Video: Mexikanske burgerbøffer med bønner (vegetarisk) - GARDUM

Video: Mexikanske burgerbøffer med bønner (vegetarisk)

mexikanske burger bøffer vegetarisk

Annonce

Herhjemme er burger-aften en ting, som gerne skal finde sted mindst en gang om måneden, hvis ikke mere. Som oftest laver vi mexikanske vegetariske bøffer med masser af bønner og krydderier, og så køber vi enten bollerne i Emmerys, hvis det skal være fint, eller laver den helt simple udgave med rugbrødsburger, hvis det skal være let og hverdagsagtigt (selvom Thomas ikke er helt vild med det – vi har dog erfaret at nok mayo og avo hæver niveauet en del – men hvornår hæver mayo og avo ikke niveauet på en ret? 😉 ).

I forbindelse med lanceringen af Bonduelles nye mexi-produkter, blev jeg spurgt, om jeg vil dele min opskrift på de krydrede burgerbøffer. Og det vil jeg saftsusme gerne! Så her har i den – mængderne og fremgangsmåden kan også findes i tekstform under videoen.


Mexikanske vegetariske burgerbøffer


1 løg
2 fed hvidløg
200 g. champignon
2 dåser bønner – jeg bruger kikærter og kidneybønner
1 æg
2 tsk. spidskommen
1 tsk. stødt koriander
2 spsk. paprika
1 tsk. røget paprika
1. tsk. oregano
1 tsk. stødt chili (eller efter smag)
1/2 tsk. salt (eller efter smag)
1 spsk. tomatpure
Friskkværnet peber
2 dl. havregryn

Hak løg, hvidløg og champignon fint og steg det i en smule olivenolie, indtil det er helt tørt og champignonenerne ikke afgiver mere væde. Imens moses bønnerne med en gaffel – behold gerne en smule tekstur i mosen. Tilføj de svitsede svampe, æg, krydderier, salt samt tomatpure og havregryn og bland grundigt. Hvis farsen er meget flydende, kan du tilføje 1-2 spsk. speltmel. Lad herefter farsen hvile i en halv time i køleskabet. 

Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Form farsen til ca. 12 bøffer og pensel dem med olie. Bag bøfferne i ovnen i 30 minutter, eller til de er sprøde – vend dem halvvejs.


Jeg håber, opskriften kan inspirere til en burgeraften snart – og som må I jo overveje om det skal være deluxe eller med rugbrød 😉

Hvad er jeres yndlings-tilbehør i en burger? Mine må være avokado, god mayo og lidt syltet – enten rødløg eller agurk 🙂

Share this

Pin

By Mia

Næring og nærvær.

Leave a Comment