Turmeric Chai + 5 tips til små pauser i løbet af dagen - GARDUM

Turmeric Chai + 5 tips til små pauser i løbet af dagen

Annonce for Yogi Tea

I øjeblikket sidder jeg de fleste dage med hovedet begravet i computerskærmen. Og det tænker jeg, at mange af jer nok godt kender til. I ved – de der perioder, med en ekstra stor deadline eller eksamensræs. Eller måske bare hverdagen, som indeholder lidt for meget skærmkiggeri og generel travlhed.

En af de ting, som jeg har fundet ud af, hjælper på at gøre den slags dage (og bare hverdagen generelt) lidt lettere, er at huske at holde pauser. Det lyder så banalt, men jeg kender også mig selv nok til at vide, at når jeg først tager hul på en stor opgave, så har jeg det med at klø på i mange timer ad gangen for at ende med helt firkantede øjne og en døgnrytme, der er fuldstændig vendt på hovedet. Derfor er mine små pause-ritualer blevet en vigtig del af min hverdag.

Som I ved, er jeg stor te-entusiast, og derfor er tebrygning og -drikning en af mine yndlingsmåder at lave et lille ophold i min dag på. Yogi Tea har netop lanceret en ny te – deres Turmeric (gurkemeje) Chai, og den er min favorit i øjeblikket. Jeg har i lang tid elsket Yogi Teas teer, som udgør ihvertfald halvdelen af min omfattende tesamling, pga. deres unikke smagssammensætninger, økologiske ingredienser, ayurvediske egenskaber og deres tilknytning til yogaen og en holistisk livsstil. Deres generelle fokus på balance rammer virkelig plet for mig – så da Yogi Tea skrev, om jeg ville teste deres nye smagsvariant, Turmeric Chai, var jeg naturlivis klar.

Turmeric chai’en er den bedste gurkemeje-te, jeg har smagt. Men med 40 års erfaring med at lave avancerede te-blandinger forventede jeg heller ikke andet fra Yogi Tea! Smagen er super afbalanceret, og dejligt krydret – f.eks. behøver den slet ikke sødning (i min optik), da den indeholder lakridsrod og fennikel, som giver en dyb lakridsagtig sødme. Den indeholder også varmende krydderier som ingefær, kardemomme og kanel, der sørger for den klassiske chai-smag, uden det bliver for meget og for “julet”. Jeg har især været glad for at drikke teen, som den er, men det er også oplagt at lave den på lunet mælk (tilføj teposen til gryden imens mælken bliver varmet, og lad det trække i fem minutter derefter), så det bliver til golden milk.

I forbindelse med lanceringen af Turmeric Chai har Yogi Tea sat fokus på de små pauser i hverdagen. Deres teer skal i gennemsnit trække i syv minutter, og netop disse syv minutters ventetid er et oplagt tidspunkt til at få puttet lidt nærvær og ophold ind i sin dag. De kalder det for deres #7minuteschallenge, og i forbindelsen med den vil jeg gerne dele mine idéer til, hvad man kan smække ind af værdi i de 7 minutter.

Box breathing: Har I hørt om box breathing? Det er en super simpel vejrtrækningsteknik, som blandt andet bruges af de amerikanske Navy Seals under deres træning for at fremme fokus og give kroppen nok ilt. Teknikken går ud på, at man trækker vejret ind og tæller til fire, så holder en pause (hvor man ikke puster ud) og tæller til fire, dernæst puster ud og tæller til fire, og så holder en pause og tæller til fire igen. Og så starter man forfra. Øvelsen kan både bruges helt meditativt, hvor man finder et roligt sted at gøre det (f.eks. imens teen trækker!), men den kan også bruges på farten. Jeg bruger selv teknikken flere gange om dagen, om så det er i min sofa, i køen i supermarkedet eller på en gåtur. Det er også en helt genial måde at få kontrol over nervøsitet!

Solhilsner: Selvom syv minutter ikke er meget, kan man faktisk nå en del yoga på den tid. Når jeg har begrænset tid at gøre med, er jeg rigtig glad for blot at lave en masse solhilsner, fordi de hurtigt får mig ind i et meditativt stadie sammenlignet med at skulle tænke over, hvilket flow og poses, jeg vil lave den pågældende dag. Solhilsner er simple og effektive, og nok til at få varme i kroppen og gang i blodomløbet. Sæt en timer på syv minutter og gå i gang.

Gå en hurtig tur: Det kan måske virke helt skørt at bruge tid på både at tage sko og overtøj på for bare at gå en tur rundt om blokken, men det kan virkelig betale sig! Lidt frisk luft i ansigtet og gang i benene kan virkelig gøre en verden til forskel – og her om vinteren kan man glæde sig ekstra meget til at komme tilbage i varmen til sin te, som har trukket, imens man var ude.

Danse og synge: jeg elsker at danse og synge! Jeg er ikke god til nogen af delene, men det afholder mig ikke! Det er en instant humør-booster, og jeg har endda en playliste med alle mine favoritsange på, som er hurtig at putte på anlægget – på syv minutter når jeg typisk to af dam. Jeg fokuserer især på at få åbnet mit kropssprog op (og have armene over hovedet i “sejrs-pose”) og smile, for på den måde ændres hjernens aktivitet, og man bliver i bedre humør.

Meditation (guidet): hvis man finder det svært at sidde stille i længere tid ad gangen (f.eks. som med box breathing) kan det være en stor hjælp at lytte til en guidet meditation. Jeg er rigtig glad for appen Insight Timer, som har en masse gode guidede meditationer med forskellig fokus. Jeg har også selv lavet en syv minutters guidet meditation (den er lidt længere end syv minutter pga. introen, men selve meditationen er syv minutter) – den kan I finde her.

Jeg håber, at I kan bruge ideerne til at få smækket lidt ekstra nærvær og ophold ind i jeres hverdag. Syv minutter kan virkelig bruges på meget mere, end man tror – og tænk lige på hvor mange minutter det kan blive til i længden! Dén tanke giver mig endnu mere lyst til at bruge tiden fornuftigt og gøre noget godt for mig selv.

Og så vil jeg her på falderebet gerne høre: hvordan sørger I for at holde små pauser i løbet af dagen? Og hvad ville I bruge de syv minutter på?

 

Share this

Pin

By Mia

Næring og nærvær.

2 Comments

 1. Det er nogle gode ideer! Jeg er lige begyndt i praktik hos et kommunikationsbureau i København, og jeg prøver virkelig også at huske de små pauser. Udover at lave te eller kaffe som pause kan jeg også godt lide at gå en tur langs søen, for jeg er så heldig at kontoret ligger lige ved Dronning Louises bro. Det tager kun 10 minutter, jeg får frisk luft og så sørger jeg for bare at koncentrere mig om at gå, bruge sanserne og holde mobilen i lommen. Det er utroligt, hvor opkvikkende sådan en lille gåtur kan være 🙂 Jeg skal forresten lige høre, om du har slettet indlæggene med dine måneritualer? Jeg ledte efter dem i går, men kunne simpelthen ikke finde dem.
  Kh. S

  • Mia

   Hej Siri! Hvor skønt med så kort til søerne. Det er så dejligt et sted at gå tur!
   Indlæggene er ikke slettet, men sat på “privat” for en tid (sammen med en helt masse andre indlæg), indtil jeg har besluttet, hvilken vej jeg vil gå med bloggen 🙂
   Klem, M

Leave a Comment