Velkommen til et nyt GARDUM! - GARDUM

Velkommen til et nyt GARDUM!

Hej venner! Jeg håber, I har haft en dejlig weekend? Herhjemme har den stået på morgenyoga både lørdag og søndag efterfulgt af skærmtid resten af dagene fra formiddag til aften. Jeg har nemlig været igang med at friske GARDUM op og lave lidt ændringer herinde – og den slags tager tit meget længere tid, end man havde forventet!

De sidste par måneder har jeg befundet mig i lidt af en funk mht. bloggen. Jeg har følt, at mit niveau herinde generelt var blevet halvfesent og ikke mindst halvhjertet. For at være ærlig har jeg endda gået med tankerne om, hvorvidt blogging var noget, som jeg havde lyst til at forsætte med.

Det er nok meget normalt, at man sådan stopper op og begynder at sætte spørgsmålstegn, når man har gjort det samme i tre et halvt år. Og det er helt sikkert kun sundt. Jeg kunne dog også mærke, at der stak noget dybere under – at det simpelthen handlede om, at jeg har skulle finde ud af, hvad der betyder noget for mig selv. Mine prioriteter har virkelig ændret sig de seneste måneder, og hele ræset med blogging og sociale medier har umiddelbart virket til at stride imod dét, som føltes godt indeni mig.

Netop dette, var en af de ting, som jeg tog til alene Spanien for at fundere over i juni. Heldigvis kom jeg hjem med en ret klar følelse af, at jeg virkelig nyder at dele, men at præmissen og ikke mindst emnerne, jeg deler, trængte til en opdatering, som stemte overens med det, som foregik inde i mig selv. Bloggen skulle være en blog, som jeg selv ville have lyst til at læse.

Det var ret ukonkret, så jeg tog lidt tid fri her i juli for at mærke efter, hvordan det skulle efterleves. Og nu har jeg så småt en ide om, hvordan jeg gerne vil have, at GARDUM skal føles. Hvordan viben herinde skal være, så at sige. Måske I ikke vil bemærke så stor en forskel, men jeg kan mærke med mig selv, at jeg har fået “alignet” min egen bølgelænge med bloggens nu, og det føles vildt godt. Det gør, at jeg rent faktisk har lyst til at bruge tid på den og lave nyt.

ET NYT FOKUS PÅ INDHOLD

Der kommer til at være mindre mode og interiør herinde og mere snak om sundhed – både fysisk og mentalt, god mad, intuitiv spisning og træning, yoga, slow living, minimalisme, kreativitet, mindfulness, bøger og film, naturoplevelser og rejser og skriv om at finde det, som føles godt for os selv – ligemeget hvordan det ser ud for andre. Mode og interiør er sjovt, og det vil stadig fylde herinde, men gerne med lidt mere indhold tilknyttet, end blot at vise frem, hvis det giver mening. Jeg er selv mega-excited over mit fornyede fokus, og håber også, at det er indhold, som vil give mening for jer og måske endda inspirere til lidt ekstra glæde i jeres hverdag. Det er ihvertfald mit håb!

Fremadrettet kommer jeg også til at blogge mere intuitivt forstået på den måde, at der ikke nødvendigvis vil komme nyt herinde hver dag. Jeg har tænkt meget (og været ekstremt frustreret) over den uendelig smid-væk kultur, der er på internettet og sociale medier, hvor vi scroller og scroller og forbruger information uden rigtig at forholde os til noget eller få noget af værdi.

Det vil jeg ikke bidrage til – så derfor hellere færre men bedre indlæg, end blot at poste for at poste eller for at holde læsertallene oppe. Mht. YouTube (som jeg virkelig får efterspørgsler på ofte) kommer der højst sandssynligt videoer fra tid til anden, men det er ikke en prioritet for mig at lave regelmæssige uploads. Jeg ved, at mine vlogs har været vildt populære, men for at være ærlig, føles vlogs på nuværende tidspunkt ikke særlig godt i maven, og derfor vil der ikke komme mere af den slags – ihvertfald ikke for nu.

I forbindelse med de små ændringer, som der kommer til at være herinde fremadrettet, har bloggen fået en makeover. Der er stadig lidt fejl hist og her (bla. linkfarver og nogle billeder, der hopper lidt rundt – det bliver fikset denne uge), men nu kunne jeg ikke vente med at sætte den live og komme igang – så her er vi! Jeg håber, at I synes om den lille makeover og stadig finder det let at navigere rundt. Hvis I har feedback, må I endelig komme med det!

NY SÆSON AF MIT PODCAST

Nu hvor jeg har jeres opmærksomhed, vil jeg desuden lige give en update på podcastet. Første sæson blev virkelig taget godt i mod af jer (og hittede endda på iTunes-listen placeret over både DR og Politikken podcasts!), og det var generelt en virkelig lærerig process. Mest af alt lavede jeg en masse fejl, som jeg har lært af, og nu er jeg så småt klar til at melde ud, at podcastet vender tilbage! Dog med både et nyt navn, fokus og format, for det blev hurtigt ret tydeligt for mig, at jeg havde fået sagt, hvad jeg ville omkring minimalismen.

