hjernen og maven. Mega win haha 😀

  • Mia

   Jeg ser også mindst én TED talk om dagen – det er sådan et fedt format med de korte oplæg ja 😀

 4. Det må jeg straks tjekke ud! Lyder vildt spændende – har efterhånden også set alle dokumentarer på Netflix, så tak for tippet 😀

 5. Denise Amanda

  Fantastisk tip – det skal jeg tjekke ud! Elsker dokumentarer 🙏🏼
  Jeg har set to som har gjort enorm stort indtryk på mig. Den ene er “Be here now” af Andy Withfield. Måske du har set den, men den handler ikke om holistisk sundhed, men om et kræftforløb hos skuespiller Andy Withfield. Alligevel er der noget indover omkring hans tilgang til sygdommen, hvor han opsøger den mere spirituelle verden. Den er så fint og ærligt fortalt! Man skal være forberedt på at chancen er stor for, at tårerne kommer til at trille :/
  Den anden dokumentar er “Forks over knives”. Noget helt andet. Den har du nok set eller hørt om, men den imponerede mig bare helt vildt. Ja ja alt skal tages med forbehold, men der var bare mange åbenbaringer og gode pointer som jeg ikke kunne lukke øjnene for. Den har været en del af mit valg om at leve stort set vegetarisk, med en overvægt af plantebaseret produkter 🙂

Leave a Comment