Så i efteråret kommer der en ny sæson og titlen bliver højst sandssynligt Gardum Podcast. Jeg skal nok fortælle mere omkring valg af navn (for puha, jeg har overvejet det længe og nøje!), men inden da vil jeg mest af alt gerne høre jer om noget. Podcastet kommer til at omhandle de samme emner som bloggen, men hvor bloggen udelukkende tager udgangspunkt i mit eget perspektiv, håber jeg, at podcastet kan introducere nye mennesker og perspektiver, så det hele ikke bliver for ensidigt herinde.

Jeg har untra høje ambitioner for, hvilke gæster jeg gerne vil have på podcastet (man skal jo sætte høje mål!), og har allerede en lang liste, men hvis I har nogle personer, som I tænker, kunne være interessante at have inde til en snak med mig (med udgangspunkt i de emner, som bloggen generelt beskæftiger sig med),  må I vildt gerne tippe om dem.

Jeg er både interesseret i at tale med kvinder og mænd (og alle andre køn for den sags skyld!), og ambitionen på længere sigt er helt klart, at mine gæster skal være både blandede mht. køn, seksualitet, etnicitet, religion osv., så der kommer endnu mere mangfoldighed herinde på GARDUM, end jeg selv kan bringe til bordet. Så smid endelig et tip, hvis I har en spændende person i tankerne (især hvis I kender en, som ved mega-meget om urtemedicin – dét emne vil jeg nemlig vildt gerne lave et interview om en dag).


Det blev et langt skriv, men jeg håber, at I nåede hertil. Jeg har nemlig tænkt virkelig meget over bloggen og dens formål, og det føles rigtig godt at have fået stillet skarpt på mit fokus og kunne komme igang med at dele med jer igen.

TAK fordi I følger med derude på den anden side af skærmen! Jeg sætter pris på jer alle og ikke mindst på det lille fællesskab, vi har skabt herinde i kommentarfeltet. Derudover vil jeg lige nævne, at det altid er højdepunktet på min dag, når I siger hej ude i den virkelige verden, så det må I altså endelig gøre, hvis I har lyst (skud ud til de søde piger, jeg har mødt den sidste uge i YO Studios efter yoga – I er skønne!).

Kan I have en dejlig mandag!

Klem, M

Share this

Pin

By Mia

Næring og nærvær.

29 Comments

 1. Anna

  det lyder skønt alt sammen! Det nye foKUs, podcast osv. Jeg glÆder mig.

 2. Ej, det lyder virkelig, virkelig spændende og godt det hele! Jeg er personligt også begyndt at interessere mig meget for den holistiske tilgang til ens sundhed, hverdag og liv, så jeg glæder mig meget til at læse (og høre) dine tanker. Det nye design ser rigtig godt ud 🙂

 3. Katrine

  Det glæder jeg mig meget til, særligt podcastene. Kh Katrine

 4. Julie

  hej miA!
  Tak fOr opdateringen, dejligt at høre, at du fortsætter med gardum-uniVerset 🙂 Det lyder bare rigtig godt med alt det nye spændende, dU har på plakaten. Vil glæde mig til fortsat at følge med 🙂
  God mandag og velkommen tilbage fra ferie 🙂

 5. Ida

  Ej, hvor er det blevet fint! tror det bliver så godt med intuitivt bloggen 😀 (og man kan altså sagtens mærke viben 😉 )

 6. Ida

  det lyder spændende med bloggens nye fokus og jeg glæder mig til at følge med 🙂

  Og så lige en thumps up til dit nye design, det er blevet så fint.

 7. Christinna

  Hvor skønt. Har du idéer til andre blogs alá det du sigter mod? Jeg mangler lidt læsning her i ferien.

  • Mia

   Gid jeg havde – har faktisk ikke rigtigt fundet nogen selv. Har dog heller ikke ledt så grundigt, da jeg faktisk ikke selv læser særlig mange blogs 😛 Er dog sikker på at du kan finde masser af engelske/amerikanske/australske blogs med den slags fokus 😀 Kan dog anbefale Leefromamerica – hun er mega nice, men det er mest mad, hun skriver om.

 8. Camille

  Jeg er på – lyder som et så fint fokus!!! GLæder mig 🙂

 9. Louise

  Uh jeg glæder mig til alt det nye der er På vej! Jeg synes Det kunne være vildt spændende at høre mere om louise vinDahls tanker om sundhed -det er et vidt begreb, jeg Ved det..!(hun er den ene halvdel af green kitchen StorIes, til dem der ikke skulle kende hende/Bloggen😊) jeg har nemlig en foRNemmelse af, at hun har en mere holIsTisk tilgang til det begreb, end man lige umidelbart ser på deres blog.. men det er ikke noget der bliver Fortalt så megeT om hos dem selv..

  • Mia

   Hun er allerede på listen 😀 Så fedt, at du også synes, hun er interessant!

   • Louise

    Maria som skriver på Vanløseblues, ville jeg også meget gerne høre mere om. Hun er vist gået fra Lchf til vegansk og jeg kunne godt tænke mig at høre hvorfor -om om der er fordele/ulemper ved kostændringen..

 10. Spændende med både dine overvejelser og dine nye tiltag👍🏻
  Glæder mig specielt til at læse dine fremtidgige indlæg om mindfulNess, yogA ov meditation💆🏼
  Kh
  Louise

 11. Nicoline

  Det nye laYout er så fint! Jeg lÆser primÆrt bloggen for de emner, du vil forTsætte med, så det er jo herLigt (måske dEt skinner igennem, at det er her dIt hjerTe ligger ;-))
  Ps ved ikke lIge, hvorfor det står i capsloCk..

  • Mia

   Det driller lidt, det nye kommentarfelt – må lige se på det i morgen! Og skønt at du er med, søde Nicoline! <3

 12. Spændende med både dine overvejelser og dine nye tiltag👍🏻
  Glæder mig specielt til at læse dine fremtidIge indlæg om mindfulNess, yogA oG meditation💆🏼
  Kh
  Louise

 13. Det lyder virkelig spændende og dejligt 🙂
  (og igen – beklager evt. versaler – min macbook står indstillet til små bogstaver p.t., så jeg ved ikke, om det er noget i designet?)

  • Mia

   Det er noget i det nye layout, tror jeg. Når jeg skriver i “jeres” kommentarfelt, er alle tegnene store. Så det er nok dér, der sker lidt forvirring. Ser om jeg (well, eller det tekniske vidunder hos Buzzanova for at være ærlig, haha!) kan hjælpe med det i morgen 🙂

 14. Glæder mig til det nye podcast kommer! Jeg syntes det kunne være super spændende at høre et interview med Carolina Ellie, Neohippie og Emma Slebsager 🙂

  • Mia

   Gode forslag! Neohippie var også allerede på listen 😀 De andre er noteret!

 15. Denise Amanda

  Fantastiske overvejelser. Er kæmpe tilhænger af at læse indlæg som er skrevet med lyst, og ikke fordi bloggeren bare har et princip om at blogge hver dag. Nogle er gode til det og andre gange kan man mærke at der ikke er lagt så meget i det, og det er ærgerligt! Så hellere lidt færre indlæg når lysten er der. Jeg har vist skrevet det før, men jeg er utrolig glad for din blog, og du er en stor inspiration for mig. Er selv optaget af at være i en udvikling, hvor jeg passer på mig selv og for så vidt muligt lever mit liv ud fra de ønsker og værdier jeg har, frem for et liv i overhalingsbanen.

  • Mia

   Årh en dejlig kommentar, Denise! Tak – det er så skønt, at du har lyst til at følge med 😀

 16. Stine

  Wow en rigtig mia-æstetisk smuk blog! Tillykke med det flotte arbejde og så må jeg bare sige at det jo har været undervejs længe med det nye fokus herinde, men nu virke det som om du selv helt er klar over hvad det fokus nu er (det du nævner i indlægget) og jeg glæder mig til at blive ved med at læse med! Du er så utrolig inspirerende og hvor er det fantastisk at følge din rejse ind i dig selv, for nøj hvor kan man mærke dine små fine forandringer hele tiden. Alt hvad du skriver om rammer plet i mine interesser og du er knald dygtig til at formidle din viden og erfaring videre- jeg er fan😆 Keep up the good Work mia! Forresten lyder det ganske fint med indlæg når det passer sig, jeg kan godt føle det lidt selvmodsigende at ville bruge mindst mulig tid på internettet/sociale medier og så samtidig hver dag gå ind og læse nye indlæg (men det kan jo kun blive mit problem🙈). Jeg følger kun to bloggere, hvoraf du er den ene og derfor kan jeg retfærdiggøre at bruge tid på mobilen til lige at læse de to blogs. Desuden kan det også retfærdiggøres fordi dine indlæg giver mening og stor værdig for mig, så tak for dig og tak for din store indsats her på bloggen, dit podcast, youtube og Instagram(haha jeg føler mig stalkeragtig, men du er altså værd at følge). Kram fra mig som ikke lige havde regnet med at skrive en hel roman!

  • Mia

   Årrrhhh, en dejlig kommentar altså <3 Læste mine mails i morges som det første da jeg vågnede - hvilket jeg normalt undgår - men det var da verdens bedste ide, når det var din kommentar, som startede min dag! Er så glad for at høre, at du får værdi ud af at læse med herinde. Så giver det hele bare ekstra meget mening for mig!

Leave a Comment